Hur gör man Lapskojs?
Med köttfärs? Skall det in i ugnen sen? Nån som har recept?
Med köttfärs? Skall det in i ugnen sen? Nån som har recept?
Köttfärs?
Jag brukar först göra mos, ha i purjolök och salta biten.. Sånt där kött i konserv.. Det är väl lapskojs det?
ååh.! det åt jag när jag var liten, hos min norska kompis
Blev nyfiken jag också. har du googlat?
näää det är ju med renskav och potatismos som man blandar ihop med lite svartpeppar.så brukar vi göra i alla fall =)
var för snabb =)
den med köttfärs är ju mosaka eller hur det nu stavas
I norrlan käkade vi det med mos å saltabiten de e lapskojs för mig det =)
I norra Finland gör vi det med köttfärs. Säkert en billigare variant Har frågat i "Österbottninska tråden" nu och väntar på svar där också.
Enklaste tipset:
Gör en påse pulvermos med lite mindre vätska än vad som står
Rör i en burk "salta biten" (bara köttet)
Häll i lite av det sparade spadet köttet låg i.. klart!!
Lycka till!
När jag gick i skolan var lappskojs potatismos med typ corned beef, här där jag bor nu är det nån köttgryta tror jag...
Lappskojs för mig är: Potatismos, sylta och rödbetor
jag brukar strimla skinka på burk i potatismos och sen rödbetor till *mumma*
När jag gör lappkojs så köper jag en burk med kött som heter salta biten...finns i nästan alla mataffärer (på konservburk). Sen gör jag potatismos som vanligt,värmer köttet m spad i en kastrull...samtidigt som jag delar köttet,faller ihopa som strimlor jättelätt,sen tillsätter jag även lite av spadet i moset!! Jättegott och serverar med rödbetor och knäckebröd!!