Inlägg från: Deliverance |Visa alla inlägg
  • Deliverance

    köra/placering i landsväg vänster sväng

    je79ssie skrev 2008-01-12 03:48:11 följande:
    Hej tack alla som svarat, snällt av er.Vad jag oxå hört är att som ngn skrev här att man skall stället svänga höger sedan vända om..Men om jag nu svänger höger och skall vända...Skall jag då svänga höger och köra in på vägen, men hur långt in skall man köra, tänkt om det inte finns ngt man kan vända på, eller tänkt om jar kör och kör och plötsligt så har vi åkt i 4 km och där hittar jag en plats att vända på, men är inte det lite väl långt.?????Eller skall man vända just på landsvägen på huvudleden, det är ju väligt farligt. jag menar att jag kör rak fram och sedan backar in till höger och sedan åka tillbaka??? då är det lika farligt som att svänga vänster medengång..Jag ´fattar inte hur detta skall gå tillväga, får la gå resten av mitt liv eller ta bussen...USCH..........Nu är jag negativ, men jag har alltså bara utfört detta svägen ett endagång nånsin i mitt liv...ja.ja vi får se tack allihopa och natti natti
    Tog körkort för 2 månader sen.
    Och ska du svänga vänster på landsväg och har bilar bakom dig så ska du, som någon annan här redan sagt, fortsätta köra rakt fram och vända på lämpligt ställe.
    Har du dock inga bilar bakom dig så kan du göra vänstersväng.
    Anledningen till att du inte ska göra vänstersväng om du har bilar bakom dig är för att det ökar risken för att bli påkörd bakifrån.
    Första och andra bilen ser att du blinkar, men dom andra som kommer bakom dessa bilar ser inte det, och kanske inte hinner bromsa/stanna.

    Du kan köra åt sidan till en busshållsplats sålänge det inte kommer en buss som ska stanna där, eller så vänder du i en cirkulationsplats eller svänger av in på en annan väg där du kan vända.
    Helt enkelt, ska du svänga vänster och har bilar bakom så ska du svänga av vägen till höger för att sedan vända på lämpligt ställe.
  • Deliverance

    Och när det gäller blinkers och bromsning så ska du blinka i god tid och motorbromsa så mycket som möjligt

    Nu har dom börjat med Ecodriving vilket innebär att du ska stanna så lite som möjligt, använda 1:ans växel så lite som möjligt, inte accelerera för mycket och motorbromsa så mycket som möjligt. Och hoppa över växlar.

  • Deliverance
    je79ssie skrev 2008-01-14 16:31:42 följande:
    HEJ TACK ALLA JÄTTE SNÄLLT AV ER ATT TA ER TID...Men Om man kör i landsväg och vissa landsväg har ju vägren alltså större lansväg med bred vägren,m hur gör man då??snälla svar fort, snart daxkram kram
    Fast det borde du ha läst i din teoribok under placering på väg.

    Nåväl, lycka till.
Svar på tråden köra/placering i landsväg vänster sväng