Inlägg från: idiblon |Visa alla inlägg
  • idiblon

    Varför skaffa barn???

    Inte är det för barnets skull, som så många så snedvridet och oädelt vill framställa det, iallafall!

  • idiblon
    Alexiaa skrev 2008-01-05 13:11:30 följande:
    Nä, men varför egentligen?Man hör ju om alla som har det jobbigt med sömnen, och dessutom gå i 9 månader och må illa och vara tjock e ju inte så roligt.Men vad gör att vi vill skaffa barn, det är ju en form av egoism men gör vi det liksom för att inte känna oss ensamma? ha någon som är beroende av mig? ganska intressant ändå.
    Ha någon att vara beroende av och som är beroende av en, att få känna sig behövd och bekräftad i alla väder! Och för att det är kul och häftigt att se ett mirakel växa och frodas framför sina ögon varje dag! Men fortfarande inte för barnets skull... Vilket jag tror är din poäng också?
  • idiblon
    idiblon skrev 2008-01-05 13:13:59 följande:
    Ha någon att vara beroende av och som är beroende av en, att få känna sig behövd och bekräftad i alla väder! Och för att det är kul och häftigt att se ett mirakel växa och frodas framför sina ögon varje dag! Men fortfarande inte för barnets skull... Vilket jag tror är din poäng också?
    Plus att knyta sin partner till sig for life och att få barnbidrag. Samt att kunna leva genom sitt barn när man hamnar på ålderns kant? Beats me?

    Det här med excellent arvsmassa... Om bara de som inte faktiskt har det kunde inse det och ge fan i att sprida vidare, så dkulle allt bli bra. Det är ju egentligen väldigt primitivt att föröka sig, liksom.
  • idiblon

    Alexxia: Jag radar upp de anledningar jag spontant kommer på... För jag är så innerligt trött på att folk inbillar sig att barnaskaffande är till för BARNETS rätt att leva! Det är liksom bullshit.

  • idiblon
    Alexiaa skrev 2008-01-05 13:21:51 följande:
    Jo, samma här...min kusin och jag diskuterade det igår och till skillnad ifrån mig var hennes barn planerat.Men hon kunde inte komma på varför hon egentligen valde att skaffa barn!!!Precis, folk gör ingen nobel insatts att skaffa barn...det är ju en självisk handling.
    Mitt barn kom också till helt oplanerat och därför hade jag heller inga (medvetna) tankar på det innan. Tvärtom! Man kan ju förneka vad man själv håller på med, det är mycket möjligt...
  • idiblon
    Alexiaa skrev 2008-01-05 13:25:57 följande:
    Jag hade aldrig haft en tanke på barn faktistk och hade aldrig längtat efter barn så för mig var det annorlunda, kom som en chock liksom.Men inte heller min kusin kunde svara helt ut på frågan, utan mer för att jag ville ha barn...eller prova på liksom menade hon!
    Det var samma för mig! Det jag menar är att man av någon anledning (såvida man inte drabbades av en "olycka"...) tillät sig bli gravid, och även att behålla barnet. Det undermedvetna är intressant. Men jag förstår precis hur du menar, och ska jag få barn i framtiden så är det för att jag och min partner VILL det, inte för eventuella ofödda själars rätt till att hamna i en kropp, eller hur man nu vill förklara det...
  • idiblon

    ict: Det ser jag som härligt icke-primitivt. Problemet är bara om de som kanske är de som egentligen ligger högst intellektuellt inte är primitiva. Vad får vi då för slut för befolkning, rent genetiskt?

