Inlägg från: Birgitta2 |Visa alla inlägg
  • Birgitta2

    Katten sitter och stirrar på mig!

    Jag vet inte varför. Hon sitter inte och tittar och blinkar vänligt? Många katter söker ens blick. Försök kalla på henne. Blinka sakta och vänligt med ögonen och vänd samtidigt bort blicken. Det är ett sätt att tala om att man är vänligt sinnad.

  • Birgitta2
    vackrastarflow skrev 2008-02-08 11:25:09 följande:
    och när du stirrar ut henne är det en kamp, inte något vänligt.
    Det stämmer. Stirrande är en utmaning. Och stirrar du tillbaka visar du att du inte är vänligt sinnad. Blinka snällt. Gör det ofta, sakta. (Snart kommer du märka att du även sitter och blinkar mot folk du tycker om... min dotter säger: "morsan, jag är INTE en katt!")
  • Birgitta2
    ÄntligenÄrDuHär skrev 2008-02-08 11:52:40 följande:
    jaa det har jag också läst nu på olika sidor, men varför börjar hon stirra på mig?är det att hon är arg på mig för något då?
    Det är möjligt att hon antingen utmanar dig eller testar dig. Och du skall inte svara med samma mynt. Försök vara vänlig, hela tiden, så kanske hon slutar och kommer ty sig till dig.
  • Birgitta2

    Jag har märkt att mina katter reagerar väldigt positivt när jag jollrar och småpratar med dem. Och då tittar jag på dem, blinkar vänligt och då åker svansen upp direkt. Nu är ju mina kissar vänligt sinnade mot mig, så du får nog jobba lite på ditt beteende för att få över katten på din sida.

Svar på tråden Katten sitter och stirrar på mig!