• Svar på tråden **Thaimat Recept Tråd**
  • Schnooglewookiemush

    Puffar upp tråden lite...

  • oOHildaOo

    ett jätte enkelt recept!

    Bryner kycklingfilé, broccoli, rödlök och champinjoner!
    KYcklingen längre än det andra!
    Tillsätter en konservburk som heter grytbas rödcurry o pumpa!

    Blir jättegott! Hos oss finns burken vid de asiatiska matvarorna men i andra afärrer finns den även vid konserverna!

    Smakar riktig thaimat!!!

  • HimlaMilla

    Detta brukar jag laga emellanåt:

    Bryn bitar av kycklingfilé
    Tillsätt en burk wokade thaigrönsaker (minns inte vad den heter exakt men en sån med bambuskott mm)Jag tycker om groddarna som är däri så brukar köpa en extra burk sådana.
    Färska champinjoner, delas två ggr
    Röd curry pasta, några teskedar eller efter smak (eller currykrydda)
    Färsk ingefära rives i
    Lite chilikrydda, om man vill
    1 burk Cocosmjölk
    (Ta i redning om du vill ha den tjockare)

    Servera med ris

  • Pärlemor

    Tom ka gai- thailändsk kycklingsoppa
    (med smak av kokos och citrongräs)

    1 påse Tom Kha Soup Mix ( finns i hyllan med Orientalisk mat)
    1 burk Coconut milk
    4-6 dl vatten
    2-3 kycklingfiléer, små tärningar
    2 tomater, tärningar
    6 champinjoner, skivade
    citrongräs
    Färsk koriander
    fisksås

    Servera med ris

    Jätte gott, en klar favorit

  • jeikei

    puffar lite jag oxå eftersom jag älskar asiatisk mat...
    personligen skulle jag bli väldigt glad om någon vet vad som blandas (kryddmässigt) i wookade nudlar med kött/grönsaker/kyckling som man kan köpa på restaurang...

  • Panna82

    Jag brukar köpa olika currys i asiatisk butik (panang, röd eller grön) och tillsätter kyckling, grönsaker och kokosmjölk. MUMS!

    Tycker de grejerna som säljs i vanliga ICA inte smakar nånting.

  • LiNdA med SaBiNa o JoPPe

    Kyckling i röd curry.
    4 port

    500 g Kycklingfilé
    3 Vitlöksklyftor
    1 Lök
    2 Morötter
    2 cm Ingefära (ca 10 gram)
    4 msk Olja
    ½ msk röd Currypasta
    1 burk Kokosmjölk
    200 g Tomatpuré
    6 Kafirlimeblad
    Rårörsocker
    Salt

    Skär kycklingen i strimlor.
    Skär vitlöken i skivor, löken i tunna klyftor, morötterna i tunna skivor på snedden och ingefäran i tunna stavar.
    Hetta upp oljan och stek kycklingen tills den är ljusbrun.
    Rör ner currypastan och kokosmjölken och låt det koka i 2 minuter.
    Tillsätt tomatpuré limebladen och låt småkoka i 15 minuter.
    Smaka av med socker och salt.

Svar på tråden **Thaimat Recept Tråd**