• rallar­rosen
    Äldre 12 Feb 11:52
    57660 visningar
    529 svar
    529
    57660

    Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?

    Jag tror inte att det är så många som "fastnar" i IVF-karusellen, och inte heller så många som gör jättejättemånga IVF-försök. Det låter på många här som om det är så. De flesta gör några få försök. En del lyckas tack och lov. Men de som inte lyckas, som bara provat. Och de som väljer bort både IVF och adoption men säger sig ha stark barnlängtan?
    Att så många av dessa inte väljer att adoptera har jag svårt att förstå, har inga såna runtom mig och har inte hört deras skäl. Jag är nyfiken på hur de tänker det tänker jag inte hymla om.

    Jag kan tänka mig;

    Att de inte känner nån adopterad/adopterare och därför känns det främmande.

    Att de inte tror sig klara en utredning. De tror man ska vara helt perfekt för att adoptera.

    Att de inte vill sticka ut, de vill "vara som alla andra".

    De tror på massmedias dåliga bild av hur det går för adopterade.

    De tror att det kostar mer än vad det gör/ eller de har inte råd.

    De tror inte på internationell adoption som sådan. Typ - man ska inte ta barn från deras ursprungskultur.

  • Svar på tråden Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?
  • rallar­rosen
    Äldre 12 Feb 12:13
    #5

    Svart tulpan: Ja adopterade begår självmord i högre grad än andra men vissa grupper av adopterade begår mindre självmord än "vanliga svenskar" så det är en sanning med modifikation. Så klumpar man ihop alla adopterade oavsett ALLA faktorer som finns så är det sant att de begår något fler självmord.
    Sen med tanke på den historia av separationer mm de bär på är det kanske inte konstigt att de KAN vara mer sårbara i livet.

    Fru Hemlig: Men vill folk svara så... Jag gissar gärna, säger inte att jag vet..

    GMOLL; Tack för ditt svar! Lycka till med graviditeten!

  • rallar­rosen
    Äldre 12 Feb 12:53
    #9

    Hur menar du då Angla?
    Viljan - hur mycket man vill ha barn?
    Bakgrunden - vad man har för erfarenheter av vadå?

    Nä, på en del här, ofta de som inte själva gjort IVF låter det som om det är nåt man lätt fastnar i och som du skriver Angla så gör inte de flesta så många försök, de flesta "fastnar inte i nåt IVF-träsk". "De som gör 100 IVF" skrev nån i en annan tråd och menade inte bokstavligt utan nån som gjort jättejättemånga. Hur många är det?
    Ja, i mitt tycke över 20. Många, runt 10. Fåtal, 1-4 stycken. Och?

  • rallar­rosen
    Äldre 12 Feb 12:58
    #10

    Ja Boel, det skulle inte vara ett hinder för mig men så kan det ju vara för nån annan. Tack för svar!

  • rallar­rosen
    Äldre 12 Feb 13:37
    #19

    Jaa, antalet IVF - har inte med adoptionen att göra, eller om man inte gjort IVF alls. Det är helt olika processer.
    Men de har det gemensamt är att det kan ge en egna barn.
    Om det är det man vill ha.
    (Vilket varken fosterbarn eller styvbarn kan.)

    Det var faktorer som styr viljan att adoptera/ inte adoptera jag var nyfiken på. Naturligtvis kan det finnas vilja att adoptera men att man inte kan/får, ekonomi, medicinska problem mm.

  • rallar­rosen
    Äldre 12 Feb 18:02
    #40

    De som tycker att det kostar mycket att adoptera är kanske inte just de människor som betalar för privata IVF. Många väntar i landstingskön för de har inte råd till annat. Känner inte till någon som gjort privata IVF som tycker att det är dyrt att adoptera!

    Om man inte har en ekonomi som tillåter både adoption och IVF så måste man redan i början välja bort det andra sättet att få barn på. Och då borde adoptionen för de flesta komma ifråga då det hittills har ansetts som att då blir det säkert barn.
    Men ligger man på gränsen ekonomiskt så kanske man ligger på gränsen vad gäller adoptionen och ländernas krav.
    Adoptionen går att spara ihop till men sen tror folk kanske att man måste ha en bättre ekonomi än vad som egentligen krävs.

    Sen kanske folk säger att adoptera kostar mycket pengar för att de vet att de inte skulle bli godkända pga anledningar de vill hålla för sig själva.

  • rallar­rosen
    Äldre 12 Feb 18:18
    #43

    Jag skulle säga att adoption tar sin tid. Det finns några som det gått supersnabbt för och det är jätteroligt att höra men det är ingen regel. I vissa kommuner är det lång tid och kö till både utbildning och utredning. Sen finns det länder som går fort och om man är kristen eller om vill man ta emot ett lite äldre barn, eller snbarn så kan det gå inom året. Är man så puckad som jag å väljer Kina så får jag skylla mig själv men så lång tid som det kommer att ta är heller ingen regel utan nånstans däremellan.

    Men varför väljer man då bort adoption?
    Till att leva barnlös (oavsett om man provat IVF eller inte).

    För för de flesta står det inte mellan att välja adoption eller IVF, det står mellan att leva barnlös eller att adoptera och då väljer sååååååå många att inte adoptera.

  • rallar­rosen
    Äldre 7 May 17:49

    Fortsättning OT
    Jag tror att de kristna kräver sex av sina fruar i lika hög grad som de muslimska, tror det är mer kulturellt betingat, att leta efter citat ur både koranen och bibeln som gynnar den i maktställning. Och även om koranen inte tillåter adoption så tas föräldralösa barn om hand av t ex släktingar, men de tas inte upp som egna barn (bla för att inte syskon ska kunna gifta sig), de behåller sitt namn och ärver inte vårdnadshavarna på samma sätt.
    Vad gäller HIV-spridning så har det kanske samband med hur öppet samhället är, hur rörlig befolkningen är och om prostitution är tillåtet/vanligt, oavsett religion.

Svar på tråden Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?