Inlägg från: Blå Flygare |Visa alla inlägg
  • Blå Flygare

    För oss som tvättar med tvättnötter!

    Någon som vet vad tvättnötter är besläktat med för växtrer? Om det finns några korsallergier med den? Någon som fått besvär med allergi från den?

  • Blå Flygare

    Bakpulver o bikarbonat är inte samma sak, men jag kan inte förklara skillnaden. Bara att bikarbonat luktar riktigt illa!

  • Blå Flygare

    Magda: Kan det vara att du tar för mycket nötter? Med tvättmedel blir ju tvätten hårdare om man tar för mycket, gissar att det är samma med tvättnötterna (har inte kommit till skott än o köpt några). Angivelserna på tvättmedelspaket är för gamla maskiner, anger att man ska ha ½-1 dl. Men det räcker med 1-2 tsk om man har en ny maskin. Hur anges det på nötter hur mycket man ska ha? Är det samma där att det är angivet efter gamla maskiner?

  • Blå Flygare
    MagdaA skrev 2008-04-29 22:20:10 följande:
    kanske är det så... på min förpackning står det att man ska ta 6-8 nöthalvor, kanske ska ta mindre nästa gång. ska prova. har aldrig varit med om att tvätten blivit hård av för mycket tvättmedel. vi har iofs en rätt gammal tvättmaskin...
    Jag trodde inte heller att jag varit med om det. Tills jag testade att minska. Blev som om jag haft sköljmedel i Mängden medel/nötter är beräknat till vattnet, inte smutsen. Så har man en vattensnål maskin så behöver man minska mängden. Men jag vet inte om det är samma med nötterna, bara något jag gissar.
Svar på tråden För oss som tvättar med tvättnötter!