  • idiblon
    Minafina 0610 skrev 2008-01-05 13:43:34 följande:
    Någon har någongång räknat ut att ETT barn "kostar" föräldrarna 1 Miljon kronor innan de flyttar hemifrån. Så inte e det för barnbidraget i alla fall  1050 :- / mån räcker inte långt.
    Inte för barnbidraget? Du menar att det inte finns underklass utan drivkraft, arbete, livsvilja och framförhållning som av egoistiska skäl skaffar barn både för att få ett värde som förälder och lite klirr i kassan? För då hålls man åtminstone ovanför ytan. Sedan om det är medvetet eller ej, spelar inte så stor roll. Vill man absolut inte ha barn så ser man till att det inte blir så, åtminstone efter att ha gjort "misstaget" EN gång, för efter det lär man sig att det finns något som heter orsak och verkan. Faktiskt!
  • idiblon
    Ammi82 skrev 2008-01-05 13:44:58 följande:
    Ja, vi kan väl låta människosläktet då ut då, ifall det är så själviskt. Naturen har sin gång, tack vare att mäånniskor skaffar barn så finns även du här. Ställ frågan till dina föräldrar... =)
    Och varför vill man hålla människosläktet vid liv då? Inte är det det man tänker på, det kan du väl ändå inte mena...?
  • idiblon
    ict skrev 2008-01-05 13:51:43 följande:
    Det var inte den tanken jag tänkte, rent spontant.
    Nej, det menade jag absolut inte heller. Det jag menade är att det är uppfriskande att se när folk tänker och inte bara gör.
  • idiblon
    Ammi82 skrev 2008-01-05 13:52:25 följande:
    Dvs. du är en kreation av dina föräldrars själviskhet. Vill du själv finnas till?

    Nytta och nöje förenas helt enkelt. Det naturligaste som finns är att ett nytt liv kommer till, evolution...
    Men det är ju det som gör det till primitivt. Många vägrar medvetet att avstå, för att det skulle göra att det fattades DEM något. Kanske skulle de känna sig dåliga för att de inte bidragit till människans överlevnad som art? Men frågan är om det är själviskt eller ej, och det är det ju, för människan är en självisk varelse och vill se sina avkommor. Inte är det ju för avkommans rätt till liv de skaffar barn... Det barnet finns ju inte innan det finns och kan därför inte lida av att inte finnas.
  • idiblon

    "personlig lycka, högmod och biologisk instinkt" tummen upp för självinsikt, i like! :-d

  • idiblon

    Ja, vissa vill liksom ha barn så mycket att de inte ens tänker på barnen utan bara sig själva. Det är ju det som är själviskt. "Jag ska ha, jag ska ha!"

  • idiblon

    Skråla Häckvift skrev 2008-01-06 11:32:35 följande:


    Menar du att man bör tänka sig för om man har det som ett barn behöver, ekonomin osv.?
    Nej, jag menar att vissa, främst kvinnor då, vill ha barn utan att bry sig om hur förhållandet till den andre parten ser ut och att många ej heller bryr sig om hur samhället barnet ska växa upp i ser ut. Jag menar att många blir blinda och låter drifter utan förnuft styra.
  • idiblon
    mira83 skrev 2008-01-06 12:41:04 följande:
    Man skaffar barn av ren föröknings instinkt..det är meninmgen att vi ska skaffa barn...det ända meningen igentligen...lika så är det hos djur.....naturen är primitiv men så är det och man tänker inte på det utan tycker att det är roligt att skaffa och få barn.......jag tycker att det är så underbart att ha barn,de lyser upp vardagen och livet får någon mening.....
    Du kan inte veta att det är meningen. Det kan lika gärna vara så att intelligens testar och ser hur länge vi egentligen fortsätter vara själviska.
  • idiblon

    Att ha sex bara för att få barn vore ju som att äta bara för att överleva.

  • idiblon
    mira83 skrev 2008-01-06 13:23:26 följande:
    Men allt till slut leder ju till ett...att kunna lära sig hur man gör sex,tycka om det och fortsätta att göra det som gör att männskligheten överlever....men nu för tiden kan vi sjölva betsämma i princip när vi vill ha barn,i vilken situation och tid,har mer kontroll över vår kropp men det hade vi inte för 100 år sen och tidigare.
    Och nuförtiden leder sex till hiv-smitta och andra könssjukdomar, samt att ätande leder till välfärdsbekymmer som att folk äter ihjäl sig. Vi har kommit över en vall där allt börjar ändra betydelse. Även det mest grundläggande i våra gener kräver av oss att vi använder vårt medvetande och inte bara "gör". Därför känns det lite småirriterande när du använder dig med begrepp som "det vetenskapliga säger", för det blir oerhört luddigt.
Svar på tråden Varför skaffa barn???