Inlägg från: Blekingskan 74 |Visa alla inlägg
  • Blekingskan 74

    Tvillingar Aug -08

    ER har jag letat efter! Hoppas inte att tråden har dött nu när jag fått tvillingbesked!?!?! I går var vi på KUB-test och fick då se att det ligger två därinne, 64 och 68 mm. BF är 8/8 och jag är i vecka 13.

    Vi har också en kille på 16 månader och jag kände redan innan beskedet att jag hade lite dåligt samvete för att han kommer att få mindre tid av oss när syskonet kommer. Nu mår jag ännu sämre för hans skull. Hur känner ni andra som har syskon?

    Hon som gjorded UL på mig sa att det var tvåäggstvillingar. Konstigt att hon sa det om man inte kan se det så. Jag såg tydligt en vägg emellan så jag litade på det hon sa.

  • Blekingskan 74

    Ja, det stod ju på våra papper, "tydligt lambdasign" stod det. Och skulle jag som lekman tyda UL:et så skulle jag definitivt säga tvåäggs. Det var en tjock vägg däremellan! Såg du det också Jannabus?

  • Blekingskan 74

    Jaha, va skoj! Nu är det väl så att vi troligtvis inte kommer att gå så länge men annars skulle det ju vara skoj med 080808!

  • Blekingskan 74

    Hörni, vart tog ni vägen? Låt inte tråden dö! Har ni alla fått läkartid eller är det olika från ställe till ställe? Jag ska till läkaren på måndag.

    Börjar redan känna av som en tyngd mellan benen. Speciellt när jag suttit länge. Nån som känner igen sig? Hur tungt ska det inte bli med tanke på att jag är i vecka 14... De lär väl trilla ut av sig själv till slut!

  • Blekingskan 74

    Usch va jobbigt ni har det med foglossning. Jag hade det förra gången jag var gravid och frågade BM på inskrivningen om det brukar bli värre med tvillingar. Hon sa att det behöver inte bli värre men ofta tidigare. Och det kan även vara så att eftersom barnen fyller ut bättre i magen så kan de stabilisera också om man har tur . Så vi får hoppas att det blir så för er när de blir lite större. Jag hoppas att min dröjer ett tag innan det blir jobbigt!

    Snabbavinden, så du ska inte alls till gyn/läkare nu i början?

  • Blekingskan 74

    Åhhh, jag fattar inte hur stor jag ska bli, på tal om mage alltså, jag tycker att den är jättestor redan (v15). Det går absolut inte att dölja längre. Jag tänkte börja ta bilder av den i helgen. Hörrni, vi frågar varandra hela tiden hur långt vi har gått, kanske ska vi ha en lista med BF och om det verkar vara enäggs- eller tvåäggs-, vad säger ni om det?

    Jag har också ont i ryggslutet, kan det alltså vara foglossning? Jag hade foglossning förra gravven men det kändes inte där då. Jag tycker också att det känns tungt mellan benen ibland när jag suttit länge och reser mig upp. Någon som känner det?

    Jannabus, har du blivit sjukskriven?

    snabbavinden, min BM sa att det var standard proceedure när man väntar tvillingar att man skrivs in hos en läkare (gyn) för att lätt kunna bli sjukskriven vid problem.

    dalgici, grattis till din graviditet och välkommen hit. Håller tummen för att det är två därinne som du hoppas på!

  • Blekingskan 74

    snabbavinden, jag skulle byta BM om jag var du. Det känns väldigt mycket viktigare att de är bra nu när man väntar tvillingar än jag kände förra gången!

    Dalgici, jag väntar tvåäggs. De verkade väldigt säkra på det på UL och både mamma och mormor är tvåäggstvillingar.

    Jag fyller på listan!

    BF lista:

    Snarf: 080608 väntar 2 äggstvillingar
    Snabbavinden: BF 080808 Vet ej om det är 1 el 2 äggstvillingar
    Blekingskan: BF 080808 väntar 2 äggstvillingar
    Jannabus: BF 080809 väntar 2 äggstvillingar

  • Blekingskan 74

    Nej, jag ingen aning om kön. Jag gissar pojkar eftersom det inte fötts en flicka i mannens familj på väldigt lång tid. Men det skulle vara skoj med i alla fall en flicka. Gärna en av varje om jag får välja och vraka ! Vet du eller? Antar att risken är större att man får se av misstag nu när man ska på fler UL. Annars vill vi (eller mest min man) inte veta.

    Jag tror nog att du kan ringa till växeln och säga att du vill ha en annan BM. Tror inte att du behöver prata med din BM om du inte vill. Fast du kan ju råka ut för att springa på henne i korridorerna när du är där på besök? Om inte din MVC-mottagning är den enda där du bor så kan du ju byta mottagning!

    Jag ligger på samma vikt. Gick ner något för några veckor sen men då hade jag också varit magsjuk som kan ha påverkat.

  • Blekingskan 74

    En tråd stängs efter tre månader, det finns ingen gräns för hur många inlägg. Den ligger på BF aug och det är väl bra?!?!

  • Blekingskan 74

    Mina är också ömma, mer än förra gången!

    Jag har varit fri från illamående i flera veckor men idag överaskade den mig och jag kräktes ordentligt i morse. Hann knappt in på toa. Har sedan mått skit hela dagen. Hoppas att det är en endagsföreteelse så att det inte fortsätter.

    Jag var förresten hos läkaren i måndags. Fick reda på att alla är sjukskrivna de två sista månaderna och de flesta en eller två månader innan dess. Och jag har ont i ryggslutet (foglossning) och fruktansvärda åderbråck som börjat värka så det lät som att han trodde att det skulle bli lite längre för mig. BM sa till mig när jag var hos henne att jag kunde börja lite smått med järn men läkaren sa direkt att jag skulle ta minst en per dag. Jag har haft ont i huvudet och är supertrött så det är nog järnbrist det beror på. SÅ nu har jag gått över till två per dag tills jag känner att huvudvärken är bättre. Trött brukar man ju vara så det blir jag nog inte av med

Svar på tråden Tvillingar Aug -08