• Pyssilullan

    Vill ha tips på enkla maträtter som går bra att frysa in!

    Hjärnstopp

    Vill ha tips på enkla middags rätter (vardag)
    Som går bra att frysa in matlådor av sedan.

    Vad göra förutom Spagetti och Köttfärssås?

  • Svar på tråden Vill ha tips på enkla maträtter som går bra att frysa in!
  • Pyssilullan

    Njaa...
    Jag vill mera ha recept på färdiga rätter..
    Menar liksom inte att frysa in enbart köttbullar osv.

    Jag vill gära en maträtt och sedan vill jag kunna frysa in det som blir över så min sambo kan ta med det till jobbet.

  • Nyfiken gul
    Pyssilullan skrev 2008-01-07 12:28:30 följande:
    Njaa...Jag vill mera ha recept på färdiga rätter..Menar liksom inte att frysa in enbart köttbullar osv.Jag vill gära en maträtt och sedan vill jag kunna frysa in det som blir över så min sambo kan ta med det till jobbet.
    Jag o maken har båda matlådor till jobbet..

    O jag fryser enbart in själva "maten" i lagom portioner eftersom vi båda äter olika saker till maten. Sen kan vi själva koka makaroner eller fräsa upp lite potatis till matlådan dagen innan då vi ändå tar fram dom ur frysen. Eller för all del bara hacka lite grönsaker o ta med..

    på så sätt kan vi frysa in i princip alla matrester eftersom det inte spelar någon roll vad vi äter till det.
  • HaJoMi

    Pastagratäng.

    Koka spaghetti, rör, skruvar eller liknande. Lägg 2/3 i en ugnsäker form. Lägg över hackad skinka och hackad purjo. På med resten av pastan, två paket Kelda ostsås (som du försöker få att rinna ner i gratängen med hjälp av en gaffel), 1 dl mjölk och en påse Västerbotten rivost och gratinera sedan i ugnen på ca 250 grader tills osten smält och fått färg.

    Denna går utmärkt att frysa!

  • Pyssilullan
    Nyfiken gul skrev 2008-01-07 12:35:14 följande:
    Jag o maken har båda matlådor till jobbet..O jag fryser enbart in själva "maten" i lagom portioner eftersom vi båda äter olika saker till maten. Sen kan vi själva koka makaroner eller fräsa upp lite potatis till matlådan dagen innan då vi ändå tar fram dom ur frysen. Eller för all del bara hacka lite grönsaker o ta med.. på så sätt kan vi frysa in i princip alla matrester eftersom det inte spelar någon roll vad vi äter till det.
    Ok, jo jag förstår, men vi kan tyvärr inte göra lika som er.
    Min sambo jobbar borta i veckorna och bor i husvagn.
    Han tar med sig 8 frysta matlådor när han åker och bor sedan i husvagn utan tillgång till annat än micro. Så han måste ha själva Matlådan Komplett...
  • Pyssilullan
    HaJoMi skrev 2008-01-07 20:07:05 följande:
    Pastagratäng.Koka spaghetti, rör, skruvar eller liknande. Lägg 2/3 i en ugnsäker form. Lägg över hackad skinka och hackad purjo. På med resten av pastan, två paket Kelda ostsås (som du försöker få att rinna ner i gratängen med hjälp av en gaffel), 1 dl mjölk och en påse Västerbotten rivost och gratinera sedan i ugnen på ca 250 grader tills osten smält och fått färg.Denna går utmärkt att frysa!
    Peeeeeeeeeeerfekt!!! TUSEN tack, ska laga det imorn!

    FLER!
  • astalacasta

    Gör en potatisgratäng som är mer matig. Min favorit är att göra en vanlig potatisgratäng men även varva ner skivade morötter, palsternackor och starka korvar, typ chorizo eller kabanoss. Supergott!

