Inlägg från: Fru hemlig |Visa alla inlägg
  • Fru hemlig

    Stark Adoption

    Läs på organisationernas hemsidor och kanske på www.mia.eu.


    vänat skrev 2008-01-14 20:02:13 följande:
    Ingen som vet??????????
  • Fru hemlig

    "När det gäller adoptivbarnets ställning efter adoptionen skiljer man mellan svaga och starka adoptioner. En svag adoption innebär att en viss rättslig anknytning bibehålls mellan adoptivbarnet och dess biologiska släkt. Möjlighet kan också finnas till hävning av adoptionen." : (www.famratt.com/adoption/ad_historik.htm) Sverige godkänner bara starka adoptioner, om man adopterar från ett land med svaga adoptioner gör man den till stark i Sverige efter hemkomsten.

  • Fru hemlig

    Jaha ursäkta att man försökte hjälpa till.


    vänat skrev 2008-01-14 22:15:12 följande:
    Ju nog vet jag at man gör svag adoption til stark när barnet kommit hem til sverige.Men det var inte det frågan handlar om.
  • Fru hemlig
    Pipeline skrev 2008-01-16 11:12:53 följande:
    Men hur är det med den juridiska skillnaden mellan svag och stark adoption:Om adoptionen är svag så görs den stark i Sverige via Tingsrätten. Detta tar uppenbarligen en viss tid att administrera. Svag adoption innebär tydligen att det finns en rättslig anknytning till de biologiska föräldrarna och att det finns möjlighet för hävning. Bör man i händelse av svag adoption skriva ett testament som gäller till den starka adoptionen fastslagits av Tingsrätten?Och hur har ni andra gjort när ni fått ett barnbesked men får vänta väldigt länge på resebesked? Har ni valt att skydda barnet via testamente om det skulle hända er något innan ni hämtat barnet?
    Vi kommer att skaffa hjälp av en advokat den dagen det drar ihop sig till att sända papper så vi får koll reglerna kring just detta land. Sedan om det inte är en stark adoption från början kommer vi att skriva testamente. Jag tror att det kommer gälla från innan barnet kommit i vår vård men i alla fall från den dagen vi får barnet i vå vård i landet men förmodligen tidigare.

    När jag registrerade mig här hittade jag en gammal tråd om detta men jag kommer inte ihåg var den låg.
Svar på tråden Stark Adoption