Inlägg från: Mettan69 |Visa alla inlägg
  • Mettan69

    Vi som gillar vita/ljusa, lantliga, romantiska Shabby - chic hem.

    miniGrynet skrev 2008-02-06 22:01:51 följande:
    MettanVi har målat lister med både vatten och oljebaserade färger, men fördrar vatten. Den luktar ju inte alls lika illa, lättare att måla med och torkar snabbt! Jag måste nog erkänna att jag är inte avis på att måla 135 plankor.... Hmm, kan ni inte spraymåla dom? Går lite fortare i alla fall!
    Vet inte hur man spraymålar så jag får stå i pannrummet kväll efter kväll efter kväll. (fiskar jag efter medlidande nu?).Skrattande Går ganska bra eftersom jag bara får plats med ett visst antal i pannrummet att måla på samma gång så jag räknar med att det går på ca en timme varje kväll. Lite kvällshobby...
  • Mettan69

    miniGrynet: Vi skall göra om i vardagsrummet och då skall jag ha stående plank i hela rummet (vita). Har sett det i många tidningar och har verkligen fastnat för det.

  • Mettan69
    Hjorthan skrev 2008-02-06 22:06:28 följande:
    Du har helt rätt, vattenbaserad färg torkar mycket snabbare. Jag har målat mitt skåp för andra gången i kväll, med vattenbaserad färg. Började med överdelen, och när jag var färdig med nederdelen var överdelen torr.
    Åååh vad avundsjuk jag blir. Då blir det vattenbaserat för mig i fortsättningen. Attan att jag i dag var och köpte 2,5 liter oljebaserad färg.

    Då kan vi kanske räkna med lite kort i morgon?? Oskyldig
  • Mettan69
    musli skrev 2008-02-06 22:06:30 följande:
    Glöm inte Bodil i USA!!! Så lite spridning har vi allt!!!
    Hur kunde jag glömma det!!!! 

    Räknades inte heller då hon är svensk. Ungdomar i dag har så höga krav. Fundersam
  • Mettan69
    Hjorthan skrev 2008-02-06 22:13:04 följande:
    Sorry tjejer - jag måste i bingen. Ska upp tidigt och bege mig de många milen till sjukhuset i Hässleholm för min MR av nacken. Skönt att maken tagit ledigt och följer med. Och efter röntgen ska vi ta hållet om Tyringe där jag har min favorit mega loppis, Förmedlingscentralen! God natt och sov sött!
    Lycka till i morgon på båda ställena.

    Jag apar efter Hjorthan och slänger denna trötta kropp i bingen. En jobbardag i morgon också.

    Natti natt och dröm sött.
  • Mettan69

    God morgon flickor. Har blivit lovad sol i dag men de tunga gråa molnen som hänger utanför mitt kontor  verkar inte vilja ge sig iväg. Ännu en grå och tråkig dag alltså...

    Umbro. Eftersom du handlar där titt som tätt så tar de nog inte illa vid sig. Är nog ganska vana vid att folk ändrar sig. Du skall se att de inte gör någon affär av det hela utan det är bara ditt samvete som spökar.

  • Mettan69

    Nuble. Skickar friska goa kramar till dig med lååånga armar. Hemlis Hoppas det går över fort.

    minibulan: Vilken underbar text. Jättefint.

  • Mettan69
    musli skrev 2008-02-07 12:04:52 följande:
    *muttrar**måste bli miljonär, måste bli miljonär, måste bli miljonär...*www.artwood.se *suck*kolla särskild vintage leather och tyg och wood furniture.... *jätte-suck*
    Snack om att bli paff. Kollade in artwood (underbara möbler) och ser mitt egna riktnummer. Kollar därför upp adressen och det visar sig att det ligger i grannbyn. Alltså ca 3 km från mitt hem. Aldrig hört talas om. Tyvärr så har de ingen försäljning där utan bara hos återförsäljare. Typiskt...

