Detta hittade jag när jag googlade..
kan det var detta?
Rosenkvittenmarmelad med äpplen
Det här behövs till ca 1 ½ kilo marmelad
1 kilo äpplen
500-600g rosenkvitten
2 dl vatten
ca 1kg strösocker (12dl)
2 tsk citronsyra
Gör såhär:
1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar. Skiva rosenkvitten, ta bort kärnor, skaft och annat skräp.
2. Lägg frukten i vattnet. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10-15min.
3. Ta kastrullen från plattan, rör i sockret lite i taget och rör om tills det löst upp sig. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och koka upp. Låt koka kraftigt utan lock i ca. 15min tills marmeladen tjocknar. Dra kastrullen av plattan. Rör ut citronsyran i 1msk kallt vatten och rör ner i marmeladen.
4. Om marmeladen inte stelnat tillräckligt efter 2-3 dygn kan man koka om den med ett pektinpreparat. Följ anvisningarna på förpackningen.