Blir man fetare av vanlig pasta än av fulkornspasta?
Vet bara att fulkorn är bättre för tarmarna och att det mättar mer, men är det bättre pga något annat också. Varförska man inte äta "vanlig" pasta?
Vet bara att fulkorn är bättre för tarmarna och att det mättar mer, men är det bättre pga något annat också. Varförska man inte äta "vanlig" pasta?
undrar också.. energihalten kanske är lägre ellern åt?
Fullkorn är nyttigare än vete.
Vit pasta är "snabbare" socker jämfört med fullkorn, dvs det höjer ditt blodsocker snabbare och det leder till att det också sjunker fortare. Jag tror inte att du går upp i vikt mer av vit pasta i sig, men ett lågt blodsocker gör ju att du äter mer så en viktökning kan komma av den anledningen. Men jag är ingen dietist, däremot diabetiker så själv äter jag helst fullkornspasta.
mättnadskänslan ska ju oxå sitta i längre av fullkorn. sen kan man säga ur bantningssynpunkt att ju längre koktid pastan har ju bättre. alltsåär tex färsk pasta inte att föredra.
minns jag rätt har fullkornspasta lägre gi än den vanliga.
Ja.Eftersom vetedeg är snabba kolhydrater,i kroppen omvandlas de till socker.
Och av för mycket socker blir man fet.....om man inte motionerar bort det eller äter mindre av det eller har en väldigt god ämnesomsättning!
Nej! Om du äter samma mängd vit pasta som du äter fullkornspasta, så är det ingen skillnad i energiinnehåll. Alltså blir du inte tjockare av att äta vanlig pasta än fullkornspasta. Men då måste du äta samma mängd. Risken är för många att man äter mer av den vita pastan än vad man skulle gjort av fullkornspastan, och därmed får man i sig mer energi (och blir tjockare).
Men nej, man kan inte säga att man blir tjockare av vit pasta än av fullkornspasta, det är fel.
Jag äter då hellre fullkornspasta än vanlig vit. Samma gäller med bröd.
Jag vill att mina pasta är gjord av durummjöl med eventuellt lite vete ,men aldrig bara vetemjöl eller inte hellere fullkorn.