• Laisa

    Decembermammornas snacktråd

    Jag är också här!! visste inte att det var nån ny beta-version ute på vift här på FL, så nu ska jag kolla lite på den...

    Jadå Shoegirl, det blåste till rejält här en snabbis det var nog din vinkning

    Grattis i efterskott till Lova och Trolltyg... Och GOD FORTSÄTTNING till er alla! hoppas ni hade det bra igår, vi var hemma här sex vuxna och sex barn och fixade middag tillsammans, saffranssoppa med pilgrimsmusslor, oxfilé med potatisgratäng och murkelsås och till sist chokladfondue. Tar dock tid att fixa mat med sex barn här varav tre födda i år så efterrätten intog vi vid halv ett på natten, efter att vi varit ut och skjutit våra fyrverkerier Men gott var det!!
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
  • Laisa
    Vi hade köpt ett litet set med raketer igår som vi skulle fyra av tidigt på kvällen så våra småttingar glatt skulle få uppleva lite fyrverkeri... Ååååh vilken flopp Emmy och Livia blev så rädd när det började smälla så dom bara tjöt och skrek och ville gå in, så där ser man vad man har för att göra sig till... Dock sov alla barnen tungt och fint vid tolv när smällandet verkligen brakade löst så det är ju imponerande!!!

    Fick fatktiskt inga instrument till emmy i jul vilket jag inte direkt gråter över....

    Nu ska jag och lille lille tim (som emmy kallar honom) gå i säng.
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
  • Laisa
    VA fyller Minn redan ett år??? Det kan jag nästan inte tro.... tänk att tim blir "lika gammal" som henne eftersom dom är föddasamma år och han är bara fem veckor!!! Var på BVC igår och killen växer som smörgåskrasse... 59 cm och 5420 gram, vart tog min lilla kille vägen?? Så idag har jag plockat fram och tvättat 62 och 68 kläder efter Emmy, insåg att det är MYCKET som vi inte kommer återanvända, hon hade mer rosa än jag mindes Så jag får nog shoppa loss lite nytt, JIIIHAA!!!
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
  • Laisa
    Goder afton!
    Jessicax, tråkigt att ha är så sjuk... Hoppas också han blir bättre snart!

    Mamasnest, såvitt jag vet är det Jessicax och Jenn 79 som är "på tjocken" nu i tråden, har jag missat nån då? några verkar sugna men inga frön sådda vad jag vet

    MissS, ja smörgåskrasse var v'äl det jag i ögonblicket kom på som växte fortast.. Det knakar ju i lillgrabben!!

    Pck håller tummarna att du får nytt jobb... låter inge vidare det där, låter inte direkt som om dom tar hänsyn till dina önslemål! Tarvligt!

    Sambon har hjälpt en granne lägga klibnker i hallen hela dan idag så då blev vi bjudna på middag dit Mkt trevligt, visst kan jag låna ut gubben ibland om det vankas trevliga middagar som jag får ta del av sen
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
  • Laisa
    Jessicax, emmy älskar sin lillebror... Hon vill ha honom i knät hela tiden och sitter då som ett ljus i soffan och säger "knäppa kort" för då tycker hon vi ska plåta Och hon vill krama och pussa honom jämt och när han sitter i babysittern är hon där med sin lilla plastservis och bjuder honom på te och kaffe supergullig!

    MissS hoppas du har en superskoj kväll med tjejerna!!
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
  • Laisa
    Gokväll
    Här har vi nån mysko sjukstuga. emmy har nu haft över 38 i feber de sista fyra kvällarna, men är feberfri på dagarna? hostar och snoret rinner. Känns mysko med bara feber på kvällarna... hon har fått vara hemma från dagis igår och idag och blir rätt rastlös då hon inte verkar ett dugg sjuk. Nån mer som råkat ut för detta? Lustigt med kvällsfeber liksom!!

    Smissen, det lät inge vidare.. Hoppas det som började dåligt har övergått till bättre?? Kram till dig!!

    Ärtan, skönt att Julie är bätttre! Jobbigt när dom blir så sjuk så man blir inlagd... Och med en liten Klara på sidan om dessutom!! förstår mer än väl att du inte har tid att häcka på FL, jag märker själv sen Tim kom till världen att mitt surfande på FL inte riktigt är som förr... tiden finns inte!!!

