• therre

    Vi som gillar vita/ljusa, lantliga, romantiska Shabby - chic hem.

    Mettan69 skrev 2008-01-08 15:39:11 följande:
    Nu vill jag inte hem. Fick ett samtal från min man och han undrar om jag beställt en jul-servis, vilket jag har.  Han tyckte att vi skall skicka tillbaka den för den är för dyr men det vill inte jag. Har alltid önska mig denna och jag anser att vi har råd med det nu även om han tycker att det är skräp. Han däremot får köpa alla dyra verktyg som vi MÅSTE ha för att kunna renovera. När vi köpte huset lät det så bra att han kan köpa några och sen kan han låna av svågern och svärfar och de av oss men så låter det inte längre. Måste ha det för svågerns är inte lika bra osv osv. Blir ingen kul kväll hemma idag.
    Vaddå, vad kostar den?

    Min sambo brukar inte bry sig när jag köper grejer till hemmet "du vet det där bäst" säger han Så det känns ut bra Hoppas ni kan kompromissa.

    Jag tycker inte, oavsett om man har gemensam eller inte fråga om man får köpa något, det gör varken jag eller min sambo. Men som sagt - det beror väl på vad de kostar, större inköp pratar vi givetvis om
  • therre

    Vet inte om ni missade i gamla tråden (tack för de kommentarer där!)

    Här är en olivkrans Jag skickade över pengar till min kompis fick den stackaren åka o köpa den o ta den på tåget till Norrland för att jag skulle slippa betala frakt. Haha. Snälla vänner man har, va?

    Någon frågade om jag bundit den själv, nä Men hängt upp den själv o knytt rosett själv har jag

