Inlägg från: Mamsingen |Visa alla inlägg
  • Mamsingen

    Köttfärs,lite tips tack

    Afrikana

    För 6 personer.
    Ingredienser
    600 g köttfärs el. nötfärs
    2 stora lökar
    2-3 vitlöksklyftor
    salt och peppar
    1 dl chilisås
    2 dl grädde
    1 brk creme fraiche
    1 msk curry

    Tillbehör:
    mango chutney
    bananstavar
    ananasbitar
    mandarinklyftor
    syltlök
    jordnötter, kokos

    Gör så här
    Fräs lök, köttfärs, pressad vitlök, salt och peppar.
    Lägg i en eldfast form
    Blanda chilisås, grädde, cremefraice, curry och häll över köttfärsen. Sätt in i ugnen 250 grader cirka 10 - 15 minuter, tills det har fått fin färg.

    Servera med ris, sallad och tillbehör.

  • Mamsingen

    Chipsgryta

    Stek köttfärs med tacokrydda (eller vad man vill)
    Lägg i chips i botten av en gratängform/gryta (höga kanter)
    (Grillchips, eller nån sorts taco/barbequechips är bäst) beror på hur starkt man vill ha.
    Sen varvar du köttfärs & chips hela vägen. Krossa chipsen ibland så du får både stora & små bitar.
    Högst upp lägger du köttfärs & riven ost.
    In i ugnen 10-15 minuter så osten smälter & chipsen blir mjuka.

    Serveras med sallad & gräddfil.

  • Mamsingen

    Heta chilibiffar med quinoa och broccoli

    Ingredienser
    Chilibiffar:
    300 g blandfärs
    1,5 tsk sambal oelek
    1 msk vatten
    1 st äggulor
    Salt
    Svartpeppar

    Quinoa:
    1 dl quinoa
    2 dl vatten
    0,4 tärning grönsaksbuljong
    1 st Broccoli

    Sallad:
    1 st tomat (gärna bifftomat)
    50 g fetaost
    Purjolök
    1 nypa flingsalt
    Svartpeppar
    Olivolja

    Tillbehör:
    Creme fraiche
    Gör så här
    Skölj quinoan flera gånger och koka den i vattnet + buljongtärning enligt anvisning på paketet.

    Skär broccolin i små, små buketter och låt koka tillsammans med quinoan de sista tre minuterna.

    Blanda färsen med sambal oelek, äggula och vatten. Smaka av med salt och peppar (gör ett stekprov).
    Stek biffarna under tiden quinoan kokar.

    Skär tomaten och fetan i tärningar.
    Strimla lite purjo fint. Häll över olja och salta och peppra.

    Servera med en klick creme fraiche.

  • Mamsingen

    Potatis & köttfärsgratäng

    500 g köttfärs
    10 potatisar
    2 dl creme fraice
    100 g riven ost
    5 dl grädde
    1 stor gul lök
    lite tomatpuré
    salt
    peppar
    3 vitlöksklyftor

    Stek köttfärsen, stek sen med löken. Salta och peppra, blanda i cremé fraicen och vitlöken. Skala och skiva potatisen. Lägg lite av potatisen i en form, och sen köttfärssröran. varva så. Sedan höll över grädden och sen den rivna osten.

    Grädda i 45 minuter, 225 Grader.

  • Mamsingen

    Tacosoppa

    Fräs köttfärs. Häll i en kryddpåse per 500 gram kött. Fräs ihop detta(inget vatten.) Häll över köttfärsen i en kastrull. På med en glasburk tacosås (valfri starkhetsgrad!) en burk krossade tomater och lika mycket vatten som tomater. Låt koka ihop. (har ni mer än 500 gram kött, så ta så det blir "bra" soppkonstistens! Men glöm inte mer tacosås då!)

    Till detta har vi "vanliga" taco-tillbehör. Riven ost, avokado, crème fraice, sallad, paprika, majs och Go greens bönsalsa(den är toppen!)

    Så i skålen med soppa, blandar man i vad man vill ha av ovannämda! Vi brukar ha lite bröd till med! Slabbigt, men gott =)

  • Mamsingen

    Västerbottenfyllda köttfärsbiffar med pepparrotsdressing
    För 4 personer.

    Ingredienser
    500 g nötfärs
    1 dl västerbottensost (fetaost)
    2 ägg
    1,5 dl mjölk
    Salt
    Peppar
    12 potatis
    200 g haricots verts
    2 tomater

    Dressing
    0,5 dl majonnäs, lätt
    1,5 dl gräddfil
    2 msk riven pepparrot
    Gör så här
    Sätt ugnen på ca 185 grader. Blanda färsen med lite salt och peppar. Knäck äggen och rör ihop med mjölken till en fin och smidig färs. Dela upp och forma 8 biffar.
    Riv osten. Gör en grop och fördela osten i biffarna.
    Stek biffarna i smör på båda sidorna och grädda dem klara i ugnen ca 10 minuter på ett ugnsfast fat.
    Blanda ihop majonnäs, gräddfil och pepparrot till dressingen.

    Servera biffarna med pepparrotsfil, kokta haricots vertes, skivade tomater och kokt potatis.

Svar på tråden Köttfärs,lite tips tack