Vad ska Ni äta idag? Part 16
Älggryta med kålrot, morot, purjo, lök och champinjoner. Till det kokt mandelpotatis och sallad.
Älggryta med kålrot, morot, purjo, lök och champinjoner. Till det kokt mandelpotatis och sallad.
Pastasallad med färska broccoli och färska champinjoner, fetaost, schalottenlök, gurka mm.
Idag blir det en toast med fetaost och tomater och ruccola till förrätt. Sen lasagne och sallad till huvudrätt, efterrätt blir kladdkaka med vispad grädde och hallon och kaffe. Vi ska ha några vänner på middag.
Ikväll blir det påskmat hos svärföräldrarna.
Harley - Ummm, vad gott!!
Ikväll blir det påskbuffé hos mamma.
Tomatsoppa med smak av basilika, nybakt bröd.
Ååååhhh, våfflor! Vi har inget järn...
Idag blir det ugnsstekt Hokifilé med täcke med sambal oelek, cashewnötter, smör mm. Till det ris och vitkålssallad.
Jag brukar bryna köttet och sedan får det koka i buljong med kryddor, grönsaker och ev vin. Olika länge beroende på vilket kött jag använder.
Ikväll kommer en kompis och lagar hennes paradrätt åt oss - pommes frites, stekta ägg och ris. Hon är från Peru och det verkar vara något man äter där. Låter inte så gott men är helt fantastiskt, framförallt efter fest. Viktigt är att man gör pommes fritsen på mandelpotatis (vilket jag gissar att man inte har i Peru ). Inte så nyttigt men kan ju vara bra att ladda med kolhydrater inför förlossningen som förhoppningsvis drar igång snart.
Idag blir det makaroner och korv till middag.
Lammstek och potatis hos mamma som fyller år.
Ikväll blir det Cili sin carne och ris.
Chili, såklart