• Tota

    Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?

    outandabout skrev 2008-02-12 13:20:12 följande:
    Det som fick främst min man att tveka var (enligt honom) samhällets inställning ill barn med 'utländskt' utseende... jag håller inte riktigt med honom men man får respektera varandras åsikter...
    Det känns alltid tråkigt att höra något sådant. Vad är utlänskt utseende och vad är inte det? Vad är samhället? (9 miljonerna i Sverige?) Men, vi har alla våra fördomar att tampas med.

    Förresten, vilken del av världen är det ni bor på? Där det finns många föräldralösa barn, menar jag?

    Hälsningar,
    Tota
  • Tota

    Själv har jag velat adoptera, faktiskt långt innan jag bestämde mig för att jag ville ha barn. Nu när jag har bestämt mig för att själv ha barn så kändes det självklart att adoptera, har inte försökt sängvägen än, så vi har ingen aning om vi är fertila eller ej.

    Att det kostar pengar känns kanske lite jobbigt, men egentligen inte så mycket, vad gör några 100 tusen på de par miljoner lån vi redan har i bolån och studiemedel?

    mina 2 cents

  • Tota
    Kalinka skrev 2008-02-12 18:59:45 följande:
    Tänk dig att växa upp i ett hem där du måste känna dig tacksam för att dina föräldrar har "räddat" dig.
    Vad lustigt, själv när jag växte upp fick jag ständigt höra att jag skulle behandla mina föräldrar (biologiska alltså) med respekt och vara tacksam för allt möjligt. Inte för att jag tycker att det är en bra uppfostringsmetod men det är knappast ovanligt....
Svar på tråden Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?