Inlägg från: mandala |Visa alla inlägg
  • mandala

    #12 En tråd för alla oss sjuksköterskor! Välkomna att delta!

    Tänkte höra med er hur det var när ni var klara som ssk. Ska börja läsa till ssk nu om 1 v.

    Fanns det jobb direkt när ni var klara? Vad för jobb? Fick ni som ville ha en heltidstjänst? Tänkte om det mest finns 75 eller halvtidsjobb?

    Hoppas nån vill svara

  • mandala

    Vad bra att så många fick jobb så snabbt. O dessutom fick heltidstjänster. Jag vill gärna jobba heltid. Men nu dröjer det ju 3 år innan jag är klar. Hoppas det ser ljust ut då med.

    På ams sa dem att det var perfekt att läsa till ssk. Han sa att jag kommer kunna välja o vraka när jag är klar, att det kommer skrikas efter ssk. Man kan ju iaf drömma om att det stämmer, även om jag tvekar.

  • mandala

    Vad intressant att läsa om hur d gick till för er alla när ni fick era jobb efter utbildningen. Har redan börjat kika på hur d liger till i mitt stad, men här finns inga, anställningsstop tror jag.

    I länet, små"hålorna" utanför har ganska gott om arbeten. Kanske blir så i början...pendling.

  • mandala

    Jag tänkte höra lite med er vad man gör på "medicin" på sjukhusen? Jag ska ha en en-dags-praktik. Tänkte att det kunde vara skönt att höra lite om vad man gör där.

  • mandala
    Maggis skrev 2008-01-28 21:21:59 följande:
    Jobbar på en medicinavdelning med inriktning magtarm & leversjukdom och våra dagar kan se ut så här:06.45 Rapportering.07.00 Ut på avdelningen och tar kontroller, blodprover och hjälper patienter med morgontoalett, bäddar sängar osv.08.00 Går jag och delar piller; uskorna delar frukost.09.00 Fika.09.30 Rond (ssk & läkare). Uskorna beställer mat, tvätt, förråd. Hjälper patienter med det de behöver hjälp med. Förbereder ev. inför olika undersökningar, lägger om sår. Håller avdelningen "flytande. Efter ronden sammanstrålar jag med min uska och rapporterar vad som kommit upp på ronden och lägger upp rondarbetet (det som ordinerats/bestämts under ronden).11.30 - 13.30 Går vi på lunch i arbetslaget. Först den ena, sedan den andra.Från 13.30 och framåt är jobbar vi oftast med att skicka hem patienter, städar upp och bäddar rent efter dem, delar eftermiddagsmediciner och sköter mycket av dokumenteringen. Slutar för dagen 16.15 och då har vi rapporterat över till kvällpersonalen.Så ser en dag ut hos oss, i stora drag. Vi får också inskrivningar under dagen, kör patienter till röntgen och liknande eller skickar dem till andra sjukhus för olika undersökningar.Hoppas du får en bra dag på medicin!

    Tack, vad intressant att läsa. Då vet jag lite mer om vad som händer på medicin.


    Det känns lite pirrigt när man aldrig varit inom vården. De flesta i min klass har jobbat in om vården som uskor tidigare.

  • mandala

    jag är så taggad nu när man precis börjat läsa till ssk. Jag har inte jobbat inom vården alls tidigare. Tänkte höra om det är någon här som vet/har erfarenheter på hur tidigt man kan komma in o få jobba inom vården? Hur länge måste man ha läst? Man måste ju skaffa sig erfarenhet. Det kanske är svårt att få jobb utan erfarenhet men nån gång måste man skaffa det.

  • mandala

    Tack för ditt svar. Som så många andra vill jag bli bm, men där kan man väl inte hamna nån gång ens under utbildningen. Eftersom det är en specialistutb. som krävs o vi kommer inte ha nån praktik inom den avdelningen. Men som uska kanske man kan komma in där om man har tur.

    Denna sommar tänkte jag vara på ett ställe jag jobbat på tidigare, inte inom vården, som ger bra betalt. Sen får jag räkna med att kanske få 5-6000 mindre i mån för att få erfarenhet inom vården.

    Något som är tråkigt med denna utbild, är att vi inte kommer ha någon praktik förrän T3. Nästa v ska vi ut en dag för att följa en ssk, men annars får vi vänta tills T3. Får hoppas på tur då o få på ett bra o roligt ställe som sen kasnke kan ge nåt sommarjobb.

  • mandala

    Jag har med skrivit på  (läser första terminen nu ) försöker dela ut länken till de jag känner vill skriva på.

Svar på tråden #12 En tråd för alla oss sjuksköterskor! Välkomna att delta!