Inlägg från: Alexiaa |Visa alla inlägg
  • Alexiaa

    Varför skaffa barn???

    Lady Sylvana skrev 2008-01-06 12:03:06 följande:


    Om man tycker att livet startar när man får barn, att det inte har någon mening innan, eller att det blir mer meningsfullt, det måste ju betyda att man anser att ens egna barn inte har någon mening med sitt liv alls? Varför skaffa barn, när ni inte anser de har någon mening med sitt liv?
    Precis dit jag vill komma...bra skrivet!
  • Alexiaa
    flowerLowa skrev 2008-01-06 12:47:01 följande:
    jag kan säga att jag tycker inte mitt liv innehåller nån mening nu!! Vem lever jag för, mej själv och det spelar ju ingen roll.. jag kan ju kvitta... jag vill ha barn, och ta hand om den och på så sätt känns det som min mening i livet... att ta hand om någon och uppfostra dem.. att känna att det är meningsfulklt att vakna varje dag och göra meningsfulla saker varje dag.. just nu gör jag ingenting,.,.. går i skolan, har tråkigt och sitter vid datorn när jag är hemma.. vilken mening med mitt liv är det då?? sen är det ju självklart individuellt vad man ser som meningen med livet.. en del väljer karriären-inte jag, en del finner meningen med livet i sin partner- delvis jag men jag vill ha mer... jag väntar på att mitt liv ska "börja", vilket det gör den dagen vårt barn föds (som jag känner nu) och jag äntligen får leva det familjeliv som jag längtat efter sååå länge nu... såhär resonerar jag i min skalle
    Låter hemskt om du inte trivs med ditt liv och att det inte känns som du lever, jag vet inte om jag tror du kommer finna det i ett familjeliv heller, för då kanske man söker mer och mer saker! Fast det är bara vad jag tror...

    Men gör andra och mer meninsfulla saker, du sa att du pluggade skaffa dig senare ett bra jobb då! Gör något för världen, engagera dig i någon organisation och gör saker för att förbättra! Skaffa vänner, vänne är underskattade för vänner är så mycket mer än bara folk man umgås med de kan vara en sorts familj.
    Det finns massor med saker som kan förgylla livet och ge livet en mening, titta bara på alla människor runt omkring oss!
    Jag kan tycka att en person som flyttar till ett villaområde, har 2 barn och enbart umgås med sina barns kompisars föräldrar och lever i sin lilla bubbla e de som saknar ett liv!
    Men det är ju som sagt min åsikt...
  • Alexiaa
    mira83 skrev 2008-01-06 13:01:47 följande:
    jag tror också alla har "skaffa barn instinkten" eftersom de vill ha sex och sex gör man igentligen för att man ska föröka sig igentligen men vi tänker inte på det utan gör och njuter av den.De inte är inte alla däremot som medvetet vill ha den slutliga produkten av sex...dvs barn...men omedvetet vill Ni behöver inte hålla med så klart.Ha en trevligt dag
    Sex är inte bara till för att skaffa barn, det är ju enormt många som steriliserar sig för att de absolut inte vill ha barn men kunan ha sex.
    Sex är något vi gör för detär skönt och det gör oss dessutom glada, inte alls nödvändigtvis för att skaffa barn!
    Det är ju jättemånga som inte ens vill ha barn...
  • Alexiaa
    mira83 skrev 2008-01-06 13:13:23 följande:
    Lady Sylvana- känna lust är= att göra sex=och göra barn ,betyder förtplantning och föra gener vidare,föröka sig helt enkelt.
    Fast så är det ju inte alltid, framförallt inte bland människor!
    Du har väl inte sex för att göra barn, alltså en 18 åring som har sex har väl inte precis tanken att skaffa barn!
    De gör det för att de tycker det är skönt, sedan frigör kroppen ämnen när vi har sex som gör oss lyckligare.
  • Alexiaa
    mira83 skrev 2008-01-06 13:19:45 följande:
    Alexiaa- ja för att vi är djur med förmågan att tänka på konsekvenser,och det är inte många djur som kan det.....och vi är MEDVETNA om att oskyddat sex leder till en graviditet som leder till at man får barn.Men OMEDVETET gör vi sex för att vi har skönt och om vi har skönt så mår vi också bättre av det så klart och skönt har vi för att vilja göra sex eftersom det är så ju vi förökar oss,helt enkelt för att upprätthålla det sexuella.Men alla har så klart sin egen förklaring...men enligt den vetenskapliga är det så....och det är inte alla så behöver tro på det....Samma sak är att det är bra att tro på det man mår bättre av,t ex detta med varför vi har sex.
    Hur förklarar du då att männsikor som inte alls vill ha barn har sex?
  • Alexiaa
    flowerLowa skrev 2008-01-06 13:21:53 följande:
    tror mira menar från begynnelsen, själva meningen med sex är ju från början ett fiffigt sätt att föra världen vidare.. sen att det gjordes med tillhörande njutning ör ju en annan sak.. innan människan uppfann diverse preventivmedel för att kunna äta kakan men ha den kvar, var sex=förökning... hade det gjorts på omvänt sätt att det var en hemsk upplevelse att ha sex, skulle ju världen gått under direkt..  moder natur är så fiffigt!!sen vill jag bara tillägga att ni missför står min mening med föregående inlägg om att jag ser meningen med mitt liv i att skaff abarn.. jag är inte olycklig och deprimerad eller så, bara att jag känner att det är barn som är mitt MÅL, såp kanske man ska uttrycka sej.. jag tror vi alla här inne har olika tolkningar av vad meningen med livet innebär... så vi kan inte på allvar diskutera detta ämne med samma innebörd... det blir lite fel...
    Ok, men finns ju också arter som inte kan föröka sig...mulåsnor som är en korsning av en häst och en åsna men ändå finns dem!

