• MerTe

    För lös vit chokladmousse resp. hallonmousse - snabb hjälp?

    Skrev ett inlägg härom dagen ang. att jag skulle göra vit chokladmousse, efter inspiration från FL tänkte jag kombinera med hallonmousse. Gjorde halv sats av följande recept: www3.arla.se/Default.aspx&RecipeID=15536 respektive:

    Hallonmoussen enligt:

    100 g djupfrysna hallon
    lite socker
    1 dl vaniljyoghurt
    1,5 dl hårt vispad grädde

    Båda har stått i kylen några timmar nu och är inte alls särskilt fluffiga. Sällskapet är här om några timmar och jag vet inte riktigt hur jag ska rädda desserten. Hallonmoussen kanske man kan få fluffigare genom att röra ned mer hårdvispad grädde? Men chokladmoussen då? Vill helst undvika att ställa det i frysen då jag tvivlar på att det ryms.

    Hoppas ni kan hjälpa mig med detta.=(

  • Svar på tråden För lös vit chokladmousse resp. hallonmousse - snabb hjälp?
  • Tarren

    Har du gelatin hemma? Tror att det är det enda som kan göra det lite stelare. Kanske om du vispar grädde väldigt hårt och blandar ner din hallonmousse i??

Svar på tråden För lös vit chokladmousse resp. hallonmousse - snabb hjälp?