jättegod kyckling soppa!
Stoppa en hel kyckling i stor gryta och täck med vatten, koka i ca 45 minuter, det bildas gärna ett skum på ytan, bara dra väck det med en sked. När det slutar skumma så lägg i några hela vit och svartpepparkorn, typ 7-8 stycken av varje. Och sen i med soppgrönsakerna, rotselleri, en hel lök, en hel palsternacka, en stor bit purjolök, en hel kålrot, en stor morot., Lite salt. Om man vill kan man lägga till ngn tärning grönsaksbuljong. låt koka i ca 1 timme. Sen tar man ur kycklingen och plockar ur allt det fina köttet och lägger i en skål. Koka pasta, vi gillar mest den tunnaste spaghettin men vilken pasta som helst går bra, lägger den på serveringsfat. Sen fiskar jag ur alla grönsakerna och slänger och lägger istället i mer morot i mindre bitar som får koka sig lagom mjuka i soppan. När ni äter tar man sin tallrik och lägger själv upp pasta och kyckling bitar och häller soppan över. servera med grekiskt eller italienskt bröd. Jättegott och mättar många! Soppan kan gärna stå över natten i kylen också och dra till sig om man vill, då smakar den ännu mer nästa dag.
Det låter kanske som ett jobbigt recept men det är så enkelt och kräver så lite passning, vi äter ofta den när vi samlas hela familjen.