Inlägg från: Namaste72 |Visa alla inlägg
  • Namaste72

    Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?

    Vill bara inflika en sak, trots att jag inte adopterat. Ännu
    Man kan väl aldrig garantera sig mot vad ens barn har i bagaget gällande sjukdomar eller beteende, vare sig det är biologiskt eller adopterat. Jag är inte lik mina föräldrar på något sätt, däremot min ingifta mormor.
    Sen vill jag bara inflika ang fördomen att adoptivbarn ofta skulle få problem i skolan. Jag jobbar med stödundervisning och även med barn som har autism /adhd. Ingen av dem är adopterade.

  • Namaste72

    20% per ET/FET omgång enligt Lars Nilsson på SU. 60% blir gravida efter alla tre försök beräknat på en ET och 2 FET per IVF-försök, dvs 9 försök.


    Carmen80 skrev 2008-02-21 13:00:04 följande:
    Nej, där har du fel. Ca 70 procent klarar det inom 3 behandlingar.35-40% chans har du per gång så där har du väldigt fel.
  • Namaste72

    Fast där har du fel. Men det ska vi inte diskutera här.


    Carmen80 skrev 2008-02-21 13:00:04 följande:
    35-40% chans har du per gång så där har du väldigt fel.
  • Namaste72

    Camarogirl: Chansen är maxad Trots att det ligger 3 år fram i tiden har jag redan börjat fundera på barnkläder och vagn.

    Sorry ts...OT.

  • Namaste72

    Camarogirl: Fast den har ju ett slut också, även om det ligger långt fram i tiden. Tänk allt vi kommer hinna uppleva innan BB Ett annat plus är ju att mannen får en helt annan delaktighet i processen. VI ska ha barn, fokus blir inte bara på graviditet och förlossning...

  • Namaste72

    Eller som för mig och G, inget alternativ alls Vi tackade nej till våra fria landstingsförsök nu i måndags.


    Love4cats skrev 2008-02-21 16:03:14 följande:
      Nu kommer jag. Efter många om och men har jag förstått att jag ser på ivf som andrahandsval, som jag har surrat runt här i trådar och vridit och vänt på varje sten . Sorry Ot igen...
  • Namaste72

    Fast jag sålde min ena retrovagn igår, för den hade inget sittläge. Man måste ju tänka lite inför framtiden om vi får medgivande 0-24
    Åhhh...känns nästan overkligt att ens tänka på *längtar*

  • Namaste72

    Bliglin: Men blir det verkligen väntan på samma sätt? Den eviga månatliga väntan som är vid IVF eller vanliga försök känner iaf jag som mer psykiskt påfrestande. Mens. ÄL. Sex på beställning. Väntan. BIM. Mens osv i all oändlighet.
    Jag ser mer väntan på adoption som en resa med ett mål som faktiskt blir av. Och då är det ändå 3-4 år kavr för oss.

  • Namaste72

    Bliglin: Nej, det så klart. Svårt att säga hur man reagerar innan man är där. Skönt att det löste sig iaf för er

  • Namaste72
    Cerdrica skrev 2008-02-21 20:22:38 följande:
    Så mitt svar på din fråga är att här finns ärligt talat ENBART glädje och jag blir såååå glad när jag läser om Hanya72 som, om jag inte minns fel, nyligen tagit beslutet att bli mamma till ett barn som redan finns.
  • Namaste72

    Håller med till hundra 100%.
    Tänk att vi är i exakt samma sits Cedrica Fast vi är några år efter...


    Cerdrica skrev 2008-02-21 21:33:32 följande:
    Jag håller inte med. Vi blev besvikna var månad under det året då vi försökte hemma och det inte blev något. Men sorg, det har vi inte känt. Hade vi gjort det skulle vi självklart inte lämnat IVF oprövat. Vi hade, enligt vår läkare, väldigt goda chanser då det inte finns något fel på oss. Men vi ville inte chansa när det kom till barn. Vi visste vad vi ville: att ha barn. Helt säkert. Då var adoption vårt första val, IVF sista hands valet med alldeles för dåliga odds.
  • Namaste72

    Det beror ju på vad man är ute efter. En genetisk kopia av sig själv och sin partner att spegla sig i, eller ett barn att vårda och älska livet ut?
    Vid första alternativet är ju adoption rätt dåliga odds
    Vid andra alternativet är ju adoption mycket bra odds...

  • Namaste72

    Angla: Var det mig du riktade dig till? Klart man kan ha åsikter om sånt man inte har erfarenhet av, känslomässiga åsikter.
    Och ja, jag tycker det är viktigt med statistik, speciellt när den används felaktigt eftersom det i längden sprider myter om som i det här fallet chansen att lyckas med IVF.
    Jag vet att ni gått igenom en massa IVF och det beklagar jag.

  • Namaste72

    Angla: Såg ju helfel ut i skrift. Jag menar att jag vet att ni gått igenom flera misslyckade IVF och det gör mig ledsen så klart. Menade inget annat

  • Namaste72

    Carmen: Har du ens varit i kontakt med en IVF-klinik? Har du suttit öga mot öga med överläkare Lars Nilsson på SUs IVF klinik när han visat dig diagram på resultaten. Vad vill du veta mer? Du kan ju googla så får du siffrorna. Precis som Cedrica säger så kan man inte använda statistik i det här fallet, eftersom varje fall är unikt.

  • Namaste72
    Cerdrica skrev 2008-05-09 09:14:55 följande:
     Men visst är det en sak som har två sidor, jag menar ett av våra argument mot IVF var att det kändes dumt att lägga kraft och pengar på att försöka på medicinsk väg "tillverka" ett barn när det finns så många som behöver föräldrar. Vi ville bli föräldrar och det finns barn som behöver föräldrar, alltså valde vi adoption. Och ja, vår son HAR fått det bättre här än på ett kinesiskt barnhem men han är här för att vi ville ha barn och inte för något annat.
    Det är ju det som är så klurigt, just att det finns två behov, ett par som längtar efter barn och ett barn som behöver föräldrar. Det blir ju en solidaritetshandling oavsett man vill det eller inte (speciellt i omvärldens ögon).
    {} Allt har en mening {}
Svar på tråden Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?