• emcjoh

    Panering - hur får man den att sitta kvar vid stekning?

    Min panering ser fin ut innan stekning, men lossnar o. fastnar i stekpannan. Tips, någon?

  • Svar på tråden Panering - hur får man den att sitta kvar vid stekning?
  • Lola Jämtland

    Mer margarin i pannan!


    //Blir det nånsin våran tur.....
  • getingmidja

    Har du "fäst" paneringen med uppvispat ägg först?


    Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken
  • Nyfiken gul

    Så här gör jag:

    Vänd fisken/köttet i mjöl - Sen ett bad i uppvispat ägg - sen ner i ströbröd

    En rejäl klick smör i pannan - inte för hett!!

    Stek på medelvärme och vänd ofta. Då blir paneringen gyllene o knaprig!


  • TereseA
    Nyfiken gul skrev 2008-02-01 23:34:59 följande:
    Så här gör jag:Vänd fisken/köttet i mjöl - Sen ett bad i uppvispat ägg - sen ner i ströbrödEn rejäl klick smör i pannan - inte för hett!! Stek på medelvärme och vänd ofta. Då blir paneringen gyllene o knaprig!
    ja det är det bästa..mumsigt...fast jag blev sugen på friterad mat nu
  • emcjoh

    Ja, jag vänder fisken i uppvispat ägg o. sedan i en blandning av mjöl o. ströbröd.
    Men då är det kske där det blir fel, om man skall börja med mjölet som Nyfiken Gul skrev.
    Tack för hjälpen snälla ni, nu får vi nog god fisk till middag imorgon:D

  • gambler07

    japp börja med mjölet, sen ägg och sist ströbröd


    3 prinsar och 1 liten sessa
  • Kibell
    emcjoh skrev 2008-02-01 23:52:37 följande:
    Ja, jag vänder fisken i uppvispat ägg o. sedan i en blandning av mjöl o. ströbröd.
    Så gör jag med men den har aldrig fastnat för mig...
    ♥Älskar min Isabelle♥
  • Gul13

    Jag brukar steka på svagare värme än medelvärme faktiskt.

  • Mammatillfem

    Ja,vänd i mjöl först,sen i uppvispat ägg,sist i ströbröd..och stek i rikligt med smör eller olja eller blandat.

  • pajas01

    jag vänder aldrig i ägg bara mjöl och ströbröd.. tycker de blir så kakit annars.. med ägg.. rikligt med margarin så går de kalas

  • emcjoh

    Gjorde som ni skrev, och vände i mjölet först, penslade med uppvispat ägg o. vände sedan i ströbröd - resultatet blev perfekt.
    Stekta o. gyllenbruna gick all fisk åt som smör i solsken:oD
    Tack allihop så mycket för hjälpen!

  • cleopatra2

    Det är viktigt att du INTE steka på för hög temparatur,utan medelvarmt.

Svar på tråden Panering - hur får man den att sitta kvar vid stekning?