  • helmi
    HaJoMi skrev 2008-01-07 20:07:05 följande:
    Pastagratäng.Koka spaghetti, rör, skruvar eller liknande. Lägg 2/3 i en ugnsäker form. Lägg över hackad skinka och hackad purjo. På med resten av pastan, två paket Kelda ostsås (som du försöker få att rinna ner i gratängen med hjälp av en gaffel), 1 dl mjölk och en påse Västerbotten rivost och gratinera sedan i ugnen på ca 250 grader tills osten smält och fått färg.Denna går utmärkt att frysa!
    Oj vad gott det låter! Hur mycket pasta och skinka har du i?
  • HaJoMi

    helmi, tyvärr vet jag inte exakt men jag brukar nog oftast ta 3-4 hg skinka och lite drygt halva paketet skruvar. Men använder lika ofta vanlig spaghetti och det kan jag inte svara på alls mängdmässigt

  • HaJoMi

    TACOPAJ

    Pajdeg:

    100 gr smör

    1dl grahamsmjöl

    3 dl vetemjöl

    1,5 dl mjölk

    2 tsk bakpulver

    Nagga pajbotten ? behöver ej förgräddas

    Fyllning:

    500 gr nötfärs

    1 påse tacomix kryddpulver

    1 burk grön chili alt mixade jalapenos

    3-4 tomater

    1 burk lättcremefraiche

    En påse riven ost

    Bryn nötfärsen. Tillsätt påsen med tacopulver och rör om. Detta läggs i botten på pajskalet. Ovanpå detta breder du ut burken med grön chili och de skivade tomaterna över (alt tomater och sedan cremefraichen med mixade jalapenos i över.) Strö osten överst.

    Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Grönsallad till.

  • HaJoMi

    Hm, om din man åker iväg så, kan den första matlådan bara vara kyld eller måste alla åtta vara frysta? Jag vet nämligen inte om denna går att frysa eller ej, men enkel att göra är den - och satans stark *skrattar*

    Färskpasta med kräftor i het sås 3-4 pers.

    Detta behövs:

    300g pasta (färsk fettuchine med spenatsmak)
    250g kräftstjärtar i dill (dillake)
    400g krossade tomater
    1 pkt creme fraiche med chili/paprika
    1 knippe dill
    salt&peppar

    Såhär gör du:

    Koka pastan. Häll tomaterna med sitt spad i en kastrull och blanda i creme fraichen. Låt detta koka ett par minuter. Häll av spadet från kräftorna - rör sedan ner dessa i såsen. Hacka dillen och rör ner hälften. Salta och peppra. Låt allt koka i ca ½ minut. Blanda ev i 3 tsk maizenamjöl för tjockare sås. Häll såsen över pastan och garnera med resten av dillen. Servera med bröd och sallad.

  • Liiiinis

    Kyckling sweet n sour med ris... finns ju färdig sås att hälla över lite uppstekt kyckling

    Korvstroganoff med ris...me lööve

    Kycklingwok med grönsaker och nudlar...men då vill iaf jag ha lite vitlökscreme fraiche till

    Kokta kycklingfileer med currysås och ris....detta är VÄLDIGT underskattat, kycklingen blir så otroligt mör att det smälter i munnen

    Köttbullar med potatismos (gillar inte kokt potatis som varit fryst) och gräddsås

    Ugnstekt potatis med rotfrukter och lövbiff och kryddsmör ( ett jättegott kryddsmör, som jag nästan jämnt har i frysen är, soltorkde tomater i olja - färsk basilika - vitlök, mixat med mixerstav)

  • LillaFågelBlå

    Korvstroganoff!!

    Man kan ha i olika grönsaker som paprika, körsbärstomater, champinjoner, lök, purjolök mm vad som finns i kylen!

    Grädde, creme fraiche eller mjölk, chilisås, sambal oelek, tabasco, köttbuljongspulver, vitlök, och såklart falukorv!

    Sist hade jag några choritzokorvar i frysen som jag oxå hade i, supergott!!

    Variera med ris, fullkornspasta, bulgur, couscous, eller matvete som jag tycker är allra godast, dessutom nyttigast! Kan verkligen rekommenderas.

Svar på tråden Vill ha tips på enkla maträtter som går bra att frysa in!