  • therre
    Hjorthan skrev 2008-01-08 21:26:21 följande:
    Jättehärlig krans Therre!
    Ja, visst är den! Hade gärna haft två på min snart klara TV-skåp, men de känns för stora Tips på var man kan köpa mindre?
    MiaMariah skrev 2008-01-08 22:57:43 följande:
    åå vad fin!
    TACK!
    MiaMariah skrev 2008-01-08 22:58:28 följande:
    Vet ni vad? Jag är så glad, har fått en stor beställning från en känd inredningsbutik ni alla härinne känner till *sjunger och dansar av glädje*
    Åh, vad kul för dig! Kanske du ska låta henne betala digi saker istället för i pengar. Haha
    Mettan69 skrev 2008-01-09 07:59:50 följande:
    Vad kul, grattis. Får man fråga vad det är för grejer?Tack alla för erat stöd. Känns skönt att veta att jag inte är helt du i huvudet eller ensam om en att ha en inredningstråkig man. Det blev ingen disskusion i går. Han hade väl lugnat sig lite men det var en märkbart tryckt stämning hela kvällen så det var väl kanske inte så trevligt.  Det är likt min man att inte prata utan protestera i det tysta och jag orkade inte ta upp diskussionen själv. Det är alltid jag som får föra disskusionerna hemma om det är några och han säger inte så mycket. Låter som vi har många dispyter men så är det inte alls. Väldigt lika annars. Prata allvar är inte hans starka sida.Den är dyr servisen, 2700kr så visst är det  mycket pengar.  Men för att försvara mig själv så skall min man åka till England i mars och kolla på fotboll (Liverpool). Han och en kompis har tippat i två år för att få ihop pengar men det räcker inte. Han får lägga ut ca 2000 kr till på resan och sen tillkommer fickpengarna. Jag har inte en enda gång protesterar mot det för det  är hans stora intresse. Tre gånger under våran tid tillsamman (7år) har jag köpt dyra saker, en symaskin, min teservis och nu denna julservis. Så jag kommer att stå på mig och behålla servisen.  
    Vad tråkigt att det blev sådär, det var ju mycket pengar för en servis, men ja... hoppas att ni är kvitt nu
    Gosevännen skrev 2008-01-09 11:12:37 följande:
    Förresten!Vad har ni för matta i hallen/kvisten? Alltså genast där ni kommer in?Vi bor ju i lägenhet, och mattan är smutsig genast någon klivit innanför dörren. Jag skulle så gärna vilja ha en ljus matta, men det vet jag att är omöjligt här, så har ni något bra tips?
    Jag har lagt undan en från Rusta - bild i min blogg. Blev faktiskt förvånad att hitta en sån fin där, men har inte riktigt bestämt mig helt... Här finns bild på den -> http://therre.se/wp/?p=1143 Vi bor också i lägenhet och har en tråkig avlång hall så det blir perfekt! Men ja... Har inte bestämt mig helt än... Har varit svårt dock att hita en 3 m lång matta så jag kanske måste göra slag i saken
    LCroft skrev 2008-01-09 17:11:03 följande:
    therre: Vilken fin krans!
    TACK!
  • therre
    tjenixen skrev 2008-01-09 23:05:13 följande:
    Ännu en fråga från mig då i denna sena timme nu... Vad har ni för matta under ert soffbord? Är på jakt efter en ny men någon med längre lugg det ratade maken med en gång. hmmm kanske kan man bearbeta honom eller har ni några andra fina mattor att tipsa om?
    Vi har Erslev från IKEA - enkel o billig att byta ut Men så brukar vi också äta i vårt vardagsrum o även alltid mysa med något gått framför TV:n på helgerna så vi måste ha en lätttvättad matta
  • therre
    Shyme skrev 2008-01-09 22:51:31 följande:
    Hej hopp i tråden!Håller på och klurar om jag inte ska röjja i hobbyrummet i helgen (även känt som kaosrum/torkrum här hemma) och fördöka få till lite utrymme så jag skulle kunna måla lite... kliar i fingrarna att komma igång och få allt som jag vill ha det....Har ett litet nytt inlägg i bloggen också.....
    Vi har ett "skrotförråd" jag vill göra som ett minigästrum, men ja... det projektet tar nog hela året Det är pyttelitet, men skulle kunna bli jättemysigt, för det har ju ett litet fönster o så, rummet är typ 1,4 x 3 m Sen att vi aldrig har gäster som sover över... eh... Men det är väl för att vi inte har nåt gästrum Har dock inte påtalat mina planer för sambon, då de bara existerar i mitt huvud än
  • therre
    Mettan69 skrev 2008-01-11 08:02:57 följande:
    Therre: Jättefint med dina korgar. Vill också han något liknande när vi gör i ordning våran hall. Snyggt och praktiskt, det gillar jag.Zandrisen. Håller med Hjorthan. Men om du gillar den eller tror att du kommer att gilla den när du är klar med den så kör på. Lite färg nya knoppar kan göra undervärk. Låter som om jag tycker den är jätteful men det menar jag inte. Men jag tyckte att det lät som om du var tveksam. MiaMariah. vinke vink. Hoppas du är piggare i dag.
    Ja, har fungerat bra! Även om sambon kan störa sig på att han fick hyllan högst upp, men han är ju längst
  • therre
    tjenixen skrev 2008-01-11 20:45:44 följande:
    Vad har ni för dukar på era köksbord? Är på jakt efter någon vaxduk så vi kan dölja opraktiskt fult köksbord samtidigt som den står emot slabbande barn (och vuxna*ler*)
    Vi har en vaxduk, en vit/creme ser typ ut som att det är lite korsstygnsmönster i den som är väldigt ljusa - de ser man bara om man tittar noga, tyvärr börjar den bli sliten nu, men det är såååå svårt att hitta en snygg vaxduk! Ovanpå brukar jag ha löpare, antingen två tvärs över eller en på längden.
    LinaoMatilda skrev 2008-01-11 21:04:47 följande:
    Kollade faktiskt där på vaxdukar idag. Hittade en så fin vit. Men den skulle kosta över 700kr. Visste inte att vaxdukar var så dyra.
    Ojdå, hur mycket behövde du? Jag köpte den vi har nu på en marknad för kring 3-400:- tror jag - 2 meter.
    sunmaid78 skrev 2008-01-13 12:21:34 följande:
    Jag har text på 2 speglar, denna blev ju lite sådär..texten betyder "ljus" Sen på en annan spegel har jag "amor vincit omnia", men har ingen bild på det tyvärr o kameran e bortlånad..
    JÄTTEFINT! Hade gärna sett bild på hela spegeln
    Min inredningsblogg -> www.lantligromantik.se
  • therre
    sunmaid78 skrev 2008-01-13 12:27:03 följande:
    Ja det hade jag kunnat fixa om jag inte lånat ut kameran..typiskt när man skulle behöva den Men tack iaf
    Du får ta det senare
    zandrisen skrev 2008-01-13 16:48:09 följande:
    Hej hej!Igår var vi till Ikea och beställde kök! är såååå nöjd och glad, blev "lidingö"-luckor till slut, helt otippat, jag som valde mellan "ståt" och "duvbo"! Har en lite sneek-peek på planritningen: Superfint! Tjenixen, stackars er ! Hoppas vi slipper... (ta i trä!)Sunmaid, håller med, det blev ju jättefint, och jag är också nyfiken på hela spegeln... Du kan väl ta en bild när kameran är hemma igen för att stilla vår nyfikenhet...?
    Fint med köksö!
  • therre
    Gullfina skrev 2008-01-14 09:41:46 följande:
    God morgon alla sköna och härliga hönor.Jag har lite mycket att göra idag. Men jag har ett nytt inlägg i alla fall.hemmapalandet.blogspot.comKramis / Stina
    Min sambo blir nog galen om jag rör hans pianolackade högtalare han köpt för dyra pengar strax före vi träffades Nu är ju inte de så galet fula, så jag får väl överleva, han får ju stå ut med så mycket han med
Svar på tråden Vi som gillar vita/ljusa, lantliga, romantiska Shabby - chic hem.