• pump up the jam
    Äldre 11 Jan 21:37
    24318 visningar
    29 svar
    +1
    29
    24318

    köra/placering i landsväg vänster sväng

    Öhh... "får snällt vänta" .. så ska du nog inte resonera på en uppkörning, inte om du vill ta körkort i alla fall. I verkligheten så kanske man tänker så men på en uppkörning vill de helst att man bara gör vänstersvängar när bilarna bakom inte tvingas bromsa in alltför mycket, helst av allt ska du göra först en högersväng och vända tillbaka för att göra en högersväng till (detta gäller för landsväg, alltså 70 kmh och uppåt, är det lägre hastigheter så kan bilarna "snällt vänta" ).

  • pump up the jam
    Äldre 11 Jan 21:38
    #3
    -1

    Alltid högerregeln om du inte kör på huvudled eller om vägen till höger leder ut från en parkering, ja.

  • pump up the jam
    Äldre 11 Jan 21:43
    #5
    +1

    MulleNuh
    Inte när det gäller landsväg och där hastigheten är 70 km/h eller mer. Jag vet att man inte gör såhär i praktiken och jag skulle personligen aldrig vända om för att göra en högersväng i stället, utan skulle precis som du beskriver sakta ner farten och börja blinka i god tid i stället, men på körskolan vill man inte att man resonerar så i alla fall. Såhär var det när jag körde upp för fem år sedan i alla fall.

    Det är alltid bilisten bakom som får "fel" om det skulle bli en rättslig process av det hela eftersom man alltid ska anpassa parten efter bilen som är framför men det är inte rätt av bilisten framför heller att "tvinga" en bil att stanna helt på en 70-väg, vilket kan krävas i ett sådant fall som TS frågar om.

  • pump up the jam
    Äldre 11 Jan 21:51
    #9

    MulleNuh
    Nej, man kan tycka det. Men så är det i alla fall.

    Är det tomt bakom så är det klart att hon svänger vänster direkt.

Svar på tråden köra/placering i landsväg vänster sväng