• JULIA Alidias mamma

    Kärlknöl

    hej

    kärlknöl vad kan man göra med den och hur tillagar man den??
    tack på förhand

  • Svar på tråden Kärlknöl
  • Leone i Västerås

    Hej

    Antar att du menar Tjälknöl, och det tillagar du genom att sätta in köttet fruset i ugnen (ca 100 grader) och sen steka det tills det har ca 65 graders innertemperatur. Tar ca 10 timmar om köttbiten väger runt 1,5 kilo.


    Projekt viktminskning start 7/1-08. Nu: minus 3,9 kilo
  • JULIA Alidias mamma

    hahaha hahahaha asgarvar för mig själv klart jag skulle kolla stavningen men den bjuder jag på!!! vad serverar ni till  eran TJälknöl (haha skrattar fortfarande högt ) för sås  och ätbart till??

  • Leone i Västerås

    Jag brukar ha antingen kokt potatis och gräddsås med lingon i till, eller typ potatiskroketter och någon god svampsås med "riktig" svamp i. (alltså inte pulversås, som iaf  jag inte tycker smakar särskilt mycket svamp)


    Projekt viktminskning start 7/1-08. Nu: minus 3,9 kilo
  • babba53

    På sommaren brukar jag skära tjälknölen i tunna skivor och servera till potatissallad.
    Jag brukar ha i hackad ättiksgurka, även lite färsk gurka i tärningar och äpplen i tärningar också och hackad lök.

    Kan bli bra sommarmat som är färdig när gästerna kommer om man inte ska grilla förstås.
    Men det är ju en annan köttbit då.

Svar på tråden Kärlknöl