Inlägg från: Fru hemlig |Visa alla inlägg
  • Fru hemlig

    Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?

    Det är ju omöjligt att gissa vad folk har för skäl. Enda sättet är att de berättar och jag skulle aldrig fråga varför om de har betsämt sig lika lite som jag svarar på frågan om orsaken till att vi ska adoptera.

  • Fru hemlig
    Angla skrev 2008-02-12 12:31:09 följande:
    Men hur många är jättejättemånga IVF försök? Och vem avgör det?
    Bra fråga!
  • Fru hemlig
    maritmedm skrev 2008-02-13 08:14:35 följande:
    Jag vill gärna adoptera, men hur ska pengarna räcka till då de knappt finns?? Vi lever ett bra liv ekonomiskt men inte så bra att vi kan spara ihop alla de tusentals kronor som behövs till en adoption.
    Har inte hunnut läsa om du fått svar men dels kan man låna till adoptionskostnaden sen är det fyra-fem års kö i de flesta fall för att få adoptera så då kan man spara under tiden.
  • Fru hemlig
    MammaHella skrev 2008-02-21 11:09:21 följande:
    Ibland funderar jag över varför man skall uppfatta sökandet efter rötter som något negativt för ens egen föräldraroll? Jag blir ju inte mindre mamma till mina barn för att de söker sitt biologiska ursprung.Om man själv har låg självkänsla, känner sej mindre värd i sitt föräldraskap, därför att man fått barn genom adoption tycker jag att man skall söka hjälp för de känslorna.Hjälp och handledning, för det är ju inget som den adopterade skall få känna och uppleva om de vill söka sitt ursprung,då ska ju vi vuxna som gjort adoptionen finnas med som en krycka i bakgrunden,det vill säja om den adopterade vill ha oss med i den processen.
    Du skriver precis det jag tänker! Vi har pratat en hel del om hur vi ska stötta barnen (som vi ännu inte har) den dag det möjligen vill söka sina rötter. Vi ser det som en naturlig del i att växa upp att man vill veta mer om sin bakgrund, även om inte alla vill det. Men det är inget konstigt och inget som påverkar oss i våran föräldraroll om/när barnen vill söka sina rötter.
  • Fru hemlig
    Angla skrev 2008-02-21 22:09:00 följande:
    Intressant att lika många är hårt negativa till IVF utan erfarenhet som det finns individer som är hårt negativa till adoption utan erfarenhet.
    Har inte hunnit med att läsa ALLA de inlägg som kommit sen jag läste i går kväll. Men det här håller jag med om! Sen kan jag mkt väl tänka mig att klinikerna som är vinstdrivande bollar med statistiken. Men det är en annan fråga. Jag har minst tre vänner som fått sammanlagt fyra IVF barn. Så visst kan det vara rätt väg för vissa. Med tanke på kötider för adoption och den eventuella åldersgränsen på 42 kan jag tänka mig att det kommer att finnas statistik över hur många som trots godkännande en gång inte kommer att bli föräldrar via adoption. Man måste välja den väg som känns rätt för en själv och ens partner! Även om jag anser att IVF måste i slutändan vara kvinnans beslut då hon ska igenom alla behandlingar.
  • Fru hemlig
    bouncer skrev 2008-02-21 22:29:02 följande:
    Man kanske inte adopterar för att man bara vill ha biologiska barn? Är det så otänkbart?
    Visst kan det vara så, jag har vänner som resonerar så.
  • Fru hemlig
    Cerdrica skrev 2008-02-22 08:45:24 följande:
    Fru hemlig, det vi debatterat är hur man kan tycka att IVF-statistik är pålitlig när den baseras på en massa människor med helt olika förutsättningar.
    Ja, jag såg det.
    Jag hade bara inte läst inläggen som kom efter det jag kommenterade. Jag vidhåller att jag anser att man inte kan ha åsikter om hur folk väljer att skaffa barn eller att inte göra det osv. (Säger inte att du har det inlägget jag skrev var inte mot dig.) Lika arg som jag blir när folk säger till mig att adoption inte är bra lika arg skulle jag bli om jag höll på med ivf och ngn sa att jag valde fel eller inte skulle lita på statistiken. Statistik är just statistik så det är självklart att det kanske inte funkar för en själv men vill man pröva ska man pröva. Statistiken är ju inte applicerbar på enskilda individer. Trots att det är nästan statistiskt omöjligt att ex bli träffad av blixten så händer det att folk blir det eller trots att statistiskt sett så blir de flesta vuxna så händer det att barn dör exempelvis.
  • Fru hemlig
    Carmen80 skrev 2008-02-22 14:45:10 följande:
    Instämmer, fårstår inte den negativa attityden som om det vore bluff och båg.Vilket fall som helst, läste att någon skrev att hon inte kunde adoptera pga apergers, varför?Helt sinnesjukt ju!
    Fast här förstår jag verkligen att man inte ger ett medgivande. Aspergesrs syndrom innebär att man har problem med bla socialt samspel och kan ha svårt att förstå andra människors känslor. Det är viktiga egenskaper för föräldrar särskilt för adoptivföräldrar som måste jobba med bland annat anknytning på ett helt annat sätt än biologiska föräldrar behöver.
  • Fru hemlig

    Jag kan tycka att många av de krav som finns är "felaktiga" eller hur jag ska utrycka det då jag inte förstår hur de skulle kunna påverka föräldraskap, men just Aspergers förstår jag att man säger till även från svenskt håll.

  • Fru hemlig
    Isis skrev 2008-02-22 15:14:45 följande:
    Fru hemlig skrev 2008-02-22 15:10:21 följande:Jo, visst kan vi tycka att vissa krav känns onödiga eller konstiga. Det man får ha med i åtanke är att det är andra kulturer som har satt dessa regler, med helt andra synsätt på olika saker. Någonstans tycker jag att vi måste vara ödmjuka. Det är trots allt VI som HÄMTAR ett av deras BARN, kanske till en annan sida av jordklotet... Den tanken gör mig väldigt ödmjuk.
    Så klart.
Svar på tråden Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?