Köttfärs,lite tips tack
Hej tänkte göra nått nytt med köttfärs så snälla lite tips vore snällt.
Jag har inte ägg hemma just nu annars har jag nog det mesta.
Hej tänkte göra nått nytt med köttfärs så snälla lite tips vore snällt.
Jag har inte ägg hemma just nu annars har jag nog det mesta.
utan ägg så va det svårt, men tacos kanske?
Jovisst är taccos gott men jag kände för nått nytt.
Och tyvärr så drar jag mig för att åka till affären då min lille pojk är sjuk.Annars kunde jag åkt o handlat.
www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=36305
vistekte köttfärs blandade i tacokryddan sen blandade vi det med potatisgratäng det är jätte gott
Nedan recpet är jättegott - en favorit hos oss
www.arla.se/Default____17653.aspx
Supermånga roliga tips i den här gamla tråden..
www.familjeliv.se/Forum-5-72/m22581128.html
AngelicaF
Herregud vilken bra sida du gav mig
Blir nog persiljebiffar eller den med chilli/köttfärs.
Ibland är det kul o göra mat när man får sån här bra hjälp tack
Tackar som hjärtligast för alla goa tips
Ska alltid fråga efter hjälp härinne när man har idebrist på god mat
Nu står chilliköttfärsen o kokar på spisen,ska bli så kul o smaka av den om en stund
Har även köttfärs över så strax sätter jag igång med persiljebiffarna oxå
Lika bra o passa på medans lillen sover
Afrikana
För 6 personer.
Ingredienser
600 g köttfärs el. nötfärs
2 stora lökar
2-3 vitlöksklyftor
salt och peppar
1 dl chilisås
2 dl grädde
1 brk creme fraiche
1 msk curry
Tillbehör:
mango chutney
bananstavar
ananasbitar
mandarinklyftor
syltlök
jordnötter, kokos
Gör så här
Fräs lök, köttfärs, pressad vitlök, salt och peppar.
Lägg i en eldfast form
Blanda chilisås, grädde, cremefraice, curry och häll över köttfärsen. Sätt in i ugnen 250 grader cirka 10 - 15 minuter, tills det har fått fin färg.
Servera med ris, sallad och tillbehör.
Chipsgryta
Stek köttfärs med tacokrydda (eller vad man vill)
Lägg i chips i botten av en gratängform/gryta (höga kanter)
(Grillchips, eller nån sorts taco/barbequechips är bäst) beror på hur starkt man vill ha.
Sen varvar du köttfärs & chips hela vägen. Krossa chipsen ibland så du får både stora & små bitar.
Högst upp lägger du köttfärs & riven ost.
In i ugnen 10-15 minuter så osten smälter & chipsen blir mjuka.
Serveras med sallad & gräddfil.
Heta chilibiffar med quinoa och broccoli
Ingredienser
Chilibiffar:
300 g blandfärs
1,5 tsk sambal oelek
1 msk vatten
1 st äggulor
Salt
Svartpeppar
Quinoa:
1 dl quinoa
2 dl vatten
0,4 tärning grönsaksbuljong
1 st Broccoli
Sallad:
1 st tomat (gärna bifftomat)
50 g fetaost
Purjolök
1 nypa flingsalt
Svartpeppar
Olivolja
Tillbehör:
Creme fraiche
Gör så här
Skölj quinoan flera gånger och koka den i vattnet + buljongtärning enligt anvisning på paketet.
Skär broccolin i små, små buketter och låt koka tillsammans med quinoan de sista tre minuterna.
Blanda färsen med sambal oelek, äggula och vatten. Smaka av med salt och peppar (gör ett stekprov).
Stek biffarna under tiden quinoan kokar.
Skär tomaten och fetan i tärningar.
Strimla lite purjo fint. Häll över olja och salta och peppra.
Servera med en klick creme fraiche.
Potatis & köttfärsgratäng
500 g köttfärs
10 potatisar
2 dl creme fraice
100 g riven ost
5 dl grädde
1 stor gul lök
lite tomatpuré
salt
peppar
3 vitlöksklyftor
Stek köttfärsen, stek sen med löken. Salta och peppra, blanda i cremé fraicen och vitlöken. Skala och skiva potatisen. Lägg lite av potatisen i en form, och sen köttfärssröran. varva så. Sedan höll över grädden och sen den rivna osten.
Grädda i 45 minuter, 225 Grader.
Tacosoppa
Fräs köttfärs. Häll i en kryddpåse per 500 gram kött. Fräs ihop detta(inget vatten.) Häll över köttfärsen i en kastrull. På med en glasburk tacosås (valfri starkhetsgrad!) en burk krossade tomater och lika mycket vatten som tomater. Låt koka ihop. (har ni mer än 500 gram kött, så ta så det blir "bra" soppkonstistens! Men glöm inte mer tacosås då!)
Till detta har vi "vanliga" taco-tillbehör. Riven ost, avokado, crème fraice, sallad, paprika, majs och Go greens bönsalsa(den är toppen!)
Så i skålen med soppa, blandar man i vad man vill ha av ovannämda! Vi brukar ha lite bröd till med! Slabbigt, men gott =)
Västerbottenfyllda köttfärsbiffar med pepparrotsdressing
För 4 personer.
Ingredienser
500 g nötfärs
1 dl västerbottensost (fetaost)
2 ägg
1,5 dl mjölk
Salt
Peppar
12 potatis
200 g haricots verts
2 tomater
Dressing
0,5 dl majonnäs, lätt
1,5 dl gräddfil
2 msk riven pepparrot
Gör så här
Sätt ugnen på ca 185 grader. Blanda färsen med lite salt och peppar. Knäck äggen och rör ihop med mjölken till en fin och smidig färs. Dela upp och forma 8 biffar.
Riv osten. Gör en grop och fördela osten i biffarna.
Stek biffarna i smör på båda sidorna och grädda dem klara i ugnen ca 10 minuter på ett ugnsfast fat.
Blanda ihop majonnäs, gräddfil och pepparrot till dressingen.
Servera biffarna med pepparrotsfil, kokta haricots vertes, skivade tomater och kokt potatis.