Inlägg från: itmorsan |Visa alla inlägg
  • itmorsan

    V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10

    Hej på Er!

    Jag har inte varit aktiv i tråden på jääättelänge. Har inte varit inne i fl öht. Det har varit så mycket med familjen och jobb så jag har inte hunnit/orkat. Jag försöker dessutom att ägna min fritid/egentid till att träna lite, vilket gör att jag mår bättre.

    Jag har inte läst igenom hela tråden, men tillräckligt för att förstå att det är många som mår dåligt. Det är extra tråkigt att läsa när det är barn som är sjuka.

    Därför känns det nästan oförskämt att skriva att min mage funkar bättre än nånsin just nu. Jag gjorde en ballongutvidgning i tarmen och efter det så började magen att uppföra sig helt normalt.

    Har ätit en del mediciner för att bli av med inflammationen, men det visade sig att jag inte tål vare sig Imurel eller Puri-nethol. Äter ingen medicin alls just nu, och jag måste erkänna att jag mår bättre av det. Vill bara leva ett så normalt liv som möjligt just nu.

    Jag är nog inte ensam om att känna att tarmsjukdomar tar över en del av ens liv och man får lägga så mycket tid och energi på mediciner, behandlingar och toabesök att allt annat kommer i skymundan.

    Det här blev ett litet ego-inlägg, men jag skall försöka att gå in och läsa lite i tråden då och då.

    Ha det gott!

  • itmorsan

    Grådis: Jag hade en förträngning i slutet av tunntarmen, den som orsakat mest problem. Läkaren sa att en ballongutvidgning kan hålla i en vecka upp till två år. Än så länge verkar det funka och det är jag glad för .

  • itmorsan

    Angelstorm: Jag gjorde två koloskopier förra året och drack laxabon båda gångerna, jag vet inte vad som var värst faktiskt. Det är i alla fall skönt när det är över.
    Jag skulle också dricka 4 liter på ca 4 timmar, jag fyllde ett glas var 10:e minut som jag drack med sugrör, stora klunkar så jag inte kände smaken. Efteråt tuggade jag tuggummi eller sög på en halstablett.
    Det gjorde det uthärdligt och jag har väldigt svårt för äckliga smaker mm.
    Själva koloskopin var jobbigare första gången än andra. Be att få så mycket lugnande som möjligt.

Svar på tråden V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10