• JGumsa

    Port salut

    Vet att vissa port salut räknas som kittost, men den man köper i vanliga livsmedelsbutiker "Lucullus port salut ost", är den ok att äta då? Den skär man ju med hyvel även om den är lite skörare än "vanlig" hårdost... Vanliga kittostar är väl väldigt mjuka??

  • Svar på tråden Port salut
  • JGumsa

    Läste precis att just Port Salut är tillverkad i Sverige jämförelsevis med andra kittostar...Men jag vet inte. Blir lite förvirrad?

  • JGumsa

    Var kan jag läsa om just den osten på slv menar du?

  • JGumsa

    Den på Arlas hemsida av märket Lucullus är ju svensk och den köper man ju heller ej över disk... Kittostar är väl mer mjuka? Lucullus port salut skär man ju med osthyvel...hmm...?

  • JGumsa

    Titta vad jag hittade i en text från aftonbladet, visserligen från 2001 men ändå..."Exempel på kittostar är bland annat bel paese, vacherol, munster, morbier och fransk port salut. Den svenska varianten av port salut med orange kant är dock ingen kittost." Vet inte hur jag lägger in länken men testar...
    www.aftonbladet.se/nyheter/article27321.ab

    Det kan vi nog lita på va?=)

Svar på tråden Port salut