• Millimani

    Snabb hjälp med pannacotta!! (gelatinet)

    Ska göra pannacotta enl. följande recept:

    5 dl grädde
    1 tsk vaniljsocker
    100 g vit choklad
    3 gelatinblad

    Gelatinbladen var förståss slut och jag köpte gelatinpulver istället.
    Där står att 1 tsk. motsvarar 2 gelatinblad, men på vissa recept har jag sett 1 msk pulver till 1 dl vätska...

    Kan det stämma med 1 1/2 tsk gelatinpulver till 5 dl vätska?

    Sen står det att pulvret ska svälla i vatten först. men då blir det ju vatten i pannacottan...?

    Jag har aldrig gjort pannacotta och är helt förvirrad nu!

  • Svar på tråden Snabb hjälp med pannacotta!! (gelatinet)
  • Maria40

    Såg på ett tv-program hur de svällde pulvret i vatten, men det var inte mycket vatten 1-2 msk räcker säkert. Sedan hade de det i vattenbad över kokande vatten för att värma upp. Det behövdes för att konsistensen skulle bli bra.

    Vatten/pulverblandningen hälldes försiktigt/långsamt ner i "röran" (det skulle till, i ditt fall grädden) samtidigt som de vispade hela tiden.

  • Millimani

    Tack för tipset! Då kanske jag vågar mig på detta nu då...

  • Biene

    Man tar 1 tsk av pulvret och blandar med 1 msk vatten i en liten skål. Pulvret suger upp vattnet och blir till en geleklump. Denna lägger man sedan i den varma pannacotta-vätskan så att den kan smälta. När gelatinklumpen lagts i vätskan får man röra om försiktigt på svag värme tills man sett att allt smält. Sen är det bara att hälla det i formarna.

    Lycka till.

Svar på tråden Snabb hjälp med pannacotta!! (gelatinet)