Inlägg från: Dorian Ertymexx |Visa alla inlägg
  • Dorian Ertymexx

    Varför skaffa barn???

    Alexiaa skrev 2008-01-05 10:57:39 följande:
    Något jag tänkt på bara, diskuterade det igår med min kusin också...Varför skaffar man egentligen barn?Från början är det ju egoistisk tanke, för antar få tänker på framtida arbeten och liknande.Men är det för att slippa vara ensam, ha någon att ta hand och som kan ta hand om en själv som gammal, ha någon som står på dödsannonsen när man dör!Hur var det för er ni som valde att skaffa barn?Jag personligen blev gravid av"misstag" och hade inte planerat att skaffa barn faktiskt...men blev så ändå!
    Undrar jag också. Jag tror att man egentligen vill ha katt men är allergisk. Som jag. Jag vill ha något litet och sött och varmt och gosigt, men då är katter bättre, de växer inte upp, kräver inte pengar av en, behöver inte fostras lika länge, man får kastrera dem när de hamnar i de jobbiga tonåren... Och i allra värsta fall är det ingen som skriker i panik om man vill ge bort dem eller avliva dem.
  • Dorian Ertymexx

    bebbe made in italy skrev 2008-01-06 14:39:39 följande:


    Om ingen skaffar barn så dör ju mänskligheten ut och då fattas det en del i det naturliga kretsloppet. Alla levande varelser förökar sig och det är lixom helt normalt....
    Heh, vi är inte en del av det naturliga kretsloppet. Det är det som är problemet, vet du.

    Men jo, vi dör ut om ingen skaffar barn. Sedan är det en filosofisk fråga om det är något att sörja över.
  • Dorian Ertymexx
    Tina83 skrev 2008-01-06 14:58:48 följande:
    JAG är BÄST skrev 2008-01-06 14:56:34 följande:
    men man är ju lika mycket ego om man inte skaffar barn, då vill man ju bara ta hand om sig själv hela livet, och vill inte uppleva hur underbart det är att få barn
    Ah, men där föll du på eget grepp - "inte vill UPPLEVA hur UNDERBART det är att få barn" - med andra ord, det är litet som att ta droger, det är något man gör för sin egen skull för att ha det gött.

    Och nej, det är inte egoistiskt att skapa ett liv i en tid när miljön håller på att krascha, samhället blir kallare och olika otäcka grupper får allt mer makt. Jag vill bespara mina inexistenta avkomma dessa hemska framtidsutsikter. Om man ser ens egen roll som mamma som viktigare än att ens avkomma kanske dör i diverse katastrofer, utrensningar eller annat, ja, då får det stå för en själv. Jag är inte så grym själv.
  • Dorian Ertymexx
    Tina83 skrev 2008-01-06 15:04:40 följande:
    Dorian Ertymexx skrev 2008-01-06 15:02:19 följande:
    man kan ju inte tänka som du, skulle din morsa o farsa tänkt så hade ju itne du funnits. klart jag var ego när jag ville ha barn.men som jag skrev nyss, färäldrar är de mes OEGOOISTISKA människor som finns!
    Struntprat! Det finns ingen anledning att skaffa barn utom av egoistiska skäl. Kort på att man är hindu och tror att det finns själar som vill komma in i en kropp att födas i, så har man inga skäl att skapa ett nytt liv utom av egoistiska skäl. Vad har barnet att se fram emot? Mobbing (eller att mobbas pga inre otrygghet), fylla, dåligt sex, i värsta fall våldtäkt eller misshandel, en värld som stressar och pressar om att man ska vara bäst eller värdelös, och med litet "tur" så får man dö i en naturkatastrof. Och om inte, så i cancer eller annan sjukdom. Yay. Så generöst.
  • Dorian Ertymexx
    Shorona skrev 2008-01-06 15:05:01 följande:
    Kan ju bara svara för mig själv.Klockan började ticka. Det föll sig väl bara naturligt för min del att skaffa barn.Men varför, om man ska gå in på andra skäl än min biologiska klocka, är väl för att man vill ha någon mer att älska, ta hand om och ha i livet.
    Och där är katter mycket bättre. ;)
  • Dorian Ertymexx
    Tina83 skrev 2008-01-06 15:08:03 följande:
    bebbe made in italy skrev 2008-01-06 15:04:38 följande:
    håller med till fullo!!men det där är liite svårt att förstå för dom som inte är föräldrar.
    Inte alls. Snarare tvärtom - det finns inget så egocentrerat som mödrar som tror att de bara räknas som fruar/sambosar och som mammor. De är mycket gnälligare, normativa (i ordets mest obehagliga tolkning) och otrevliga än de mödrar som INTE ser sig som något slags martyrer för sina barn, utan som ser sig själva som viktigast.
  • Dorian Ertymexx
    Tina83 skrev 2008-01-06 15:11:16 följande:
    Lady Sylvana skrev 2008-01-06 15:09:47 följande:
    precis. jag är en bra förälder, jag skulle göra presic VAD som helst för mina barn.
    Eh, jasså? Skulle du begå folkmord, döda andra barn, sälja din släkt till maffian för trafficking för dina barn???

