• Blondelindis

    Krämig kycklingpasta ,tips tack!!

    Ska ha våra familjer hemma nästa helg , och tänkte då ha buffe´då vi blir många personer. Skulle vilja ha lite tips på era favoritrecept !


    Helst krämiga kycklingrecept  
  • Svar på tråden Krämig kycklingpasta ,tips tack!!
  • Håtte69

    Har en pastarätt med kyckling, vitt vin (om jag minns rätt), grädde osv i om det kan vara något du vill prova?

  • Mollymajs

    Tärnad/ strimlad kyckling som är stekt röd o grön tärnad paprika, hackad vitlök o soltorkade tomater som är strimlade på längden, Fräs ihop allt o häll på creefraicke o servera med pasta. kan va gott o lägga i nån sorts mjukost med. Eller ädelost.

  • Marrisen

    Hej!

    Ta kyckling filer och skär dem i tärningsr och ta ett paket bacon strimla det. Hacka gul gulök. Börja steka lök och kycklingen först eftersom det tar längre tid att steka när kyckligen är näst helt färdig stekt så kan du hälla i bacon så den få lite färg.

    Häll crem bonjour med vitlökssmak hela den. Häll sedan i en burk majs och champinoner. Sen kan du hälla i en burk vanlig crem fresh och en bruk cerm fresh parika chili och ta lite samba olek.
    Vill man ha lite mildare till barnen kan man ta undna lite innan man häller i sambaolek och crem fresh paprika och chili.

    detta är super gott

    om du provar detta nån gång så får du gärna skriva till mig och tala om vad du tycker.


    Blondelindis skrev 2008-02-09 17:07:28 följande:
    Ska ha våra familjer hemma nästa helg , och tänkte då ha buffe´då vi blir många personer. Skulle vilja ha lite tips på era favoritrecept !
    Helst krämiga kycklingrecept  
  • MysM

    låter som de vi brukar göra, men vi brukar ha i ngn svamp grej, creme bonjuor me svamp tror ja de är *mums*


    Marrisen skrev 2008-02-09 20:08:51 följande:
    Hej!Ta kyckling filer och skär dem i tärningsr och ta ett paket bacon strimla det. Hacka gul gulök. Börja steka lök och kycklingen först eftersom det tar längre tid att steka när kyckligen är näst helt färdig stekt så kan du hälla i bacon så den få lite färg.Häll crem bonjour med vitlökssmak hela den. Häll sedan i en burk majs och champinoner. Sen kan du hälla i en burk vanlig crem fresh och en bruk cerm fresh parika chili och ta lite samba olek.Vill man ha lite mildare till barnen kan man ta undna lite innan man häller i sambaolek och crem fresh paprika och chili. detta är super gottom du provar detta nån gång så får du gärna skriva till mig och tala om vad du tycker.
    O o William 070415 o O
  • jennyfannyemil

    Skär kycklingfile i bitar, krydda med kycklingkrydda och stek.
    skiva purjolök tunt och fräs på.
    Blanda detta plus kokt pasta i en gratängform.
    Blanda cremefraiche (chili)+ matladningsgrädde.
    Häll över detta över pastan, kycklingen och purjon.

    Ringla över Kelda ostsås och gratinera tills fin färg. Det är verkligen supergott.
    Man kan ha i vitlök och chili för mer smak

  • Leos och Vincents mamma
    Håtte69 skrev 2008-02-09 18:10:51 följande:
    Har en pastarätt med kyckling, vitt vin (om jag minns rätt), grädde osv i om det kan vara något du vill prova?
    Jag tar gärna receptet på det
    Lycklig mamma till Leo 050315 o bebis i magen som föds 25 mars med snitt V. 33 nu.
  • Håtte69

    Okidoki. här kommer det. Håll till godo.

    Fettucini med kyckling och svampsås

    2 strimlade kycklingbröst
    1 msk olivolja
    30 g smör
    2 skivor bacon, skurna i tunna strimlor
    2 pressade vilöksklyftor
    250 gr champinjonhattar, skivade
    ¾ dl vitt vin
    1 ¾ dl grädde
    4 hackade salladslökar
    1 msk vetemjöl
    2 msk vatten
    400 gr fettucini
    1 ¾ dl riven parmesanost

    Så ser grunden, går alltid att laborera med mängden bacon, vin, vitlök osv?

    Hetta upp olja och smör i en gryta och bryn kycklingen några minuter, lägg därefter i bacon, vitlök och svamp och låt det puttra ytterligare någon minut.
    Häll sedan i vin och låt det puttra tills vätskan har minskat till hälften. Tillsätt sedan grädde och salladslök och koka upp. Blanda mjöl och vatten till en jämn smet, rör ner det i grytan och sätt upp värmen. Rör om tills blandningen börjar koka upp och tjockna, sätt då ner värmen och låt det puttra i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    Koka pastan och lägg ner den i den färdiga grytan, rör om. Strö sedan parmesanost över och servera?.

  • Whilda

    mums, vilka goda recept

    Nu blev ju jag hungrig

  • Phuma

    Ett kort och enkelt recept på en kycklingsås.

    1 pkt. pastagrädde
    1 pkt. fryst salldskyckling alt. tacokyckling

    Kycklingen är redan kryddad och klar att äta, så då gör man som så att man värmer upp dessa två saker och serverar till spagetti och ketchup om man vill ha det.

    smaklig måltid!

  • Snoopy1974

    Jennies goda kycklinggratäng



    Temperatur


    225°




    4 pers





    Ingredienser:


    1



    fryst Kronkyckling




    grillolja


    1


    paket


    bacon


    1



    lök


    2



    vitlöksklyftor


    6


    dl


    fraiche




    chilisås


    3


    dl


    riven ost 10 %




    tagliatelle


    Gör så här:

    ·     Tina kycklingen.


    ·     Pensla marinad på kycklingen och stek den i ugnen enligt förpackningen.


    ·     Bena kycklingen när den svalnat och skär köttet i mindre bitar.


    Bryn bacon i mindre bitar och låt rinna av på ett hushållspapper. Fräs den hackade löken, lägg i kycklingbitarna och bacon. Pressa över vitlöksklyftorna och blanda i creme fraichen och chilisåsen. Lägg färdigkokt tagliatelle i en ugnsfast form och fördela kycklingröran över. Strö riven ost över och gratinera i ugn tills osten smält och fått lite färg.

    Detta är smidigt och jättegott


    ?:*¨¨*:?. .?:*¨¨*:?. blivande adoptivmor .?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?.
Svar på tråden Krämig kycklingpasta ,tips tack!!