Kärlknöl
hej
kärlknöl vad kan man göra med den och hur tillagar man den??
tack på förhand
hej
kärlknöl vad kan man göra med den och hur tillagar man den??
tack på förhand
Hej
Antar att du menar Tjälknöl, och det tillagar du genom att sätta in köttet fruset i ugnen (ca 100 grader) och sen steka det tills det har ca 65 graders innertemperatur. Tar ca 10 timmar om köttbiten väger runt 1,5 kilo.
En kärlknöl kanske man ska anlita doktor för?
Men ska du tillaga tjälknöl...
www.icakuriren.se/recept_visa.asp
Här är ett recept till, med portvinsås
receptfavoriter.se/recept/viewrecipe/tj%E4lkn%F6l-med-portvinss%E5s
googla på tjälknöl, det fanns massa tips och recept, lycka till
hahaha hahahaha asgarvar för mig själv klart jag skulle kolla stavningen men den bjuder jag på!!! vad serverar ni till eran TJälknöl (haha skrattar fortfarande högt ) för sås och ätbart till??
Jag brukar ha antingen kokt potatis och gräddsås med lingon i till, eller typ potatiskroketter och någon god svampsås med "riktig" svamp i. (alltså inte pulversås, som iaf jag inte tycker smakar särskilt mycket svamp)
På sommaren brukar jag skära tjälknölen i tunna skivor och servera till potatissallad.
Jag brukar ha i hackad ättiksgurka, även lite färsk gurka i tärningar och äpplen i tärningar också och hackad lök.
Kan bli bra sommarmat som är färdig när gästerna kommer om man inte ska grilla förstås.
Men det är ju en annan köttbit då.