Vad ska Ni äta idag? Part 16
Idag blir ungsbakad lax med pesto,spenat & broccli tappad med lite parmesan och pinjenötter. Till det bulgur blandat med kikärtor och grillad paprika. Mums!
Idag blir ungsbakad lax med pesto,spenat & broccli tappad med lite parmesan och pinjenötter. Till det bulgur blandat med kikärtor och grillad paprika. Mums!
I dag blev det marinerad (Vitlök, chili, koriander, rapsolja) grilllade jätteräkor med mango- och tomat salsa och chili- och mynta yogurt. Till det en god Riesling ifrån NZ. Fantastikt!
Det här åt vi idag. Barnen bara älskade det!
Indiska köttbullar med banan (Kela kofta)
4 portioner
1 msk Vitlök, finhackad
1 msk (81 ml kryddglas) Garam Masala
1 tsk Spiskummin
400 g bland- eller lammfärs
½ tsk salt
Sås
1 tsk Senapsfrö, brunt
2 msk matolja
2 st bananer, omogna
1½ tsk Chilipeppar
3 st Lagerblad
1 msk (81 ml kryddglas) Tandoori krydda
1½ msk vetemjöl
3 dl köttbuljong
1 burk (4 dl) krossade tomater
1 dl matlagningsyoghurt
½ msk socker
½ tsk salt
Gott till är:
Santa Maria India Pineapple Mango Chutney
TILLAGNING
Blanda vitlök, garam masala, spiskummin i färsen och forma till 20 köttbullar. Fräs bananer, senapsfrö, chili, lagerblad och Tandoori Krydda i matolja någon minut. Strö över vetemjöl under omrörning. Tillsätt köttbuljong, krossade tomater och matlagningsyoghurt. Låt koka ihop. Smaksätt med salt och socker. Lägg i köttbullarna och låt puttra på låg värme i 5-7 minuter. Servera med ris och mango chutney.
I dag blev det ¨korvstroganoff¨ fast med kokosmjölk och tandoriikrydda. Grymt gott!
I dag blev det paprikasoppa med kycklingspett kryddade med spiskummin.
Jättegott!
I dag blev det kycklingfärsburgare smaksatta med tandoriipasta. Till det en varm sallad med spenat, kikärtor, paprika, potatis, tomat och lite curry + yougurtsås med mynta och vitlök.
Jättegott tyckte både vi vuxna och barnen!