**Thaimat Recept Tråd**
Dela med er av era bästa thaimat recept.
Dela med er av era bästa thaimat recept.
Puffar upp tråden lite...
puff
kul tråd... jag ÄLSKAR thaimat, speciellt efter jag va där förra året.
ett jätte enkelt recept!
Bryner kycklingfilé, broccoli, rödlök och champinjoner!
KYcklingen längre än det andra!
Tillsätter en konservburk som heter grytbas rödcurry o pumpa!
Blir jättegott! Hos oss finns burken vid de asiatiska matvarorna men i andra afärrer finns den även vid konserverna!
Smakar riktig thaimat!!!
Detta brukar jag laga emellanåt:
Bryn bitar av kycklingfilé
Tillsätt en burk wokade thaigrönsaker (minns inte vad den heter exakt men en sån med bambuskott mm)Jag tycker om groddarna som är däri så brukar köpa en extra burk sådana.
Färska champinjoner, delas två ggr
Röd curry pasta, några teskedar eller efter smak (eller currykrydda)
Färsk ingefära rives i
Lite chilikrydda, om man vill
1 burk Cocosmjölk
(Ta i redning om du vill ha den tjockare)
Servera med ris
Tom ka gai- thailändsk kycklingsoppa
(med smak av kokos och citrongräs)
1 påse Tom Kha Soup Mix ( finns i hyllan med Orientalisk mat)
1 burk Coconut milk
4-6 dl vatten
2-3 kycklingfiléer, små tärningar
2 tomater, tärningar
6 champinjoner, skivade
citrongräs
Färsk koriander
fisksås
Servera med ris
Jätte gott, en klar favorit
puffar lite jag oxå eftersom jag älskar asiatisk mat...
personligen skulle jag bli väldigt glad om någon vet vad som blandas (kryddmässigt) i wookade nudlar med kött/grönsaker/kyckling som man kan köpa på restaurang...
Jag brukar köpa olika currys i asiatisk butik (panang, röd eller grön) och tillsätter kyckling, grönsaker och kokosmjölk. MUMS!
Tycker de grejerna som säljs i vanliga ICA inte smakar nånting.
Kyckling i röd curry.
4 port
500 g Kycklingfilé
3 Vitlöksklyftor
1 Lök
2 Morötter
2 cm Ingefära (ca 10 gram)
4 msk Olja
½ msk röd Currypasta
1 burk Kokosmjölk
200 g Tomatpuré
6 Kafirlimeblad
Rårörsocker
Salt
Skär kycklingen i strimlor.
Skär vitlöken i skivor, löken i tunna klyftor, morötterna i tunna skivor på snedden och ingefäran i tunna stavar.
Hetta upp oljan och stek kycklingen tills den är ljusbrun.
Rör ner currypastan och kokosmjölken och låt det koka i 2 minuter.
Tillsätt tomatpuré limebladen och låt småkoka i 15 minuter.
Smaka av med socker och salt.