• BF 2008 02 23

    Mitt vetemjöl tog slut... kan man använda grahamsmjöl?

    Jag håller på att göra lussebullar men kan ingenting om sånt här. Jag hade bara 12 av 17 dl =(

  • Svar på tråden Mitt vetemjöl tog slut... kan man använda grahamsmjöl?
  • Zebilah

    Det går bra det


    (¯`''?.¸(¯`''?.¸♥ Jamila ♥¸ .?''´¯)¸.?''´¯)
  • BF 2008 02 23

    Yes! tack så mycket =)=)

  • palmblad

    Man ska ha 2/3 vetemjöl o det är väl ungefär vad du får.

  • BF 2008 02 23
    palmblad skrev 2007-12-23 13:00:15 följande:
    Man ska ha 2/3 vetemjöl o det är väl ungefär vad du får.
    ska man? det står inte? eller menar du om att man alltid kan ersätta 1/3 av vetemjölet till grahamsmjöl?
  • palmblad

    Det står kanske inte, men det står i kokböcker. Man ska alltid ha minst hälften vetemjöl, för att brödet inte ska smula. Grahamsmjöl smular extra mycket, så därför rek. 2/3 vetemjöl. Rågsikt är vete o råg blandat, så det kan man använda utan vetemjöl.
    BF 2008 02 23 skrev 2007-12-23 13:04:50 följande:


    ska man? det står inte? eller menar du om att man alltid kan ersätta 1/3 av vetemjölet till grahamsmjöl?
  • BF 2008 02 23

    Oki! Då vet jag!
    Nu är lussebullarna gjorda iaf och dom vart jättegoda =)

Svar på tråden Mitt vetemjöl tog slut... kan man använda grahamsmjöl?