Vad ska Ni äta idag? Part 16
färsk pasta, fläskfilé, örtgårdasås och broccoli *mums*
färsk pasta, fläskfilé, örtgårdasås och broccoli *mums*
jag fick ett önskemål om att skriva kålpuddingrecept av en medlem här. Så nu kommer det:
Kålpudding, 4 portioner, Antal points: 3,5 (exkl. tillbehör)
800 gr vitkål
2 gula lökar
400 gr nötfärs, max 10%
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 tsk timjan
1/2 dl hackad persilja
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken. Förväll kål och löl i lättsaltat vatten i en kastrull på svag värme 5-8 min. Häll av kokvattnet. Blanda färsen med tomaterna, salt, kryddor och persilja. Varva sedan kål och lök med färsen i en ungssäker form, översta lagret ska vara kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 min. Ta av folien och höj ungsvärmen till 250 grader. Låt rätten stå i ugnen till ytan fått fin färg, ca 10 min. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon.
Det här receptet kan jag varmt rekommendera. 4 stora portioner och väldigt enkelt och gott.
blodpudding, löskokt ägg & vitkålssallad med apelsin *mumsigt*
blir rätt enkelt och vegetariskt idag:
bulgur med gröna linser, hemmagjorda kikärtsbiffar och keso
igår blev det lax, bulgur och färska broccoli- & blomkålsbuketter som var lättkokta. supergott. som efterrätt blev det 1 äpple & 20 skalade sötmandlar
idag vet jag inte är, men broccoli & blomkålen ligger risigt till iaf
pga städning inför visning blir det skräpmat typ kebab eller pizza.
Raggarflickan:
jag är grymt avis. låter supergott!!
fullkornspasta och räkor i krossad tomat-sås med grönsaker. brukar bli smarrigt!!
Ela:
Hur gör du tonfisksåsen?? *nyfiken*
Ela:
det låter ju som våran räksås vi hade till pastan idag
så gött med superenkel mat som är klar på 20 minuter ifrån start.