    PS. kommer du på sätter att bli miljonär idiotsäkert så kan du väl berätta det för mig. Vill också ha lite mer i plånboken. DS
  • Mettan69

    Libero: Hoppas barnen frisknar till snart. Är ju så tröttsamt när det drar ut på tiden med sjukdommar. När vi skulle flytta in i huset så fixade vi till toaletten och där har vi pärlspont. Hann inte heller måla dem innan utan fick måla när det satt på plats och givetvis så har det torkat och spruckit. Tur för min del för jag färgade håret där inne en dag och råkade tappa flaskan så det skvätte färg på väggarna. Behöver jag skriva att mannen inte blev så glad.Oskyldig

    HoppetossaDesign. Så kul att se dig här. Brukar titta in till dig på din blogg men det är ju alltid kul när du visar dig här.

    Hjorthan. Skönt att höra att det gick bra på MR. Hoppas det visar bra resultat nästa vecka.

  • Mettan69

    Libero: Hos oss syns det ganska mycket. Det är målat med oljefärg så det luktar väldigt mycket när man målar så jag måste vänta tills det blir sommar så jag kan måla med öppet fönster.

    Nublu: Stackars lilla Gustav. Inte får lilla revbenen titta fram. Jobbigt när man inte får i dem tillräckligt med mat.

    Jag måste få vara lite skadeglad. Skäms men det är jag just nu.Generad . Sixten har problem med sin mage. Blir väldigt lätt förstoppad och då snackar vi dunderförstoppad så vi har gett han laktulos i ett halvår nu och det har hjälp han jättemycket. Problemet är att han blev blöjfri i maj (är nu 3,5 år) förra året men vägrar bajsa på toaletten och talar inte heller om när han vill bajsa utan han gör ner sig varje gång. Kisseriet fungerar jättebra.

    Personalen på dagis har varit hjälpsamma men har vid några tillfällen påpekat att det kanske skulle vara bra om vi höll upp med laktulosen så han får kämpa lite. Jag har då förklarat hur dålig han blir när han blir förstoppad och sagt att jag utsätter inte han för det igen. Gav han mikrolax i somras (när han var förstoppad) och han skrek och skakade i en halvtimme innan allt kom ut. Har aldrig varit med om att någon kan hålla  inne ett mikrolax så länge.

    I går ringde de till mig och undrade om jag kunde komma lite tidigare så vi kan prata om bajseriet. De hade haft personalmöte och då hade detta kommit upp vilket jag inte har något emot för det rör ju även dem så det är bara bra om de pratar ihop sig. Problemet var bara att TRE gånger under vårat samtal (ca 20 min) så nämnde hon att det vore bra om vi höll upp med laktulosen så han får kämpa lite. De hade även kollat upp laktulosen på internet (FASS) men där fanns inget som de kunde använda emot mig () . Jag sa att jag skulle kontakta barnvårdcentralen eller barn- och ungdomsmottagningen vilket jag gjorde idag. Talade med båda för att verkligen försäkra mig om hur jag skall göra. De sa till mig att ÖKA mängden laktulos och att det kan man få göra under lång period. Sixten är förmodligen inte mogen för att vara helt blöjfri när det gäller bajseriet plus att han är rädd sedan hans förstoppningar i somras. Det kan ta flera månader ibland tom år innan man får bukt med det och det är inte alls ovanlig.

    Ni kan tro att jag mår bra nu. Hoppas hon jag talade med är där när jag skall hämta han i dag. jag har ju flera gånger poängterat hur dålig han blir utan laktulos ändå så fortsätter de att ge mig dåligt samvete för att det inte fungerar för Sixten. men nu så känns det bra när man fått proffshjälp.

    Håller även tummarna att det skall hjälpa Sixten också så han mår bättre för han blir tydligen ledsen på dagis när han gör ner sig. Hemma blir han bara arg.

    Ursäkta uppsatsen men jag ville bara få ur mig det till någon och då är ni ju de bästa.

Svar på tråden Vi som gillar vita/ljusa, lantliga, romantiska Shabby - chic hem.