    Ok, förstår dig lite mer nu...men du skrev trots allt att du ser att ditt liv saknar mening och det måste vara jobbigt att känna så.
    Tror för att inte tala om dig som person, men om man har de tankarna att livet inte har en mening bör söka efter något som ger en mening! Barn är inte lösningen på problemet utan att hitta sig själv även om det låter fånigt.
    Lycka kan vara så många olika saker, och jag tror inte människor utan barn är olyckliga! De kanske kan vara lyckligare än mig tom för de har hittat något värdefullt och stort.
    Ta många storheter i världen som faktiskt inte har barn...inte är de nog olyckligA!
  • Alexiaa
    mira83 skrev 2008-01-06 13:24:12 följande:
    Det är en OMEDVETET instinkt så klart
    Men de som absolut inte vill ha barn då?
    Menar du att enda anledningen till sex är att skaffa barn...inte som många forskare också kommit fram till att sex får oss att må bra och gör att vi blic lyckliga.
  • Alexiaa
    flowerLowa skrev 2008-01-06 13:30:16 följande:
    dessutom skrev jag aldrig att det inte känns som jag lever, förstår inte vad du får det ifrån alexia...  jag har ett liv, jag har vänner som jag umgås med, jag har en fästman som jag älskar, en hund jag fullkomligt avgudar, en familj som älskar mej och tvärtom, en utbildning att kämpa för... men jag har en stark modersinstinkt som gör att jag inte är riktigt nöjd, det betyder INTE att jag är olycklig... jag har försökt analysera min egen längtan efter barn/familjeliv och kommit fram till följande... Min mamma dog i cancer när jag var 7 år, jag har inte haft detta underbara svensson-familjen i princip nångång, pga mammas sjukdom och bortgång.. jag tror att detta har gjort att jag hela tiden har längtat efter det, att va "normal, ha det andra har, en mamma som lagar middag till kl 17, en mamma som packar väskan och gör matsäck till utflykterna m.m. Eftersom jag ej själv fick det, så vill jag ha det i omvänd form, där jag "ställer allt tillrätta" i min familj, fast att jag är mamman som fixar mat, packning m.m. jag vill så gärna ha det familjelivet, inget annat är viktigt i mit liv, t.ex. karriär m.m Jag utbildar mej för att få ett jobb jag trivs med och kunna förslrja min familj... förstår ni nu hur jag resonerar eller ska jag klargöra ännu mer??
    Exakt såhär skrev du: jag kan säga att jag tycker inte mitt liv innehåller nån mening nu!!
    - Men kanske tolkade dig fel och ber om ursäkt då.

    Men jag tycker ändå det låter som att om du aldrig får barn är du aldrig nöjd, därför tycker jag man måste hitta andra meningsfulla saker.
    Livet går inte ut på att skaffa barn egentligen, utan att leva sitt liv fullt ut.

    Sedan är människor olika, du säger "detta underbara svensson/ familjeliv) det är din dröm och jag hoppas du får det också.
    Men människor är som sagt olika, detta Svensson liv du talar om låter för mig fruktansvärt tråkigt och det är nästan min mardröm att leva på just det sättet.
    Sedan vill ju inte alla ha barn heller, utan man hittar något annat som gör ens liv lyckligt och rikt och meningsfullt.
  • Alexiaa
    flowerLowa skrev 2008-01-06 13:32:29 följande:
    vad anser du är den "rätta och sunda" anledningen till att skaffa barn då? nyfiken.. eftersom min "anledning inte verkar "godkännas"...
    Jag godkänner din anledning, absolut men tror ändå man måste hitta fler sätt att vara lycklig.
    Det är som en person som säger jag är inte lycklig före jag har 100 miljoner kronor och oddsen är liten att han ska få 100 miljoner kronor! alltså måste han hitta något annat...förstår du?

    Jag vet inte vad som är en sund anledning, jag som sagt fick min son som 21 åring och det kanske inte är bästa åldern för att få barn.
    Jag hade aldrig tänkt ens tanken en sekund på barn och hade aldrig upplevt längtan eller fantiserat om hur det skulle vara att ha barn.
    Nu är min son 5 år gammal och ett liv utan honom är otänkbart eftersom han finns och jag älskar honom ovillkorligt.
    Men jag tror inte jag hade varit mindre lycklig om jag inte haft honom och kanske hade jag eller om han nu inte blivit till av ett misstag aldrig skaffat barn!
    Utan kanske hade hittat något annat. Detta var bara en diskussion jag och min kusin hade om varför man skaffar barn! Jag tror det är en självisk sak oftast, för man är rädd för ensamhet eller man vill ha någon man kan ta om och få bekräftelse.
  • Alexiaa
    ElinaNikki skrev 2008-01-06 13:45:31 följande:
    Ja du....För mej blev Elina som att se ljuset i mörker, nu vet jag vad som är meningen med livet. Hon är det absolut bästa som hänt mej. Hoppas du kommer känna detsamma en vacker dag.
    Menar du mig?

    Jag har en son, han är helt underbar och jag älskar honom så enormt mycket...inte för vi delar dna utan för att han är så underbar person och jag gör allt för honom.
    Men jag ser ju inte det som meningen med mitt liv, jag vill fortfarande förändra saker och upptäcka andra saker och hitta nya meningar!
    Så om du nu menade mig (vet inte) så förstår jag inte vad du menar med hoppas du kommer känna detsamma en vacker dag!
Svar på tråden Varför skaffa barn???