    Myskatt, som sagt skönt att du verkar må bra och vara på framfart!! skönt att ha det värsta bakom sigf förstår jag?

    Imorn blrjar jag rida igen!!! YJOOHOO!!! Ser SÅÅÅ fram emot det ska bli så kul att komma igång igen!Sambon är nervös att vara själv med Tim så han har garderat sina föräldrar att vara här och leka med emmy så han inte behöver va själv med två barn... Hela två timmar!! jojo, en annan är själv hela dagarna men det verkar inte göra nåt det!!
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
  • Laisa
    Herregud var det inte igår du skrev att det var en dryg vecka kvar ??
    Stort GRATTIS till Minn!

    sitter med en sovande bebbe i famnen och storasyster sover i vagnen. Enda lugna stund på dan man får . Igår var hon iaf feberfri hela dan och kvällen så det känns skönt! Idag på fm har vi bakat kakor då det regnade ute. Emmy började med att kasta ett ägg i golv och när jag torkade upp det vände hon upp och ner på pärlsockerpaketet. Behöver jag säga att det dröjer innan jag bakar med henne igen....
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
  • Laisa
    Jättesnygg frilla, Smissen!! Här är en som är i desperat behov av klippning, har inte klippt mig sen i augusti...:-O så ni kan ju bara föreställa er hur lätt DET är att få nån ordning på! Min frisör har dock slutat jobba nu för hon ska ha tvillingar i mars så ag måste leta mig nån ny... hon kommer dock hit på fika på e.m och ska snoka på Tim (gift med en barndomskamrat till sambon)

    Igår var jag ut och åt med kompisar på resturang. Sååå skönt! Emmy sov hos farmor och Lars hade bara Tim att koncentrerar sig på och jag hade pumpat ur lite mat åt honom. Var borta 19.00 - 22.45 och det hade gått bra förutom sista halvtimmen då han började gasta och maten var slut...

    Shoegirl, kul med mya ridkläder! Jag hade lite problem i torsdags när jag skulle kränga på mig mina brallor, men jag fick på mig dom med lägst midja och fick hänga "ölkaggen" ovanpå och utanför som en äldre medelålders gubbe... Skitsnyggt... MÅSTE bli av med överbliven mage, några tips???
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
  • Laisa
    Kikar också in en snabbis innan det är dacx att hämta emmy på dagis... tänkte ta bilen dit idag (regnar ute) och åka hem och hälsa på morfar (barnens morfar) lite, Han blev så glad när jag ringde och sa det och skulle gernast baka en kaka (åka på ICA).

    Tim har fått Ventolin för det rosslar en del i luftrören på honom när han hostar och snörvlar. dock inte just nå snor så jag vet inte vad det är som åker hiss i luftrören? Fick det igår när vi var på BVC. annars mår han bra, verkar själv inte besvärad av rosslandet, utan är pigg och glad och jollrar, äter och växer... Är nu 61 cm och 6 kg stor, ligger två kurvor över standard på både längd och vikt! Han växer ju snart om Emmy om han ska fortsätta så här

    Nä nu avslutar jag mitt egoinlägg och gör i ordning oss för hämtning av emmy....
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
  • Laisa
    här var det döda havet???  Har ni skaffat liv
    här hade vi lite jobbigt slutet förra veckan, Tim hade två riktigt jobbiga nätter med sin förkylning och på fredag kväll for jag in på akuten och det är troligen en släng av RS han hade fast inte så allvarligt som vissa råkar ut för. Han har inte haft nån feber och ha ätit hela tiden, men nätterna hade han jobbigt. så i fredags fick han andas adrenalin och jag fick recept på aeromin (heter det va) att hämta ut på lördan, men sen har han repat sig så bra i helgen så vi har inte behövt använda den. Men det var jobbiga nätter innan!!

    Mammalollo, hur var det med stormen, blev det som befarat? Här har det inte blåst ett smack. Bara is ute och inatt kom ett tunt tunt snölager och la sig ovanpå, riktigt förrädiskt!

    Jobbigt med barn som biter sina syskon.... Har tyvärr inget tips mot det...

    Lilla lilla tim ligger på sängen och ropar, bäst att gå dit.....
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
Svar på tråden Decembermammornas snacktråd