• Senap

    Decembermammornas snacktråd

    Ännu en ny fortsatt tråd hur vi december-mammor (2005) mår - här kan vi skryta, klaga gnälla, jubla och peppa oss.
    En del av oss har diskuterat våra glädjen och bekymmer i mer än två år nu!!!
    Andra är mer färska på tråden. Här kan vi alla älta hur vi och våra barn har det.

    Ni vet vilka ni är!!!
    Att vara december-mamma handlar inte om när man fött - det är mer en attityd

    Gamla trådar
    :
    Som mamma:
    familjeliv.se/Forum-11-266/m25482073.html
    familjeliv.se/Forum-11-266/m22393653.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-266/m19060211.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-266/m15787012.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-266/m13035266.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m10549937.html
    www.familjeliv.se/Forum-3-20/m8490839.html
    www.familjeliv.se/Forum-3-20/m6276549.html
    Som gravid:
    www.familjeliv.se/Forum-2-115/m5224289.html
    www.familjeliv.se/Forum-2-114/m3896111.html


    Nu är de TVÅ år!!!!
  • Svar på tråden Decembermammornas snacktråd
  • Puck76

    jessicax: stackars liten! bra att kusinerna kommer så han blir lite distraherad.

    malinski: i "normala" fall tar det mellan 6-8veckor att bli smittfri, men små barn kan ta längre tid, mycket längre tid (upp emot 1år tydligen ) och även om saga räknas som "normal" så är minn ett litet barn, så hon kan nog ta tid, tyvärr...

    saga kan inte cykla på sin trehjuling. hon gillar att sitta på den, men får inte runt tramporna. men det är inget som oroar mig direkt.

    oxå dagens gnäll... saga föll häromdagen, slog i sina framtänder och fick gå till tandläkaren. och ena framtanden är lös. så nu är det mjuk mat som gäller närmsta veckan i förhoppning att tanden ska växa fast igen. och saga tjatar om äpple...

  • Malinski 82

    jessicax: Usch vad läskigt! Skönt att du var så lugn och tog allt med ro.

    Puck: Stackars Saga, både salmonella och tänderna slagna. Du får riva/puréa äpple till henne, så hon blir nöjd. ;-D Hoppas Minn är ett undantag och blir frisk snabbare.

  • MissS
    Puck76- Usch för både den långa tiden det kan ta för att bli frisk och för lös framtand. Hoppas att det snart vänder för er. Vet hur det känns när motgång efter motgång kommer- man slutar nästan tro på att barnen KAN vara friska

    Nu är jag hemma- astrött men vi får jättemkt gjort här hemma.
    Prisa helgerna! Tvättstugan är nu helt röjd och är helt underbar stor nu och nu pillar vi med Mollys blivande rum och i helgen åker det ut en massa stora grejer som ska slängas/återvinnas. Känns befriande att bli av med en massa grejer man omger sig av som inte får oss att må bra. *andas ut och startar med middagsmaten*
  • Puck76

    idag ska jag inte gnälla. för idag är jag nöjd och glad för jag sitter och tittar på magnus betner på youtube. han är så jävla rolig!!!! så genast känns allt lättare!!!

  • Laisa
    Jessicax, fy vilken otrevlig upplevelse!! Stackars lille Joel!! Tur ändå att det gick rätt bra, även om det där lät rätt häftigt också... som du säger, trist att det ska behövas en allvarlig händelse innan dom förstår vad man menar!!

    Jenn79, de gånger jag tagit ut vagnen har jag varit nöjd! Det är möjligen det trånga utrymmet bak åt Tim som jag inte är nöjd med, men enligt hemsida på de nya vagnarna så står det ju "gott om utrymme bak" så en ny vagn har säkert helt andra egenskaper!
    MissS, du har också en nyare va, en sån som man kan klicka i bilskyddet i? Tyckte jag såg det när jag snokade i ditt fotogalleri, men Tim hann tröttna på datorn och gasta innan jag hann skriva i din GB

    här skiner solen idag och det är jättefint och på em kommer kompisar till emmy i mammagruppen och hälsar på, så då blir det lite utevistelse med kälke i skogen, lekstugan på tomten och gungor och vattenpölar... Bra om hon härjar och blir trött så man får henne i säng i tid eftersom klockorna ställts om!
    Förvirrad tvåbarnsmorsa till Emmy 051213 och Tim 071129
  • MissS
    Laisa- Öööhh jag vet inte
    Har inte testat med bilskyddet och inte med åkpåse utan bara lammskinn på när Molly var liten plutta. Men hon låg bra där Du har nog en nyare modell skulle jag tro.

    Shit vad trött jag är- Vilda var vaken inatt och var allmänt jobbig och skrek och hade sig medans jag försökte sova men till slut efter välling *ingen av barnen dricker det längre* så somnade hon. Tack och lov.

