• SofiaD

    Kranial synostos!

    Charlott Brask skrev 2008-03-24 20:58:28 följande:
    Svar på #327Jag ringde förra veckan. Har fått tid på måndagen den 28 april, men ska dit fredagen innan för att göra röntgen. Skulle inte ni vara där den 22 april? Vi lär ju ses där i sådana fall.Tur att min svägerska bor i Lidköping så vi slipper bo kvar i gtb under helgen. Hur känns det inför operationen?
    Jo vi ska dit då! Så vi lär vara där på fredagen! Vet inte hur det känns riktigt, overkligt på nåt vis.. Jag vill bara ha det gjort så man kan lägga det bakom sej. Det kommer att bli en jävligt tuff vecka! Hur tycker du det känns? Synd ni inte ska dit samma vecka som vi. 
    Men va dumt att ha fått rtg tid innan helgen och sen op på måndagen, tur ni har släkt där för annars hade det ju blivit drygt att bara vänta över helgen.
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    Charlotte - vill du vara med på listan? Nån mer som inte skrivit upp sej och som vill vara med?

    *Lovali/Louise med Eric som hade Metopica Synostos, op. Sahlgrenska vid 5 månaders ålder (fjäderop.)

    *Clavi/Nina med Hugo som hade unicoronal synosotos, Plagiocephali, och sagital synostos. Op på Sahlgrenska vid 4 månader. Har 3-4 operationer kvar nån gång i framtiden.

    * mih/Lina med Elvira som hade sagital synostos. op. på sahlgrenska när hon va 11 månader.

    * SofiaD med Oskar. Op på Sahlgrenska den 22/4 -08 (9½ månad gammal) för sagittal synostos

    * Karin(kaka1)med Anja som hade Sagittal synostos(båtskalle)op. Astrid Lindgren vid 5 månaders ålder med sk TT-plastik (ej fjädrar)

    *Lisa (Laisa) med Emmy, opererad för sagittal synostos på sahlgrenska vid 18 månaders ålder.

    * Mimo med Gustaf 3månader som har metopica synostos. Ska till Gbg 18 mars.

    *ObladiOblada/Linda med Ebba 2 år. Höger sidig Unicoronal Synostos. Opererades på Sahlgrenska 14 månader gammal

    Katja (Lequisha) med Gabriel 8 månader. Sagittal synostos. Opererades i Portugal 7 månader gammal. Tog bort skallben, ej fjäder.

    * Elinor(ella 73)med Felicia 3 år Sagittal synostos opererades 6 månader på Östra i GBG pga att hon är hjärtbarn oxå.

    *Camilla med Liam 1 år imorgon den 13 mars. Sagittal Synostos och dubbelsidig Lambdoideasynostos opererades på Sahlgrenska 8 månader gammal.

    *Myggan Larsson med Filippa 8mån.Hon hade Metopica och opererades 18 dec-07,då hon var 5 månader gammal på Sahlgrenska.

    *Carina (Carmor) Carl 14 mån opererad på sahlgrenska när han var 8 mån för sagittal synostos


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    Charlott Brask skrev 2008-03-24 21:42:30 följande:
    Svar på #336 Känner som du. Är inte så orolig för själva operationen, mer för allt runt omkring.Ja, det var en dum dag. De bad om ursäkt, men passar oss bra ändå. Vi ses i gtb!
    Ja man tar första bästa tiden de ger...  Förhoppningsvis, vågar knappt skriva det, kommer vi vara på väg hemåt den 28 april om allt går enligt planerna *peppar, peppar*
    Vi ses!
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    mimo skrev 2008-03-31 17:31:11 följande:
    Idag kom brevet!Inskrivning den 29 april och operation den 30:de.Känns jätte jobbigt!Men de är ju duktiga och det har ju gått bra för er andra, men det blir ju tufft att lämna sin älskade lilla bebis på op.Charlott Brask- Vi ses nog där då!Mimo
    Vet hur det känns! Förhoppningsvis får vi komma hem den 28 april....
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    Savadi
    Välkommen hit! Jag kan inte se ditt bildgalleri, du måste göra det synligt om vi ska kunna titta på bilderna
    Jag såg att du skrivit att du skulle jaga op.koordinatorn i morgon - satsa på Anette som är sekreterare i stället. Det är hon som har hand om tidsbokningen till Lauritzen. Jag kom först till opkoordinatorn men hon kunde inte hjälpa mej utan hänvisade mej till Anette i stället. Det ska gå att få en tid utan remiss också, om de nu inte vill skriva nån på AL.


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    Savadi
    Det går fortfarande inte att se bilderna. Gå in på din sida och sen på inställningar kryssar du i under "sidlayout" att bildgalleriet ska visas för besökare.


    Bra att du ska kontakta Anette idag, så du får komma ner dit. Jag hade ringt AL direkt och sagt att du ville ha en remiss till Sahlgrenska omedelbums! Skriver inte AL remiss och går med på att betala får ni nog göra det själva. Men ge dig inte!


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    SAvadi
    Ser nu att ni inte varit på AL ännu, så då borde det funka att berätta läget för BVC och få dem att skriva till Gbg ist! Berätta hur det går!


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    Charlott Brask skrev 2008-04-01 09:26:02 följande:
    Svar på #358Du har rätt att välja vilket sjukhus du vill. På AL sa de att vi får betala resorna själva eftersom det inte är akut längre. Hade han varit yngre hade det gått bra eftersom det då hade varit bråttom att sätta in fjädrar. Vi sa då att det är väl knappast vårat fel att det inte har upptäckts i tid. Vi fick då resorna betalda. Dessutom har jag hört att andra har fått resorna betalda så stå på er! Välj Sahlgrenska, de får bäst resultat. De gör bla sick sack snitt istället för raka. Ärren syns inte lika mkt då. AL gör raka snitt. AL gör bara ngn enstaka op. per år. Skulle man lämna in sin bil på en verkstad som bara lagar bilar en gång per år? nä...Lycka till och hör av dig om du vill ha hjälp.
    Ja man har rätt att välja vilket sjukhus man vill. Men om samma vård kan erbjudas på hemorten kan man inte kräva att landstinget ska betala för vården på annat sjukhus (specialistvårdsremiss). Då får man stå för de kostaderna själva. Det är därför de krånglar på AL. Men jag förstår er föräldrar som vill komma till Gbg, absolut! Jag hade inte nöjt mej med mindre heller. Jag tror de gör vissa op i Lund också (jag bor i Skåne) men vår läkare på barn krånglade inte när vi ville ha remiss till Gbg ist.
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    En annan fråga till er som bott på johannesvillan.. Hur har det gått till med betalningen där? Får man själv betala det och sen få ersättning i efterhand som man får med resorna eller hur funkar det?? Stod i pappren vi fick från SU att man skulle höra med sin hemkommun angående ersättning för det, men vilka har hand om det tro??


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    Hr ni sett att det var ett nytt reportage om Elliott i Fråga doktorn från den 10/3?! Var inne och kollade på det nyss och där visade de hur en fjäderoperation gick till. Jag är nu om möjligt ännu mer ledsen och arg över att inte O kan få göra denna typen av op .


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
Svar på tråden Kranial synostos!