Inlägg från: miss Y |Visa alla inlägg
  • miss Y

    Vad ska Ni äta idag? Part 16

    färsk pasta, fläskfilé, örtgårdasås och broccoli *mums*

  • miss Y

    jag fick ett önskemål om att skriva kålpuddingrecept av en medlem här. Så nu kommer det:

    Kålpudding, 4 portioner, Antal points: 3,5 (exkl. tillbehör)

    800 gr vitkål
    2 gula lökar
    400 gr nötfärs, max 10%
    1 burk krossade tomater
    1 tsk salt
    1 krm vit- eller svartpeppar
    1 tsk timjan
    1/2 dl hackad persilja

    Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken. Förväll kål och löl i lättsaltat vatten i en kastrull på svag värme 5-8 min. Häll av kokvattnet. Blanda färsen med tomaterna, salt, kryddor och persilja. Varva sedan kål och lök med färsen i en ungssäker form, översta lagret ska vara kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 min. Ta av folien och höj ungsvärmen till 250 grader. Låt rätten stå i ugnen till ytan fått fin färg, ca 10 min. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon.

    Det här receptet kan jag varmt rekommendera. 4 stora portioner och väldigt enkelt och gott.

  • miss Y

    blodpudding, löskokt ägg & vitkålssallad med apelsin *mumsigt*

  • miss Y

    blir rätt enkelt och vegetariskt idag:
    bulgur med gröna linser, hemmagjorda kikärtsbiffar och keso

  • miss Y

    igår blev det lax, bulgur och färska broccoli- & blomkålsbuketter som var lättkokta. supergott. som efterrätt blev det 1 äpple & 20 skalade sötmandlar

    idag vet jag inte är, men broccoli & blomkålen ligger risigt till iaf

  • miss Y

    pga städning inför visning blir det skräpmat typ kebab eller pizza.

  • miss Y

    Raggarflickan:
    jag är grymt avis. låter supergott!!

  • miss Y

    fullkornspasta och räkor i krossad tomat-sås med grönsaker. brukar bli smarrigt!!

  • miss Y

    Ela:
    Hur gör du tonfisksåsen?? *nyfiken*

  • miss Y

    Ela:
    det låter ju som våran räksås vi hade till pastan idag
    så gött med superenkel mat som är klar på 20 minuter ifrån start.

Svar på tråden Vad ska Ni äta idag? Part 16