• Zsarah

    Istället för vitt vin?

    Vad kan man anv. istället för vitt vin i detta recept?
    ammar nämligen...

    www.hemköp.se/showdoc.asp

  • Svar på tråden Istället för vitt vin?
  • lindalita

    Du vet väl att du kan använda vin i matlagningen som vanligt? Alkoholen förångas redan vid 70 grader...

  • Zsarah

    vill helst inte anv. alkohol, vill ta de säkra framför de osäkra:)

  • MosterMammaMia

    Kommer inte ut på länken men har man vin i matlagning så avdunstar ju alkoholen när maten kokas upp. Med andra ord inget att oroa sig för.

  • MosterMammaMia

    Eller använd vitt matlagningsvin, det är ju alkoholfritt.

  • Behemot

    Matlagningsvin är väl alkoholfritt? Eller så finns det väl alkoholfritt vitt vin på systemet?

  • Zsarah
    MosterMammaMia skrev 2008-01-25 19:14:05 följande:
    Eller använd vitt matlagningsvin, det är ju alkoholfritt.
    okej, ska se om jag hittar det:)
  • lindalita

    Fattar inte vad du menar, alkoholen finns inte kvar i maten när du har värmt upp den ju.

  • Majras

    Står det vitt eller rött vin brukar jag byta ut det mot antingen vitt eller rött matlagningsvin, funkar precis lika bra

  • Zsarah

    Jag vill inte ha i alkohol helt enkelt, men ska köpa matlagningsvin. Tack ska ni ha:)

  • ludenben

    funkar även med vatten och citron istället för matlagningsvin om man inte vill ha den där jästsmaken.

  • Jess och tvåan
    lindalita skrev 2008-01-25 19:15:57 följande:
    Fattar inte vad du menar, alkoholen finns inte kvar i maten när du har värmt upp den ju.
    Detta är en sanning med modifikation...

    Alkoholen försvinner inte vid endast uppkok. Den måste förångas bort. Om jag tex gör något med starkvin så behöver detta längre koktid för att alkoholen ska dunsta än om jag använder ett lätt vin. Alkoholen har dock lägre kokpunkt och försvinner relativt snabbt. Lagar man något som inte får kokas och man av olika själ inte vill ha alkohol i maten så bör man alltså använda alkoholfritt vin.

    Lycka till med kycklingen Zsarah
  • chacha

    i många recept kan man byta vitt vin mot lite pressad citron

  • eileme84
    Emlan84 skrev 2008-01-25 19:56:37 följande:
    du kan även blanda vitvins vinäger och lite vatten
    jag rättar mitt egna inlägg!!!!!

    självklart menade jag att man kan ta pressad citron o vatten istället.. :P

    tur att man kan skylla på att man e sjuk HAHA
    -ÄLskar min Son Theo-
  • isisisis

    Om anledningen är att du vill utesluta vin pga alkoholen är det ju lätt....
    Tillagningen förbrukar alkoholen....

    Om du inte tycker om vinsmaken.Tag ett annat recapt.
    Eller lär dig succesivt.
    Tag lite,Det är utsökt gott när du fått smak på det!

  • cleopatra2

    Man kan alltid använda balsamico bianco,det för jag ibland .

Svar på tråden Istället för vitt vin?