Inlägg från: Forsea |Visa alla inlägg
  • Forsea

    Vad ska Ni äta idag? Part 16

    Älgstek med fikon

    Ingredienser för 4 personer

    1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    2 morötter
    2 msk olivolja
    700 g grytbitar av älg
    1 kanelstång
    1 tsk grovmalen svartpeppar
    1 tsk spiskummin
    1 tsk salt
    3 dl grönsaksbuljong
    2 dl sultanrussin
    2 msk flytande honung
    2 färska fikon

    Saffransrisoni:
    400 g risonipasta
    2 dl vispgrädde
    1/2 pkt saffran
    saft av 1/2 citron

    Garnering:
    färsk strimlad mynta

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Hacka lök och vitlök och skär morötterna i mindre bitar. Värm en taginegryta i ugnen i ca 5 minuter, eller hetta upp en vanlig gryta på spisen.
    3. Tillsätt olivolja, kött, lök, vitlök, morötter och alla kryddor. Låt fräsa några minuter. Slå på buljong, täck med lock och låt sjuda i ugnen, eller på spisen, tills köttet är mört, cirka 45 minuter.
    4. Ta grytan ur ugnen eller från spisen och tillsätt sultanrussin och honung. Garnera med fikonen, lägg på lock och låt stå i 10 minuter.

    Saffransrisoni:
    1. Koka under tiden risonipastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet.
    2. Koka upp grädde och saffran i en kastrull. Smaksätt med citron. Vänd ner blandningen i pastan. Servera grytan med risonipasta och garnera med mynta.

    Till detta en god FAUSTINO I. mmmmmmmmmums

Svar på tråden Vad ska Ni äta idag? Part 16