Panering - hur får man den att sitta kvar vid stekning?
Min panering ser fin ut innan stekning, men lossnar o. fastnar i stekpannan. Tips, någon?
Min panering ser fin ut innan stekning, men lossnar o. fastnar i stekpannan. Tips, någon?
Mer margarin i pannan!
Har du "fäst" paneringen med uppvispat ägg först?
kan man inte stek-fritera i olja..fastnar det inte då..
Så här gör jag:
Vänd fisken/köttet i mjöl - Sen ett bad i uppvispat ägg - sen ner i ströbröd
En rejäl klick smör i pannan - inte för hett!!
Stek på medelvärme och vänd ofta. Då blir paneringen gyllene o knaprig!
Ja, jag vänder fisken i uppvispat ägg o. sedan i en blandning av mjöl o. ströbröd.
Men då är det kske där det blir fel, om man skall börja med mjölet som Nyfiken Gul skrev.
Tack för hjälpen snälla ni, nu får vi nog god fisk till middag imorgon:D
japp börja med mjölet, sen ägg och sist ströbröd
Jag brukar steka på svagare värme än medelvärme faktiskt.
Ja,vänd i mjöl först,sen i uppvispat ägg,sist i ströbröd..och stek i rikligt med smör eller olja eller blandat.
jag vänder aldrig i ägg bara mjöl och ströbröd.. tycker de blir så kakit annars.. med ägg.. rikligt med margarin så går de kalas
Gjorde som ni skrev, och vände i mjölet först, penslade med uppvispat ägg o. vände sedan i ströbröd - resultatet blev perfekt.
Stekta o. gyllenbruna gick all fisk åt som smör i solsken:oD
Tack allihop så mycket för hjälpen!
Det är viktigt att du INTE steka på för hög temparatur,utan medelvarmt.