• Emppus mamma

    Hur får jag vaniljkrämen tjockare?

    Hallåj!

    Någon som vet hur jag får min vaniljkräm tjockare? Jag ska ha den i en marängtårta.

    / Marie

  • Svar på tråden Hur får jag vaniljkrämen tjockare?
  • FruSöderström

    maizena redning

    Om det är köpt marzansås så står det på baksidan hur man ska göra om man ska ha det på tårta.

  • lata kocken Johanna

    hemgjord
    värm igen och red med maizenamjöl utrört i kall mjölk
    eller
    fuska och vispa ner marsanpulver (kallrört)

    pulver
    vispa ner mer pulver (kallrört)

  • Emppus mamma

    Tack, för tipsen...

    ..det var en egen vaniljkräm jag gjorde (ej pulver), med potatismjöl, grädde mm. Den vart ganska lös, men det blev ok till slut! Jättegott smakade den i alla fall!

    Gubben fyller 30 imorgon, så då har jag gjort en marängtårta med vaniljkräm och grädde. På toppen blir det jordgubbar, hallon och carambolafrukt (stjärnfrukt). Hoppas den duger åt folk... det är första gången jag gör den... hih..

  • mammutten81

    Låter gott i allafall!

  • lata kocken Johanna

    låter väldigt gott

    den tjocknade lite när den kallnade va?

Svar på tråden Hur får jag vaniljkrämen tjockare?