Vad ska Ni äta idag? Part 16
Älgstek med fikon
Ingredienser för 4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk olivolja
700 g grytbitar av älg
1 kanelstång
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
3 dl grönsaksbuljong
2 dl sultanrussin
2 msk flytande honung
2 färska fikon
Saffransrisoni:
400 g risonipasta
2 dl vispgrädde
1/2 pkt saffran
saft av 1/2 citron
Garnering:
färsk strimlad mynta
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hacka lök och vitlök och skär morötterna i mindre bitar. Värm en taginegryta i ugnen i ca 5 minuter, eller hetta upp en vanlig gryta på spisen.
3. Tillsätt olivolja, kött, lök, vitlök, morötter och alla kryddor. Låt fräsa några minuter. Slå på buljong, täck med lock och låt sjuda i ugnen, eller på spisen, tills köttet är mört, cirka 45 minuter.
4. Ta grytan ur ugnen eller från spisen och tillsätt sultanrussin och honung. Garnera med fikonen, lägg på lock och låt stå i 10 minuter.
Saffransrisoni:
1. Koka under tiden risonipastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet.
2. Koka upp grädde och saffran i en kastrull. Smaksätt med citron. Vänd ner blandningen i pastan. Servera grytan med risonipasta och garnera med mynta.
Till detta en god FAUSTINO I. mmmmmmmmmums