• knasfia

    Kranial synostos!

    hej!
    jag har startat en egen fråga för 1 sek. sedan utan att se denna.

    Vår son 1 1/2 mån. har båtskalle. Suturerna bak har växt ihop så bakhuvudet är spetsigt och "avlångt".

    är det någon som har erfarenhet eller info om op. utförda på Astrid Lindgren?

  • knasfia

    det är just det jag är lite orolig för. jag har dock pratat med en mamma som gjort operation på AL och var väldigt nöjd med det. AL använder dock inte fjädrar vid sina operationer utan öppnar bara skallen, borde då vara större risk at det växer ihop igen kan jag tycka...

  • knasfia

    Hej!

    Nu har vår son opererats för sin båtskalle på Astrid Lindgren och vi är supernöjda, han har blivit så fin. Allt gick bra, personalen var underbar hela tiden. Agrafferna har tagits bort och allt börjar bli som vanligt igen, lite stökigt med sovtider etc. efter sjukhus vistelsen men annars mår han toppen.
    Är så himla glad att allt är över och att det gick så bra!
    De gör ungefär 35 sådana op. per år på AL och under de dagar vi var där så var det 2 till barn som opererades för samma sak så att det skulle vara sällsynt med sådana op. på AL stämmer inte verkar det ju som.

    Vi funderade också på Sahlgrenska först men eftersom det då blir två operationer (in och ut med fjädrarna) så kändes AL som det bästa alternativet för oss, konstigt men jag var mest rädd för at han skulle sövas!

    Kram till alla er som väntar på op, det är några jobbiga dagar ni har framför er men det kommer gå bra!

  • knasfia
    SofiaD skrev 2008-04-09 15:43:22 följande:
    knasfiaHur gammal e din son? Hur har de gjort vid operationen? Oskar e 9 månader och ska opereras om knappt 2 veckor på sahlgrenska, men inte med fjäder eftersom han e för gammal för det. Var bara nyfiken på hur de gjort med din son.
    Hej!
    vår son är 4 månader. De har opererat bort en sträng i mitten av skallbenet och sedan gjort 4 stycken kilar fram och bak för att skallen skall gå ihop vilket det gjorde med en gång, det var stor skillnad direkt efter op.

    charlotta,
    ja det låter ju konstigt med 1-2 per år då vi bara den vecka vi var där var 3 stycken som skulle gå igenom samma operation, till mig sa de ca 35 stycken och det var vad de andra också hade fått information om.

    jag kan ju bara tala för oss och vår upplevelse men vi är som sagt jättenöjda med AL och vår operation. Huvudet är redan runt och fint men lite knöligt men vem har inte knöligt huvud Vet inte alls om det på något sätt skulle bli bättre om vi gjort det på Sahlgrenska eller på något annat sjukhus för den delen. Det kommer ta ett tag innan huvudet har format om sig klart och jag hoppas och tror att det bara kommer att bli bättre ju äldre han blir.
Svar på tråden Kranial synostos!