Inlägg från: tussan06 |Visa alla inlägg
  • tussan06

    V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10

    Jag är ju opererad pga förträgningar i tarmen. Och det var ärrbildningar från gamla skov. Dom upptäckte dom med röntgen på mig om jag minns rätt, dom hade tänkt göra en kapselkameraundersökning men ville först kolla att den inte skulle fastna och de va ju tur de..tror de var med en tunntarmsröntgen som dom upptäckte mina förträgningar


    Fru U skrev 2007-12-30 23:09:18 följande:
    Kan de knycken uppstå även om man inte opererat tarmbiten i fråga?Kan man se dessa knyck med en kapselkameraundersökning tro?
  • tussan06

    Gott Nytt år allihopa!
    Ser ut att inte bli en allt för kall nyårsafton här i norrland..=)

  • tussan06

    Mammasknodd, tack..=) vi tar en hel del bilder och försöker lägga ut nya hela tiden..=)

  • tussan06

    Hej allihopa, jag har en fråga...jag har hört så mycket olika så jag måste höra med er här inne..

    Är Crohns ärftligt? Kan min lila flicka få de för att jag har det?
    Jag har hört båda delarna och tänke om ni vet nått annat..
    Tack

  • tussan06

    Okej, för i våran släkt finns det ingen som någonsin har haft någon form av Crohns..
    Jag är den enda vad vi vet iaf...och vi har ändå ganska bra koll på släkten.

  • tussan06

    Nej inte det heller...ingen av dom närmaste iaf...i så fall ska de va flera generationer bakåt..men de senaste generationerna bakåt till min gammelmormor och morfar och samma fast farmor å farfar har alla varit friska från sånt..

  • tussan06

    Ja det kanske är så, får kolla med min mormor om hon har någon aning om de finns på den sidan av släkten se få jag höra med min gudmor (farmors syster som älskar att släktforska) om det finns på den sidan..
    För jag hoppas verkligen inte att det ska gå vidare till Olivia.

  • tussan06

    Okej, men då är det väl egentligen bara att vänta och se vad som händer. Måste nog ringa min läkare och få komma dit på en kontroll nu när Olivia är född för att se att jag inte får nått nytt skov nu. Skulle va väldigt påfrestande då jag varit helt symptomfri i över två år.
    Äter ju dock ingen medicin men biverkningarna jag fick av både asacolen och imurelen var att jag blev så fruktansvärt trött..var tvungen att sova minst 12 timmar per natt för att orka med. Skulle jag va tvungen att börja med dom igen nu när man redan är så trött och sover på tok för lite så kommer nog kroppen att lägga av känns de som.

  • tussan06

    Jag är helt bergis på att det var medicinen som gjorde mig trött. För jag fick sluta med den ett tag och bara äta asacol just innan jag opererade mig, för tydligen ska Imurelen försämra läkningen och sänka imunförsvaret..
    Och medans jag bara åt asacol så blev jag piggare men inte fullt ut..men ändå..
    Men sen efter op. så har jag varit pigg..=)


    MaddeK81 skrev 2008-01-08 21:54:53 följande:
    tussan06: Hmmm... Du är den andra personen på kort tid som säger att du fått trötthet som biverkan av att äta Imurel. Jag äter Imurel och är ju väldans trött ska erkännas men jag har inte satt det i samband med medicinen, har trott att det har med sjukdomen, och olika slags brister att göra. Men du är säker (så säker som man nu kan va) att det va medicinen du upplevde att du blev trött av?
  • tussan06
    MaijaO skrev 2008-02-01 10:47:25 följande:
    Ni som ätit asacol, har ni fått några biverkningar. Jag har blivit så avgrundstrött och ibland drabbas jag av en lättare yrsel. Funderar på om det kan vara av tabletterna. FAst jag antar att det kan vara en reaktion på psykisk stress också, jag har haft ganska mycket runt mig det senaste, man jag har inte upplevt mig själv som stressad.
    Jag blev oxå grymt trött av asacolen, nu för tiden är jag medicinfri men medans jag åt den så var jag trött jämt..
    Mycket ont i huvudet och snurrig...
  • tussan06

    Jag gick bara till specen en gång, men då är jag ju medicinfri och utan skov nu.
    Men äter man massa medicin så ska man gå till en BM där..så sa dom till mig iaf...och att eftersom jag mådde så bra så var det ingen idé att jag skulle springa dit..kunde gå hos min vanliga BM för hon kollade ju blodvärde och så varje gång och skulle de tvärt bli dåligt skulle jag få komma upp dit.


    Skizzoklara skrev 2008-02-08 15:17:23 följande:
    hej hej, har inte varit inne på ett tag, för jag har haft så stressigt...men men, jag såg att ni pratar om stomi och graviditet. så kom jag på en fråga. går man till specialistmödravård när man har en kronisk tarmsjukdom, stomi ect.? eller beror de mest på hur man mår i sin sjukdom?i övrigr mår jag rätt bra, trots stressen.....imurelen verkar funka inte alltför mkt biverkningar och jag har börjat gå på doo mkt mindre, vilket är ovanligt men en trevlig sak att återupptäcka. har glömt hur det kändes ;)ha det bra alla! och krya på er (oss)skriver mer när jag har mer tid!
  • tussan06

    Sist jag drack de så hade jag druckit 2½ liter av mina då 4 liter och inget hände, så jag fick inte dricka nå mer just då för risken att de skulle komma upp andra vägen..men då fick jag microlax i ändan och de satte fart på de hela...Sköterskan så att det varit dom en plugg....


    Lindis41 skrev 2008-02-18 19:16:36 följande:
    nu har jag druckit 2l laxabon bläää vad äckligt så ska jag göra samma sak imorg igen...så får jag inte äta ngt inte ens dricka idagbörjade m laxabonen halv sex har inte gått på toan ÄN!!hur lång tid tar det??hoppas verkl jag slpper springa i natt!!!kram t er alla som mår dåligt!
Svar på tråden V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10