• YoCheri

    Minipizzor som förrätt

    har vi tänkt oss till nyårs.
    Tips på lite lyxigare pizzafyllning önskas! (ej fisk - skaldjur)

    Huvudrätten har vi inte bestämt än så ge gärna förslag.
    Var inte menat att vi skulle laga maten så vi har inga ideer alls.

    Efterrätten blir Chokladmousse med whisky.

    Asch, kanske bör hitta någon god välkomstdrink också?


    alea jacta est
  • Svar på tråden Minipizzor som förrätt
  • Behemot

    Det här är min favorit! Och jag har hittat receptet i tidningen I Form av alla ställen...

    Det brukar bli fyra, men ska det vara förrätt kan de nog vara hälften så stora ungefär.

    Deg

    5 g jäst

    1 dl vatten

    1 knivsudd salt

    2-3 droppar olja

    100 g dinkelmjöl

    125 g durumvetemjöl

    Fyllning

    3 potatisar

    100 g skinka

    60 g getost

    150 g körsbärstomater

    1 tsk olivolja

    5 kvistar timjan

    salt och peppar

    Blanda degen och låt jäsa minst en timme, dela i fyra delar och kavla ut. Lägg på potatisarna med skinkan och därefter ost och tomater. Stänk över olja och krydda med timjan, salt och peppar. Låt jäsa i 10 minuter och baka i 200 grade 10-15 minuter.

  • Lisa E

    Valfri pizzadeg.
    Parmaskinka och getost som går in i ugnen.
    Dekorera med ruccula och avsluta med att ringla över smält honung.

Svar på tråden Minipizzor som förrätt