    Jag vet inte om det är vad jag skulle kalla en bra förälder, men det är jag det.

    En bra förälder behöver bara göra tre saker: Fostra sitt barn så det inte blir en bortskämd skit, lära barnet att överleva och visa barnet att man som förälder är viktigare än någon annan. Att visa barnet att det är viktigare än en själv är inte bra föräldrarskap, det är att skapa totala egomonster.
  • Dorian Ertymexx
    Tina83 skrev 2008-01-06 15:12:52 följande:
    för mig ÄR faktiskt barn = LIVET!jag är såå glad att jag har min familj.vet att det svider för vissa när man skriver så, men det är sant
    Lustigt. Jag lever alldeles utmärkt, utan barn. Det gör min katt också, fast hon är kastrerad. Ser inga zombie-tecken på någon av oss.
  • Dorian Ertymexx

    Lady Sylvana skrev 2008-01-06 15:14:45 följande:


    tinaDet svider inte alls, att du anser att ditt liv är barn. Det är dock ingen sanning att det är så, utan det är vad du känner.
    Exakt.
  • Dorian Ertymexx

    JAG är BÄST skrev 2008-01-06 15:14:27 följande:


    bebbe made in italy ALLA vi lever i en bitter värl. Hlea världen är knasig, eller hur?.Men jag tycker han har en sund inställning till livet, faktiskt. Läs om hans inlägg så ser du.
    Tack. :)
  • Dorian Ertymexx
    Tina83 skrev 2008-01-06 15:15:42 följande:
    Lady Sylvana skrev 2008-01-06 15:11:43 följande:
    jag är ingen egoist. jag är nog så långt ifrån ego man kan komma.jag är generös, jag låter alltid alla andra komma före mig, jag bjuder alltid av det jag har. jag ställer alltid upp om det är något.så nej, jag kan inte hålla med
    Det är otroligt egoistiskt. Vare sig du förstått det eller inte. Finns inget så egocentrerat som martyr-personligheten. "Jag offrar mig minsann för ALLA andra, och OJ vad jag lider, men INGEN tänker på mig..."
    Jag är inte imponerad, alls. Det är den finaste grogrunden för barn som styrs med känslomässig utpressning (och inte bara barnen, utan resten av umgängeskretsen också).
  • Dorian Ertymexx
    Tina83 skrev 2008-01-06 15:20:18 följande:
    Dorian Ertymexx skrev 2008-01-06 15:18:12 följande:
    jag fattar precis vad ni menar, tro mig.men jag är ingen martyr nånsin. jag mår bara bra om jag är med mina barn, och att dom har det bra. och tänk, jag gör det gratis. och vill inte höra att jag är duktig eller nåt. det är helt självklart för mig att göra det,.nu ska jag äta min sons chokladbollar!
    Nå, jag tar mig friheten att inte tro på dig. Det är i alla fall inte sunt att helt leva för andra. Det kan jag skriva under på med stor tjock penna.

    Smaklig måltid!
  • Dorian Ertymexx

    Lady Sylvana skrev 2008-01-06 15:19:07 följande:


    tinaJa, jag inser att du känner att det är så för dig själv. Du kan inte bestämma hur andra människor ska känna, om det de känner är rätt eller fel, om de är onormala eller inte. Vad är det som skulle ge dig rätt till det?
    Bra fråga.
  • Dorian Ertymexx

    bebbe made in italy skrev 2008-01-06 15:25:45 följande:


    skall oxå lämna tråden nu. Det finns så mkt bitterhet här att man dånar, vi som skaffar barn är inte ego vi är oego, det kan jag skriva under med tjock svart penna
    Det finns inget oegoistiskt med att skaffa barn. Ingen bönar och ber om att få bli född. Desto fler som önskar att de aldrig blivit födda (och jag är inte en av dem, nej). Skaffa barn av hjärtans lust, men lura er inte att tro att ni gör det för någon annan än er själva. Ingen annan kräver det av er, eller ber er göra det (kort på ekonomer som räds att det blir för många gamlingar förstås, men jag gissar att ni inte hade Göran Persson på näthinnan när ni försökte få till barnen va).
  • Dorian Ertymexx

    bebbe made in italy skrev 2008-01-06 15:28:01 följande:


    jag ser det inte som egoistikt, jag ser det som att ge en annan människa chansen att få leva ett liv i vår värld....
    Eh? Det är bara ett argument som fungerar om du är hindu. Annars finns det inget liv som väntar på chansen att få leva. Det skapas. Om det inte skapas väntar det inte på någonting, för det finns inte.
  • Dorian Ertymexx
    ict skrev 2008-01-06 15:28:49 följande:
    Det som är "normalt" för dig...kanske inte är det för andra.Och...vad är "normalt"? Men, det kanske blir lite för OT.bebbe made in italy skrev 2008-01-06 14:45:40 följande:
    Don't get me started on "normal"... Ett av mina favoritgrälobjekt, vad "normalt" är och vad det betyder.
Svar på tråden Varför skaffa barn???