Vad ska Ni äta idag? Part 16
Ikväll blev det lax i ugn, romsås o potatis.
Ikväll blev det lax i ugn, romsås o potatis.
Världens godaste tomat o basilikasoppa.
Korvgryta med ris
Ikväll blir det kyckling på spenat i ugnen med cremefraiche o fetablandning ovanpå, och klyftpotatis till...mums!
Tänkte prova det här receptet ikväll och hoppas att det är jättegott.
Gratinerade pastarullar
Ingredienser
Portioner: 4-6
ca 300 g zucchini
2 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
2 askar ricottaost (à 250 g)
1 burk färdig tomatsås (500 ml)
200 g skivad serranoskinka
salt
peppar
1 kruka basilika
1/2 dl färskriven parmesan
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Skölj zucchinin. Skär av ändarna. Skär tunna skivor av zucchinin på längden med en osthyvel.
2. Rulla ut lasagneplattorna. Bre på ett tunt lager ricottaost. Täck med zucchiniskivor och bre på ytterligare ett lager ost. Täck med skinkskivor och avsluta med att försiktigt bre över resterande ost. Salta och peppra.
3. Skär lasagbeplattorna i två lika stora bitar. Rulla ihop från kortsidorna till rullar. Skär varje rulle i 4 bitar.
4. Häll hälften av tomatsåsen i en ugnssäker form. Lägg i pastarullarna, snittsidan uppåt, och häll över resterande sås. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna några minuter. Riv över basilikablad och strö över parmesanost. Servera gärna med en generös grönsallad.
FÖR ALLA? Innehåller ägg.Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor som förkokas några minuter så att de går att rulla. Kontrollera innehållet i såsen. Välj glutenfritt bröd. Gör mjölkfri: använd tofu i stället för ricotta och mjölkfritt ostalterativ i stället för parmesan. Kontrollera innehållet i tomatsåsen och välj mjölkfritt bröd.
Tips!
Festligt att servera pastarullarna på höjden. Alternativ till skinkan är salami eller tunna skivor rökt lax. Utan skinka blir det också en trevlig vegetarisk rätt.
Till lunch -rester (stuvade mackaroner o falukorv)
Till middag blir det potatisgratäng och fläskfile med cremebonjour. (inte allt för nyttigt, men det är ju ändå fredag )
Idag ska vi äta Pölsa, potatis o rödbetor.
Middag -grönsakspaj
Ikväll till middag blir det fullkornspasta med tonfisksås.
Ingredienser
4 port
ca 300 g spagetti
2 röda paprikor
1 purjolök
1 burk tonfisk i olja, ca 185 g
smör
2 dl lätt crème fraiche
salt och svartpeppar
1/2 dl kapris
Gör så här
Koka pastan. Kärna ur och tärna paprikan. Strimla purjolöken grovt. Låt tonfisken rinna av. Fräs paprikan och purjolöken i smör i en stekpanna. Rör ner crème fraiche och låt det koka ihop någon minut. Lägg i tonfisken och smaksätt med salt och peppar. Blanda såsen med den kokta pastan. Strö över kapris. Servera direkt.
Till middag idag blir det kycklingwook (men ingen semla för min del -det äckligaste jag vet)
Till lunch -pastasallad med kyckling
Till middag -fiskgratäng
Färgglad couscous med korv och grönsaker. Serveras helst med en god sås! Ingredienser 4 port 4 dl couscous
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 frukost- eller chorizokorvar
1 gul lök
2 paprikor
smör
Sås
2 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
1/2 – 1 tsk sambal oelek
Tänkte göra något med laxfilé, men jag vill inte göra samma gamla vanliga -lax i ugn med klyftpotatis och romsås, det känns lite uttjatat, även om det är jättegott.
Finns det någon som har något smarrigt recept till mig
Pastasallad med rökt lax och spenat, samt till det ska vi mumsa på chiliräkspett.
Vitlöksfisk i foliepaket i ugn...smarrigt!