    Nu vaknar barn nr 2 så det är dax att göra ngn nytta h'r = utfodring
  • Puck76
    lillaärtan va det so för länge sen frågade om vagn va? jag själv började använda syskonvagnen mer och mer när minn började sitta och sen blev det vinter så då användes den jättemycket. nu va jag hemma med båda och när minn började sitta va saga bara 1,5, så det blir kanske lite annorlunda för dig. saga vill ogärna sitta i vagnen nu, så hade det varit idag hade jag nog satsat på en ståbräda.

    ledsen för sent svar, jag har äntligen vaknat ur min ego-bubbla, och minn börjar bli bättre. ska nog börja jobba nästa vecka. skönt att saker återgår till det normala!

    hur har era små reagerat på sommartiden? här kom båda isäng senare än vanligt, men resultatet att minn vaknade kl7 (mot 5.30) och saga sover fortfarande! skönt faktiskt, men ganska opraktiskt om jag jobbar. jaja, får väl njuta nu när jag ändå måste va hemma.
  • MissS
    Puck76- Våra barn reagerade med blandat resultat.

    Filip kom i säng vid 21:00- helt OK. Han sov till 07:30

    Vilda var INTE trött efter att ha sovit 2 timmar på dagen så hon var sist vid 22:00 och vaknade vid 07:45.

    Molly la vi som vanligt vid 19:00 och vi vet inte när hon vaknade eftersom hon sover i eget rum men jag hörde henne innan jag gick upp så hon vaknade nog innan 07:00 iallafall men hon är så nöjd och sitter och pratar med sina gosedjur och kvittrar. Vår lilla solstråle.

    Vad skönt att Minn börjar att bli bättre nu! Hoppas att det håller i sig!

    Nu är barnen på dagis och det spöregnar i den soliga staden idag. Igår köpte vi nya regnkläder och stövlar till Filip och det passade ju bra
  • Malinski 82

    Puck: Z sov bara 30 min (ist för 1 timme) på dagen igår, så han somnade i vanlig ordning, men var lite trött när vi klev upp i morse.

    MissS: Regn? Här i Sthlm gassar solen från blå himmel, och jag satte varma kläder på Z för jag litade mer på prognosen än på vädret ute... Ooops.

    Ego: Första lämningen efter ytterligare en 2-veckors period hemma gick över förväntan, han hade längtat så. Sitter och väntar på det där samtalet från VC som borde kommit för 2 veckor sen. Var tvungen att ringa och sätta fart på dem, så nu efter lunch ska vi få veta om pneumokockerna är väck. Tror vi ordnar en ordentlig fest när de försvunnit, för vi är sååå less på dem, och på att inte få träffa kompisar med små barn...

  • Senap

    Malinski: Vad skönt att vara av med baciluskerna! *tjoar*

    Puck: Skönt att du är glad och Minn bättre!

    MissS: Vilken fart du har *tittar avundsjukt*

    Här är det tokrenovering som gäller fortfarande. Har målat klart men lister runt alla golv ska dit. *pust* Sedan ska allt krafs ut innan visning.
    Det är jobbigt att flytta som det är. Varför har vi inte renoverat klart medan vi bodde här? *sparkar på mig själv*
    Nåja, som tröst för att det är slitigt har jag köpt mig och sambon varsin iPod nano som ska levereras idag. Sitter och väntar på UPS *stampar otåligt*


    Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.
  • Malinski 82

    Shoe: du tjoade för tidigt... hon ringde sen och sa att Z nu är klassificerad som kronisk bärare så nu väntar vi till mitten på maj för nästa provtagning. Gaaahhh!! Det provsvaret kommer komma samma vecka som jag har samtliga mina slutexaminationer för terminen. Alltså har han haft skiten 90% av min termin, stressad, jag, nej?! Så nu håller vi bara tummarna för att han slipper förkylning så han kan gå på dagis, det är ju åtminstone april...

  • Senap

    Mäh! Jag som gjorde min patenterade jagabortbaciluskerdans.
    Stressad? Vi måste vara färdigrenoverade nästa helg. (mycket kvar) hitta hantverkare som kan renovera badrummet så vi slipper bo i ny lägenhet utan toalett med en tvååring. Samt så måste jag skriva två artiklar till två konferenser samt en journal-artikel.
    Jaaaa, jag har fått en journal-publikation accepterad!!!
    Ska bara hitta lite tid så är jag i mål...


    Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.
  • MissS
    Malinski82- Neeej- herregud- vad länge ni ska vara hemma.
    Förstår helt och hållet din stress inför de kommande eximinationerna. Kram på er.

    Shoegirl- Stort grattis till journal!
    Det är inte lätt att få bli publicerad så du ska känna dig hur nöjd som helst! *gör vågen* Shit- ni har LITE att göra då mao Skickar lite kraft till er.
    Fart? Känner mig mer död än levande kan jag säga så det är inget att vara avundsjuk på.

    Hemma igen efter en handledarutdelning och såklrt får vi den människan som vi MINST vill ha. Herregud- men det är bara att bita ihop och hoppas på att vi får genomföra de intervjuerna vi vill och på ett bra sammarbete. Pust...ska sätta mig och plugga nu innan det är dax för Mollys vaccination och 1 års koll lite sent sådär.
Svar på tråden Decembermammornas snacktråd