Inlägg från: Gorban |Visa alla inlägg
  • Gorban

    köra/placering i landsväg vänster sväng

    pump up the jam skrev 2008-01-11 21:43:19 följande:


    MulleNuhInte när det gäller landsväg och där hastigheten är 70 km/h eller mer. Jag vet att man inte gör såhär i praktiken och jag skulle personligen aldrig vända om för att göra en högersväng i stället, utan skulle precis som du beskriver sakta ner farten och börja blinka i god tid i stället, men på körskolan vill man inte att man resonerar så i alla fall. Såhär var det när jag körde upp för fem år sedan i alla fall.Det är alltid bilisten bakom som får "fel" om det skulle bli en rättslig process av det hela eftersom man alltid ska anpassa parten efter bilen som är framför men det är inte rätt av bilisten framför heller att "tvinga" en bil att stanna helt på en 70-väg, vilket kan krävas i ett sådant fall som TS frågar om.
    När det gäller vänstersväng på landsväg så är det INTE alltid de bakomvarande som får skulden vid en olycka. Det finns dom som blivit av med körkortet för vårdslöshet när de stannat för att svänga vänster på landsväg och sedan blivit påkörda bakifrån.

    Börja blinka i god tid och bromsa sedan in, vid möte ända till stillastående. Placera din egen bil vid mittlinjen. Är det en bred väg kommer de bakomvarande att vilja passera dig på insidan.

    Om du står stilla och väntar på att möte ska passera innan du svänger över vägen så se till att ha hjulen pekandes rakt fram. Om du blir påkörd bakifrån så trycks du då inte ut i mötande körbana.

    Är trafiken tät så är det säkrare att svänga höger längre fram för att sedan köra tillbaka och göra en högersväng.
  • Gorban
    je79ssie skrev 2008-01-14 16:31:42 följande:
    HEJ TACK ALLA JÄTTE SNÄLLT AV ER ATT TA ER TID...Men Om man kör i landsväg och vissa landsväg har ju vägren alltså större lansväg med bred vägren,m hur gör man då??snälla svar fort, snart daxkram kram
    Du ska aldrig placera din bil till höger i din fil eller på vägrenen om du ska svänga vänster. Du ska placera bilen vid mittstrecket men absolut inte på fel sida om detta. Om det finns plats ska bakomvarande bilar passera dig på din högra sida. De kör inte om dig på din vänstra sida för då är risken för en olycka väldigt stor om du samtidigt svänger vänster.
Svar på tråden köra/placering i landsväg vänster sväng