Ditt bästa pannacotta-recept tack!
Jag vill gärna ha en massa smaskiga pannacotta-recept att välja och vraka bland! Både med och utan smaktillsatser och "toppingar". Tack tack!
Jag vill gärna ha en massa smaskiga pannacotta-recept att välja och vraka bland! Både med och utan smaktillsatser och "toppingar". Tack tack!
Tips 1-Gröp ur en halv passionsfrukt i ett coktail glas, häll på "pannacotta smeten! Gott och lite syrligt! Serveras med ett exotiskt fruktfat.
Tips 2- Lägg hjortron sylt i ett glas, ställ i frysen, så det "stannar till" på med "pannacottasmeten" låt stelna, koka upp vin och socker lägg i gelatin och häll ett halvt cm lager på panna cottan tillsammans med hackade pistagenötter.
Lycka till!
www.recepten.se/recept/pannacotta_vit_choklad.html
Det receptet brukar jag göra. Superenkelt och oerhört gott!
Kardemumma och kanelpannacotta
med glöggelé
ca 10 pers
5 dl grädde
5 dl matlagnings yoghurt
2 kanelstänger
Kardemummakärnor (½-1 påse)
200g Socker
4 gelatinblad
Värm upp allt (nästan till kokpunkt) utom gelatinet som läggs i kallt vatten.
Smält gelatinet i den varma blandningen, låt stå och dra med lock i ca. 1h. Sila sedan av och häll upp i glas.
Låt stelna i kylskåp.
Glöggelé
3 dl glögg
3 gelatinblad
Lägg gelatin i blöt och värm på glöggen.
smält ner gelatinet i glöggen och häll på den stelnade pannacottan.
Ska bara vara en liten rand överst på pannacottan. Knappt en halv cm.
Super smidigt och kan göras dagen innan utan problem!
Lakritspannacotta 4-6 port:
2½ uppblötta gelatinblad
4 dl grädde
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
2-3 tsk lakritsrotspulver
Turkisk peppar
Koka upp grädden, sockret och vaniljen. Sikta i lakritspulvret under vispning. Det blir lätt klumpar, så vispa ordentligt.
Tag av från plattan och tillsätt gelatinet. Rör tills det smälter. Fördela i portionsformar och kyl 3-4 timmar. Strö över krossad turkisk peppar.
Panduro har lakritsrot.
Jag gjorde pannacotta i går och jag bytte ut 1 dl av grädden ( skulle vara 3 dl) mot dooleys likör och blandade i 80 gr smält choklad. Blev otroligt gott. Till det marinerade jag apelsiner i vanilj och lime.
hittade detta recept 06 här på fl och nu har vi ätit det 2 nyårsaftnar och lika gott varje gång
Vit chokladpannacotta med hallonsås (4 pers)
5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
2 gelatinblad
125 g vit choklad av god kvalité
2-3 msk socker
250 g hallon
florsocker
ev färska bär till garnering
Koka upp grädde och mjölk. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten under tiden. Hacka chokladen.
Häll ner urkramade gelatinblad, socker och choklad i gräddmjölken. Rör om tills allt har smält. Sila och häll upp i vackra glas eller koppar. Tänk på att inte fylla ända upp, då hallonsåsen ska på innan servering! Ställ i kylskåpet och låt stelna. (Tar minst 4-5 timmar)
Hallonsås: Tina hallonen i en kastrull, mixa och sila. Smaka av med florsocker. Om såsen blir för lös, kan du koka ihop den lite på svag värme. Häll såsen över pannacottan precis innan servering. Garnera med färska bär om du har!