Inlägg från: Minimum |Visa alla inlägg
  • Minimum

    #12 En tråd för alla oss sjuksköterskor! Välkomna att delta!

    Just det där att folk frågar om ALLT jag kan inte ett skvatt om öron, eller om hjärtsjukdommar! Fråga mig GÄRNA om frakturer, luxationer och kotkompressioner och ichias DET kan jag svara på. Men det andra "Varför har jag ont på vänster sida av magen" det är jag dålig på! I hissen på jobbet härom dagen var det en dam, förmodligen anhörig som frågar mig "varför tar det så lång tid på operation, är det normalt att en galloperation tar 6 timmar?" Jag svarade typ bara att jag inte visste. Damen blev ganska sur, "Men det står ju på din namnskylt att du är sjuksköterska, vet du inte det då?" Nää jag är sjuksköterska på ORTOPEDEN! Inte på kirurgen...

  • Minimum

    annelie ek skrev 2008-01-05 01:37:18 följande:


    Jag läste i en annan tråd som handlade om syrror som arbetar på avdelning. Hur stressigt och jobbigt de såg sitt arbete.Att någon upplevde avd.arbete som något nödvändigt ont innan man kunde söka sig vidare till spec.utb.Skulle bara vilja höra era åsikter? hur ni som arbetar på en avdelning upplever ert arbete?
    Jag jobbar på en akutvårdsavdelning, ortopedi, det är stressigt, vi har allt som oftast fullt + 2-3 överbeläggningar (fast att vi ska ha 2 öppna platser tomma för att ta emot höftlinjepatienter dessa patienter går inte via akuten utan går direkt till rtg och sedan till avd). Det är mycket att tänka på ofta multisjuka gamlagamla patienter. Om jag velat jobba någon annastan? NEJ, och JA jag rekomenderar folk att söka till vår klinik! Det är otroligt lärorikt och utvecklande!
  • Minimum
    mandala skrev 2008-01-06 09:24:06 följande:
    Tänkte höra med er hur det var när ni var klara som ssk. Ska börja läsa till ssk nu om 1 v.Fanns det jobb direkt när ni var klara? Vad för jobb? Fick ni som ville ha en heltidstjänst? Tänkte om det mest finns 75 eller halvtidsjobb?Hoppas nån vill svara
    Jag har varit klar i 1 år nu, och jag har jobbat sen dess, började jobba 3 dagar efter examen och är kvar på samma ställe. Har heltidstjänst. Jag tror att nästan alla i min klass fått jobb!
  • Minimum
    majlinsa skrev 2008-01-06 10:38:13 följande:
    Jag måste fråga.. idag är jag uska och har funderat lite på att plugga till ssk men jag undrar lite vad ni har för arbetsuppgifter? kontakt med läkaren, dokumentation osv..
    Kontakt med läkare/arbetsterapeut/kurator/sjukgymnasten/dietisten/kommunen osv osv alla som kan tänkas vara bra för patienten. Övergripande ansvar för omvårdnadsbiten dvs alla "problem" som patienten kan tänkas ha, sår, nutrition, aktivitet, elimination osv. Provtagningar, såromläggningar (fast ska jag vara helt ärlig är det våra uskor som sköter den biten och dom gör det med bravur) sen är det ju mycket med mediciner dela piller osv och dokumentation är oxå en stor bit. Social planering är oxå en ganska stor bit i alla fall på min avdelning. Jag har jobbat som usk i 15 år innan jag började plugga och jag är så nöjd med att ha bytt roll!
  • Minimum
    Jenny81 skrev 2008-01-06 12:28:15 följande:
    Ni som jobbat ett tag, jag blir klar den 5e juni iår.. Var är det bäst att börja någonstans? Man hör ju skräckhistorier överallt om att alla går hem och gråter första året..Men var kan det vara bra att börja som helt nyfärdig? Jag har börjat kolla på jobb redan nu, ska också skicka ett brev till kirurgmottagningen dit jag hoppas komma, fast de inte lagt ut jobb än, men det måste väl kunna vara bra att skicka CV redan innan o visa intresse?
    Fråga 1: Var man ska jobba, det där beror ju på vad du är intresserad av?! Jag personligen trivs utmärkt på en akutavdelning där det är lite rotation på patienterna, min vännina trivs bättre på en onkologiavd där det är samma patienter en längre tid.

    Vad lockar dig mest? Medicin eller kirurgi? Var har du gjort praktik och hur har det känts? Jag har trivts superbra på mina praktiker, men de har oxå fått mig att inse att jag VILL jobba inom kirurgin inte inom medicinen där patienterna ibland blir liggande månadsvis (haha vi hade nyss en dam som hade en fotledsfraktur, vi opererade och gipsade henne, mobiliserade henne och vårdplanerade, för en korttidsplats, tiden gick, vi bytte gipset och tog bort stygnen dvs 14 dagar efter OP. Tiden fortsatte att gå, tills en dag då vi tog bort gipset, dvs 8 veckor efter operation... Sen väntade vi lite till... För något plats i kommunen fanns inte... samanlagt tog det 3 månader innan hon fick plats... men detta hör ju som tur är till undantagen)

    Jag har inte gått hem och gråtit en enda dag under detta året. Jag jobbar på ortopeden. Det är omväxlande och utmanande och man behöver/får kunskaper och lite av varje då våra patienter ofta är multisjuka!

    Så klart är det bra att ta kontakt redan nu. Vi har redan börjat leta semestervikarier hos oss!
  • Minimum
    Springsteen skrev 2008-01-06 13:58:29 följande:
    Var bor du????Har sökt hur många som helst o de enda jag blev kallad till är en vårdläraretjänst...
    Här är det oxå lätt att få jobb, kanske inte fast tjänst men vikariat finns det gott om! Jag har ju då varit klar i ganska precis 1 år nu. Jag säkt nog 4-5 olika tjänster, var på intervju på alla och var erbjuden alla oxå. Men valde till slut att gå till ett ställe jag kände till väl och där dom oxå kände mig eftersom att det strulade med barnomsorgen när vi flyttade i februari.
  • Minimum
    Jenny81 skrev 2008-01-06 16:59:48 följande:
    diamantkornet - Låter ju skitbra att det går att få jobb även om man inte söker utannonserade tjänster!! Jag har skickat in mitt CV med en kort presentation av mig själv och att jag helst vill arbeta på kirurgen, till hon som är ansvarig för personalen där. Jag hoppas på att få något där iallafall.. Vi får se!
    Åh kom just på, att här i alla fall, brukar det finnas någon samordnare som tar hand om sökande till semestervikariaten. Dit kan man skicka brev oxå, Och då kan man ju nämna att man är intresserad av kirurgin... Fast det är ju här det (dvs i region skåne)
  • Minimum

    annelie ek skrev 2008-01-06 17:08:48 följande:


    är det nere i Malmö/Lund regionen som du arbetar? för där brukar det vara gott om arbeten.
    Jag jobbar i Lund
  • Minimum
    asaA skrev 2008-01-06 18:43:55 följande:
    En fråga till er som är i sjukhussvängenNär jag har satt blod (erytrocytkonc) så har det kallats SAGMAN tex. pat. fått 1 enhet SAGMAN.Nu har en av mina boende varit inne en vända på sjukhus och fått blod men det står att hon fått 1 enhet MAF. ÄR MAF och SAGMAN samma sak???? Någon som vet?
    Ingen aning... ger alltid SAG här...
Svar på tråden #12 En tråd för alla oss sjuksköterskor! Välkomna att delta!