Tina i kylskåp, det är bäst.
Testa med att göra en polentakaka (polenta finns bland mjöl och gryn i affären), och ha creme fraiche och lök till, det är supergött!
Annars kan man göra löjromscoctail
4 st ägg
120 120 g löjrom
2 2 st schalottenlökar eller 1 gul lök
1 1 knippe dill
citrontimjan, färsk
4 4 skivor vitt bröd
1 1 msk smör
grovmalen vitpeppar
havssalt
Löjromsblinie
Ingredienser
10 10 g jäst, ca 2tsk
2.5 2.5 dl ljummen mjölk
1.5 1.5 dl bovetemjöl
1 1 dl vetemjöl
0.75 0.75 dl gräddfil
1 1 äggula
2 2 äggvitor
1 1 krm salt
4 4 msk löjrom, ca 120g
4 4 msk creme fraiche
2 2 rödlökar, finhackade
4 4 citronklyftor
4 4 dillkvistar

Gör så här
1. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt mjöl, gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät och låt jäsa 30 minuter. Vispa äggvitor hårt och vänd ner i smeten. Grädda i blinie-pannor eller plättlagg med smör.
2. Servera med löjrom, creme fraiche, rödlök, citronklyfta och en dillvippa