Vad ska Ni äta idag? Part 16
Pasta All amatriciana (spaghetti med tomatsås med lök,röd peppar och massor av pecoriono ost är det)
Pasta All amatriciana (spaghetti med tomatsås med lök,röd peppar och massor av pecoriono ost är det)
Till lunch blir det fettucine all'Alfreddo
och ikväll blir det mat från Srik Lanka (såå nyfikna) hos kompisar.
Fettucine blev det inte.men en mini buffe,med olika ostar,kött och bröd,marmelader och vin.
idag blir det foccacia med ost och prosciutto,minestronesoppa med vermicelli och jag tänkte göra en vaniljkreme till efterrätt.
Jag återkommer!! måste bara får min övertrötta 7 månaders att sova))
Citron och vaniljkräm
1 dl mjölk
2,5 dl grädde
1 vaniljstång
0,5dl strösocker
3 äggulor
1 ägg
riven skal från en halv citron.
1,5msk maizena
Till gareningen 1 ask physalis och 4 färska fikon.
Koka upp mjölk,grädde och vaniljstånge i en kastrull.
Ta av från värmen och låt stå och drå,rör ihop socker,äggulor,ägg,citron och maizena.
blanda ner smeten i kastrullen ,sjud försiktigt under ständigt vispning tills blandningen fått en krämig och tjock konsistens.
Fördela vaniljkrämen i glas och kyl
Skär fikonen i kvartar garnera med frukten.
Cevapcici,potatismos och rå lök ,tillsammans med baguetter.
Penne med tomat, kapris,torkad chilipeppar,svarta oliver,basilika och persilja.
Och några sardeller för lite sälta.
Tagliatelle med köttfärssås
Falafel,
Hur enkelt som helst!!!
Men visst är det lite godare med torkade falafel Ingredienser
1 burk kikärtor
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
en liten nypa cayennepeppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1/2 dl vatten
ströbröd för rätt konsistens
olja till stekning.
Tillagning
Blanda alla ingredienser och mixa med mixerstav eller arbeta ihop med en potatisstamp
Forma till små biffar och stek försiktigt i olja
Servera till ris och broccoli eller i pitabröd med sallad och dressing
miss Y skrev 2008-02-05 15:45:56 följande:
Idag blir det en gryta med nöttkött ,svarta bönor och tomat. och till det bulgur för min kille ocj couscous till mig. plus färskt bakad vitt land bröd.